Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Det har vært to slitsomme dager.. Det kjennes ut som hodet dovner bort.. Sånn som når armen eller beinet dovner bort hvis du sitter for lenge slik at blodomløpet stoppes. Toppen av hodet og pannen kjennes kjennes ut som blir brukt som nålepute – intens prikking. At kroppsdeler «sovner» er vel noe alle opplever fra tid til annen. Prøv å forestill deg at du har denne opplevelsen i hodet – this is ME…

Dr Byron Hyde (regnes for å være en av de største ressursene innenfor ME på verdensbasis) sier i The NightingaleMyalgic Encephalomyelitis (M.E.) Definition «Dette er utvivlsomt en fejlregulering i sub-cortex. Det har forbindelse med udmålingen af serum og den totale blodvolumen. Dette er noget mange læger har svært ved at forstå. Jeg har hørt læger, der gentagne gange har fortalt patienten, at de ikke har blodmangel og derfor afviser dette vigtige fund. NB!: Så hvor forsvinder blodet hen? Kroppens servomekanismer er genetisk designet, sådan at blodtilførsel og ilt til hjertet altid er beskyttet. Således kan blodtilførsel til organer, der ikke er nødvendig for at kunne overleve på kort sigt, såsom hjernen, tarmene og musklerne, midlertidig nedsættes. Dette fører selvfølgelig til mange af ME-symptomerne.»

Og de ME-engasjerte kan jo diskutere dette opp og ned og i mente. Når jeg leste det første gangen var det » JA! Dette er slik det kjennes»….

Nå har jeg registrert meg på <a href=»http://bloggurat.net/minblogg/registrere/cf00a5991eb4b399f4200e563bbcd7cf8705842a»>Bloggurat</a>.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: