Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Kan XMRV behandles ved bruk av allerede eksisterende medisiner?

Virologene leker seg med tanken om at XMRV kan behandles ved bruk av eksisterende medisiner. Virology Blog kan fortelle at forskerne gjør seg teorier rundt behandling av ME med antiretroviral medikamentet Raltegravir. Dette preparatet har vist seg å blokkere replikering av murine leukemia virus (MLV), som er sterkt knyttet til XMRV.

Et utdrag av artikkelen:

«Det er ikke kjent om Raltegravir er effektivt mot XMRV, retroviruset assosiert med ME. Gitt likheten mellom MLV og XMRV virker det sannsynlig at stoffet vil hemme viruset. Hvis Raltegravir viser seg effektiv i behandling av ME i kliniske studier, vil det være viktig å nøye overvåke behandlede pasienter for tegn på autoimmunitet. ME har en autoimmun komponent som kan forverres med Raltegrivir behandling.»

Artikkelen kan leses her

5 responses to “Kan XMRV behandles ved bruk av allerede eksisterende medisiner?

 1. Rutt 23.11.09, kl. 17:15

  Tusen takk for tips, Funkster 🙂

 2. selsius 23.11.09, kl. 18:00

  Får da tro det er mulig og bruke eksisterende medisiner. Vist ikke, så vil det nok ta bortimot 10 år før man får noe mot dette viruset! Det er ikke gøy og tenke på. Noe er det sikker som de kan bruke i mellomtiden, som kan hjelpe på til de få klar nye medisiner. De er vel alt i gang med å utvikle medisiner etter det Dr. Mikovits sier. Det som tar tid, er jo uttesting og godkjenning av legemiddelet. Sånt tar utrolig lang tid!

  • Rutt 23.11.09, kl. 18:54

   Etter hva jeg har forstått vil det ikke være lenge til spesifikke medisiner er klare. Men det gjenstår jo å ha klare svar på hvordan viruset virker ifh til ME. Også vil det jo som du sier, ta lang tid før uttesting og godkjenning er klart. Kan man finne noe så lenge som under kliniske studier viser at har en effekt, er det jo fint hvis mange kan bli bedre av det.
   Klem

   • selsius 23.11.09, kl. 19:20

    Det er mye god forskning på ME utenom dette nye viruset. Det har kommet helt i skyggen etter at XMRV ble kjent. Så det er absolutt god grunn til å se lysere på fremtiden som ME-Pasient!

    • Rutt 23.11.09, kl. 19:57

     XMRV har tatt mye fokus, det skulle jo bare mangle. For oss pasientene er det helt topp at det forskes også med litt forskjellig utgangspunkt, det kommer jo oss til gode :-).
     Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: