Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

ME-syke usikre på svineinfluensavaksine..

Jeg  vet det er mange med ME som lurer på om de bør ta vaksinen for svineinfluensaen. Det vi vet er at de som har sterk allergi for egg eller kvikksølvforgiftning ikke bør ta vaksinen, ellers har Lillestrøm Helseklinikk rådført oss til å ta kontakt for individuell konsultasjon, da det ikke vil være et fasitsvar på dette. Vaksinen inneholder som kjent Skvalen som er satt i sammenheng med autoimmun sykdom og jeg sakser inn et innlegg skrevet av joakimoi på Aftenpostens debattsentral:

«Skvalen er en type umettet, fettløselig substans med antioksidantegenskaper. Fettløselige substanser fraktes i blodbanen bundet til transportproteiner. Således kontrolleres tilstedeværelsen av skvalen i kroppens ulike væskefylte rom (‘compartments’). Når man spiser skvalen absorberes dette fra tarmen og fraktes med kylomikroner (en type transportprotein) via lymfe som så tømmes over i venøse blodkar og etterhvert fraktes ut til kroppens vev eller til leveren. Her kan det f.eks. assosieres til cellemembraner.

Dersom stoffer opptrer i unormale konsentrasjoner i rom (‘compartments’) der de vanligvis ikke skal være, kan det induseres en immunreaksjon for å «rydde opp». Dette viser seg ved inflammasjon (betennelse). Denne oppstår når celler i nærheten av «forurensningen» sender ut signalmolekyler (cytokiner/interleukiner) som oppfattes av og tiltrekker immunceller.

Følgende er sikkert:

(1) Injeksjoner av skvalen er vist å gi autoimmun sykdom.
«Induction of these autoantibodies appeared to be associated with the hydrocarbon’s ability to induce IL-12, IL-6, and TNF-alpha, suggesting a relationship with hydrocarbon’s adjuvanticity» Il-12, IL-6 osv. er slike signalmolekyler som omtalt ovenfor.
[Autoimmunity induced by adjuvant hydrocarbon oil components of vaccine] http://www.ncbi.nlm.n…
[The Endogenous Adjuvant Squalene Can Induce a Chronic T-Cell-Mediated Arthritis in Rats] http://ajp.amjpathol….

(2) Høyt inntak av skvalen i kosten er assosiert med positive helseeffekter.
Det gjennomsnittlige inntaket av skvalen blant amerikanere er ca 30mg/dag, mens i middelhavslandene der inntaket av olivenolje er høyt, kan det nå så høyt som 200-400mg/dag.
http://www.ncbi.nlm.n…

Den viktigste forskjellen mellom disse to tilfellene er at ved en injeksjon opptrer skvalen i en annen mengde, konsentrasjon (høyere enn normalt) og form (ikke bundet til proteiner eller liknende) enn normalt i det rommet det tilføres (i vevsvæsken mellom muskelcellene). Hvis immunforsvaret blir tilstrekkelig stimulert (avhenger bl.a. av utskillelsen av signalmolekylene listet opp over), vil det oppformeres en type immunceller med hukommelse (særlig av typen T-celler), dvs. at de kan reagere på skvalen igjen neste gang. Det som skjer så er at disse immuncellene angriper det som finnes av skvalen naturlig i kroppen med medfølgende skade på vevet der det befinner seg (noe som ellers ikke vil ha skjedd), og man har autoimmun sykdom. Skvalen finnes bl.a. i ledd og hjerne-/nervevev.

I studien referert til over, der man induserte autoimmun sykdom hos rotter, benyttet man en dosering av skvalen som svarer til 20 gram for et menneske på 60 kg (f.eks. en gravid kvinne). Det er en del mer enn 10 mg som vil være i vaksinen, men i dette forsøket var intensjonen å gi alle dyrene autoimmun artritt (autoimmun leddbetennelse). Det ville være katastrofalt om alle som mottok vaksinen fikk autoimmun artritt. Derfor er mengden skvalen i vaksinen mindre.
http://debatt.aftenpo…

Det bør likevel legges til at vaksinen er tilsatt flere andre stoffer også som vil stimulere immunforsvaret og øke utskillelsen av signalstoffene som er assosiert med utvikling av autoimmun sykdom i respons på skvalen. En lavere dosering av skvalen vil derfor kunne gi autoimmun sykdom. De fleste vil ikke få autoimmun sykdom (man kan imidlertid ikke utelukke at det vil være noen tilfeller), men antallet som vil igangsette autoimmune prosesser (få en mildere autoimmun destruksjon av kroppseget vev av mer kronisk og subklinisk karakter) er ukjent.»

4 responses to “ME-syke usikre på svineinfluensavaksine..

 1. mariannesside 01.11.09, kl. 15:45

  Jeg har ved flere anledninger på slutten av 80-tallet tatt vaksine mot influensa da jeg jobbet på sykehus. Jeg ble svært dårlig hver gang….I ettertid har jeg blitt testet og har fått påvist at jeg har egg-inntolleranse og ME. Så derfor har jeg gjort et valg, jeg tar ikke denne vaksinen. Hvorvidt jeg har tatt riktig valg vet jeg ennå ikke :-/
  Klem
  M

  • Rutt 01.11.09, kl. 18:17

   Hei Marianne!
   Så koselig å se deg! Håper du har gode dager!
   Jeg kommer heller ikke til å ta vaksinen pga allergi for egg og kvikksølvforgiftning. Mange som syntes det har vært vanskelig å ta en beslutning ifh til denne vaksinen.. Godt å ha gjort et valg, ihvertfall. Vi tror det går bra 🙂
   Klem

 2. Mimmi 03.12.09, kl. 22:39

  jeg har ikke tatt den og jeg kommer ikke til å ta den heller. svineinfluensa er akkurat som en vanlig influensa. vanlig influensa er til og med «farligere» enn svineinfluensa. H1N1 vaksina er bare ren gift som sprutes inn i kroppen. den ordentlige vaksinen har ikke kommet ut enda. hvis man tar denne såkalte «vaksinen» så kommer det konsekvenser. hvis du blir gravid, kan barnet ditt bli defekt osv.

  svenske myndigheter har blitt varslet til Chancellor of Justice for behandling av influensa og kampanjen for masse vaksinasjon. svineinfluensa og kampanjen om masse vaksinering har blitt oppskrytt av media. det står ikke i proporsjon verken til spredningen av influensaen eller dødlighet. riskene med vaksineringen er derimot potensielt alvorlige.

  melding omfatter brudd på Nuremberg Code, Declaration of Helsinki og regulering av etikk i medisinsk forskning hvor mennesker er involvert (World Medical Association), anti-terror lover, feilinformasjon, propaganda, frigjøring av personer i faresonen, svakheter i den sivile Betingede utfall og forsømmelser.

  i varselet, er det hevdet at den planlagte masse vaksinasjon mot svineinfluensaen er stanset. i varselet, viser det også bevis for at vaksinen er en DØDELIG NY EKSPRIMENTELL VAKSINE som kan alvorlig skade befolkningen. og at myndighetene systematisk skjulte viktig informasjon til befolkningen, og gir uttalelser som er ren propaganda.

  det viser også at det er sannsynligvis kan føre til at vaksinen vil gå videre til en pandemi. det er dokumentert at svineinfluensaen har ingen utløsende markør, og at SVINEINFLUENSAEN ER KUNSTIG OG LABORATORIUM PRODUSERT. det er rikelig med bevis som viser at Verdens helseorganisasjon (WHO) pandemi plan-6 er basert på fabrikkerte bevis og manipulering med antall sykdommer og dødsfall resultert av svineinfluensaen.

  • Rutt 04.12.09, kl. 11:31

   Hei Mimi

   At svenske myndigheter har blitt varslet til Chancellor of Justice visste jeg ikke, takk for info. De har vel gått ut med dette på veldig lik måte som i Norge, så det er jo interessant. Jeg tror heller ikke at propagandaen som har vært kjørt står ifh til hvor farlig influensaen faktisk er, men mer ifh til hvor mye penger staten har investert i denne. Det blir veldig spennende å se langtidseffektene av vaksinen etterhvert..

   Mvh
   Rutt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: