Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Test for XMRV-retrovirus er klar for utsending mandag!!

Testen for XMRV er klar for utsending fra VIPdx Labs (tidligere RedLabs) fra førstkommende mandag, i følge http://aboutmecfs.org. Vincent Lombardi som er ansvarlig for labratoriet,  var også hovedforfatter av publiseringen i Science. 
 

«At the Reno Conference Annette Whittemore evoked the possibility that the Institute was on the road to uncovering unusual drugs that would prove helpful and indeed the Institutes uncovery of similar immune system dysfunctions in ME/CFS patients and cancer patients opened the door to anti-cancer drugs. Now the discovery of a retrovirus opens the door to anti-retroviral drugs.  

Testing  – First comes testing for the virus. In her  Oct 23rd blog CFS Warrior reported that VIPdx Labs (formerly RedLabs) based in Reno, NV will start shipping out XMRV test kits on Monday, Oct 26th. Vincent Lombardi, the head of the lab, was the chief author of the XMRV paper published in Science.»

Les alt hos aboutmecfs.org her

22 responses to “Test for XMRV-retrovirus er klar for utsending mandag!!

 1. Rutt 24.10.09, kl. 16:17

  Hei Funkster!!
  Igjen, tusen takk for info!! Dette er fantastiske og spennende nyheter!!
  Jeg har tatt alle prøvene mine hos Himmunitas som er De Meirleirs klinikk i Belgia. Her ble det sendt div virus tester til RedLabs. Jeg tror Lillestrøm Helseklinikk bruker de samme labratoriene.
  Jeg skal forsøke å finne ut om Lillestrøm Helseklinikk vil ta inn testene!
  Klem 🙂

  • Rutt 24.10.09, kl. 20:58

   Hei igjen, Funkster!
   Fikk akkurat info om at det er Redlabs USA som skifter navn (til VIP Dx – Viral Immune Pathology Diagnostics), ikke R.E.D. Laboratories i Belgia. Beklager feil info, det går litt fort i svingene her for tiden :-/
   Klem

 2. Kari 24.10.09, kl. 18:13

  Så spennende!!

  Takk for at du informerer oss så godt :-). Hvis Lillestrøm Helseklinikk tar inn testene, så har vi kommet så fort et så langt stykke på vei at man blir aldeles matt.

  Vi får huske på at dette er så i begynnerfasen, at det kan hende at noen av oss tester positivt og noen negativt uten at det er helt fasit på om vi har ME eller ei enda. Det vil jo være avhengig av hva som er høna, hva som er egget og hva som kom først…. Jeg må jo innrømme at jeg ønsker å ikke ha dette viruset, men på den annen side er det fristende å ønske å tro at det er svaret – og da har vi det jo alle mann… Vanskelige greier. Men spennende!

  I forhold til behandling og til smitteproblematikk, ønsker jeg hvertfall å få en test så snart som mulig!

  • Rutt 24.10.09, kl. 18:36

   Hei Kari!
   Det har skjedd så mye i det siste at man kan bli målløs av mindre.
   Du poengterer noe veldig viktig! Vi vet ikke enda om det er XMRV som gjør oss syke, eller om det er fordi vi er syke vi evnt har viruset. Men tester man positivt for et aktivt virus vil jo dette uansett gi mulighet for behandling og lindring av noen symptomer.
   Spennende blir det 🙂
   Klem

 3. selsius 24.10.09, kl. 19:27

  Er det ikke sånn at man kan være bærer av viruset lenge utenom å få ME? Som man kan være bærer av HIV lenge før man får AIDS? Siden dette viruset ”klipper” over DNA og blir en del av DNA’et selv, og spres kun ved celledeling? Da man får en annen infeksjon, som f. eks HHV-4 (Kyssesyken) Spres også XMRV? Som da gjemme seg i immunceller? Så dette viruset forsvinner jo ikke om man har det, da det inngår i DNA. Det er vel det som er spesielt med retrovirus. Mulig jeg er på villspor som vanlig, men det er slik jeg har tolket det da.

  Kanskje helsevesenet skal skifte ut Britiske psykologer, som de importerer i hopetall mot noen virus tester. Det kan være lurt.

  • Rutt 24.10.09, kl. 19:46

   Hei Selsius!
   Jeg har også forstått det slik du beskriver. Det er veldig mulig at det ikke er slik at man kan få lindring av symptomer ved å «legge viruset i ro» ved medisinering. Jeg tenkte ikke spesifikt på ME-symptomer egentlig, men hvis man tar PCR-delen av testen og får påvist en aktiv virusinfeksjon, får medisinering, tenker jeg at man vil få lindring av plager. Jeg er ikke sikker på dette asså, blir litt sånn «Rutt prater om ting hun ikke kan noe om» :-D.
   Det høres ut som en veldig god byttehandel for helsevesenet, syntes jeg!!
   Klem

 4. alva 24.10.09, kl. 20:37

  Hei Rutt.
  Jeg spurte på Lillestrøm klinikken om denne testen og de sa at de følger med og vil være oppdatert.
  alva

  • Rutt 24.10.09, kl. 20:44

   OK, da blir det spennende å se om de kan tilby denne i nærmeste fremtid. Og hva dette vil bety for oss.
   Klem

 5. ~SerendipityCat~ 25.10.09, kl. 10:33

  Veldig gode nyheter dette Rutt!! 🙂 Jeg må innrømme at jeg ønsker å bli testet så fort som mulig når det foreligger en test, klarer ikke gå og lure på hvordan ståa er. Så får jeg ta vurderingen videre derfra.

  • Rutt 25.10.09, kl. 11:45

   Hei SerendipityCat!
   Helt enig, man vil bare vite. Da vet man ihvertfall hva man har å forholde seg til.
   Ha en fin søndag 🙂
   Klem

 6. Til info 25.10.09, kl. 11:23

  Mulig testen må justeres litt før den er relevant for oss europeere…

  Hentet fra [url=http://forums.aboutmecfs.org/showthread.php?t=614&page=5]PHOENIX RISING-forumet[/url] :
  [quote]I called VIP labs today and got on the list for receiving a XMRV test kit in the mail. They told me it will be about a week or so. I will need a request from my MD. I advise against patients from any other country other than USA getting this test.

  Recent prostate cancer studies in Germany and Ireland have not shown any link to XMRV like the US studies have. XMRV discoverer, Dr. Silverman, feels this may be because of slight differences in the european version of the virus that invalidate the PCR test and make XMRV non-detectable. So, the test very well may not work for you, and you will have to do it over again after they get this all sorted out. -long sigh-

  http://latimesblogs.latimes.com/boos…uestioned.html%5B/quote%5D

  • Rutt 25.10.09, kl. 12:23

   Takk for interessant info! Dette må vi forsøke å finne mer informasjon om! Blir veldig glad hvis noen som vet mer om dette deler!
   Ha en fin søndag!
   Mvh
   Rutt

 7. Rosa 25.10.09, kl. 12:04

  Gleder meg! Veldig spennede. Håper noen, som Lillestrøm Helseklinikk tar den inn så vi kan få det derfra, så slipper vi èn og èn bestille fra USA. Så håper jeg prisene blir litt lavere. Så det var tre forskjellige, lurer på om det er meningen vi bør ta alle, eller kun en eller to..
  Takk til de som holder seg oppdatert på det som skjer og deler;):)
  God søndag:)

 8. Rutt 25.10.09, kl. 12:11

  Hei Rosa!
  Det er en PCR test som kan påvise en aktiv virusinfeksjon og en Culture test som kan påvise om viruset er i kroppen din. Det tredje alternativet er en samlet test (både PCR og culture).
  Det blir spennende, håper Lillestrøm tar den inn fort. Synd at det er så kostbart og at vi ikke kan få noe støtte til dette..
  Ha en fin søndag!
  Klem

 9. ~SerendipityCat~ 25.10.09, kl. 13:36

  Ser ut som om det er flere grunner til at vi nordboere må vente: http://mariasmetode.wordpress.com/2009/10/24/testkit-for-xmrv-klar-pa-mandag/

  Jeg håper også på Lillestrøm! 🙂

  • Rutt 25.10.09, kl. 14:55

   Det er jo mye som skal stemme, både logistikk og mer tekniske ting ser det ut som. Jeg vet at Lillestrøm er «på hugget» og vil nok kunne tilby testen så tidlig som det er mulig.
   Vi venter i spenning 🙂

 10. Rosa 25.10.09, kl. 13:49

  Ok, takk for oppklaringen;):)

 11. hopeful 25.10.09, kl. 14:08

  Så flott at du har overskudd og ork til å legge ut alle disse informative innleggene, Rutt ! Takk og takk!
  Blir helt målløs og overveldet over alt som skjer for tida – og hvor raskt denne utviklinga går. Er så glad og takknemlig for å være igang med behandling hos Meirleir /LH. Antar at de, raskest mulig, vil innlemme denne «siste brikken» i det store puslespillet.

  mvh hopeful

  • Rutt 25.10.09, kl. 15:10

   Hei hopeful!
   Det er så mye som skjer nå at man blir overveldet!
   Jeg er helt sikker på at De Meirleir og LHK vil integrere dette i behandlingen. LHK skal søke om tilatelse til å drive forskning på dette, og sier at mye av de immunologiske funnene de allerede har på veldig mange av pasientene sine peker mot retrovirus. Jeg er overbevist om at vi er i de beste hender hva gjelder behandling, hopeful!
   Håper det går fremover!!
   Klem

 12. Alva 25.10.09, kl. 16:49

  Hei.
  Jeg tror også at vi er i gode hender. Jeg fikk et veldig godt inntrykk på LHK. Og de sa at de immunologiske funnene de allerede har på veldig mange av pasientene sine peker mot retrovirus.
  klem alva

  • Rutt 25.10.09, kl. 17:20

   Så godt å høre at du fikk bra inntrykk av LHK, Alva! De skal søke om å få drive forskning på dette, så de er veldig interessert i å finne ut av dette og også etterhvert ha spisskompetanse på området 🙂
   Klem

 13. Pingback: XMRV-testen til Norge « This is ME – rutts tankespinn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: