Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Verdens ME-forskere slår hodene sine sammen

Jeg syntes det er gledelig å se at det virker som om de store ressursene på verdensbasis slår seg sammen for å legge ME-puslespillet. Det finnes heldigvis flere leger og forskere der ute som har dedikert livet sitt til å hjelpe ME-pasienter og innehar masse kompetanse som har blitt samlet opp gjennom årevis med forskning. Vi vet jo at Prof. De Meirleir og Dr. Enlander har et nært samarbeid. De er begge engasjert i European Society for ME og har et relativt likt behandlingsregime. Tusen takk til Kjersti Elise som gav meg linken til Dr. Enlanders hjemmeside, der man kan lese mer om hans behandlingsprotokoller. Jeg leser også på div nettsteder at Dr. Enlander og Dr. Kerr samarbeider tett i forskning på XMRV, bla skriver CFS patient advocate om dette. Også vet vi at Dr. Kerr og Dr. Judy Mikovits har et nært samarbeid, og at de har fått 1,6 mill. dollar av den amerikanske staten for videre forskning. Tidligere har vi også lest at De Meirleir, Cheney, Shoemaker og Peterson blir finansiert gjennom en anonym giver og møtes jevnlig. Jeg syntes alt dette, sammen med funnet av XMRV, gir stort håp om at «ME-gåten» snart vil knekkes en gang for alle! Jeg er optimistisk 🙂

5 responses to “Verdens ME-forskere slår hodene sine sammen

 1. Kristine 28.11.09, kl. 11:15

  Godt å se at noen er positive og optimistiske. Er selv i en dårlig periode hvor alt virker bare mørkt. Håper nå at de snart kan finne ut hva denne grusome sykdommen er.

  Vet du noe om Dr. Enlander og hans behandling? Jeg har satt meg på venteliste både hos dr. Meirleir og Lillestrøm, men det er laaang ventetid. Tidligst februar. Kanskje Dr. Enlander har tidligere ledig time. Er Dr. Enlanders behandling mye lik den man får hos Dr. Meirleir? 🙂

  • Rutt 28.11.09, kl. 11:35

   Hei Kristine!
   Dr. Enlanders praksis er i New York, så det er kanskje i lengste laget å reise? Jeg vet ikke noe om hans ventelister dessverre. Du kan lese mer om han og hans behandling http://www.enlander.com/main.html, under «treatment plans» (i menyen lengst til venstre) står det endel om medikamentene han bruker. Det er mye det samme som Prof. De Meirleir bla kombinasjonen av Hepapressin/Kutapressin som er immunmodulerende, B12 og Aminosyrer. Hos De Meirleir blir man kun behandlet for konkrete funn på et sett med veldig omfattende tester, så den individuelle behandlingen varierer. Jeg vet ikke hvordan dette er hos Dr. Enlanders.

   Jeg vet at det ikke føles sånn i tunge perioder, men 2-3 mnd er jo ikke lenge i den store sammenhengen, ihvertfall hvis man har vært syk i flere år (som de fleste av oss har vært). Men, som sagt jeg vet at i tunge perioder kan det føles som en evighet.. Håper du snart kan få bedre dager, Kristine!
   Klem Rutt

 2. Alva 28.11.09, kl. 13:08

  Igjen takk Rutt for at du oppdatterer oss. Jeg har ikke kapasitet til å følge med på alt for tiden. Formen er dårlig.
  Det er fint at vi er på vei, fint at noen tar tak i dette, fint at flere går sammen og er klar for å samarbeide. Det trenger vi!!!
  Ha en skikkelig fin lørdag Rutt. Kos deg med de søte barna dine. 🙂
  Klem fra Alva

  • Rutt 28.11.09, kl. 14:00

   Hei Alva!
   Så leit at formen fremdeles er dårlig. Det har vært en lang, slitsom periode for deg nå. Håper du får hvilt mye og godt, og at formen sakte men sikkert blir bedre!
   Ønsker deg gode dager!!
   Klem

 3. Kjersti Elise 29.11.09, kl. 16:10

  Bare hyggelig 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: