Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

ME, Fibromyalgi og EL-overfølsomhet er det samme!? – HÆÆ!??

I Dagbladets papirutgave i dag står det smurt overt førstesiden og fulgt opp med 3 sider om at ME, Fibromyalgi og EL-overfølsomhet har så like symptomer at det ganske sikkert er det samme. Dag Brusgaard, fastlege og professor ved institutt ved allmenn og samfunnsmedisin sier at det finnes mange likheter ved disse 3 diagnosene, og at de jobber med en hypotese om at det kan dreie seg om en og samme «tilstand». Han sier at noen mener de reagerer på e-stoffer i maten, andre amalgam i tennene eller elektrisitet. Og han tror også at det er tilfeldig hva man henger seg opp i. Makan til virrvarr og diagnosekaos!! Jeg er glad det finnes leger og forskere i andre land som ikke henger seg opp i diagnoser for å ha sekker man kan putte folk i. Leger som er opptatt av og grundig utrede, teste og analysere kropper som ikke fungerer og behandle objektive funn som avviker fra normalvariasjonene, ikke bare stikker fingeren i været for å kjenne etter hvilken retning vinden blåser. Situasjonen pr i dag er gjør det i utgangspunktet totalt likegyldig hvilken sekk man blir puttet i, ingen biomedisinsk behandling blir tilbudt og man blir møtt med forvirring av Det Norske Helsevesenet uansett.

2 responses to “ME, Fibromyalgi og EL-overfølsomhet er det samme!? – HÆÆ!??

 1. TEGE 11.08.09, kl. 21:07

  Og jeg tenker at når norske mydigheter innvilger kr 10.000 pr stk sjøfugl selv om det ikke er forsket på om redningen hjelper i det hele tatt – så er det håp om at de bevilger til behandling av mennesker på like saklig grunnlag.. alt etter hvordan vinden blåser.. i alle fall om den blåser i retning av land og valgår..
  (sorry min usakelighet – jeg bare måtte lufte den der 😉 )

  • Rutt 11.08.09, kl. 21:17

   Hei Tege 🙂
   Hvis vinden kan få hjelp av valgår, og gjør at makt og myndighet kan bevilge penger til behandling er det helt greit, altså! Tipper behandling av syke vil gi litt bedre avkastning enn reddede sjøfugler også..;-)
   Klem Rutt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: