Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Dr. Mikovits foredrag på University of the Pacific

Dr. Judy Mikovits holdt et foredrag om XMRV på UOP 26 oktober. Jeg har forsøkt å finne sammendrag/video av dette, men har ikke lykkes før jeg tilfeldigvis «snublet» over det i dag. Derfor legger jeg den ut, selv om den er noen uker gammel. For oss som er under Prof. De Meirleirs behandling er det spesielt interessant å merke seg at hun sier: «Goals will be to to keep viral load down, inhibit inflammation, modulate immunesystem and prevent associated illnesses.» Dette er jo Prof. De Meirleirs behandling i et nøtteskall :-).

Les det her

5 responses to “Dr. Mikovits foredrag på University of the Pacific

 1. selsius 01.12.09, kl. 17:58

  Helt siden De Meirleir var her i landet og tok prøver av de aller sykeste (2006) Sa Langeland ved Haugeland sykehus , tror jeg det var, at alle med ME skulle selvsagt få utredet tilstrekkelig nok i forhold til kroniske infeksjoner og annet, opp mot sånn Meirleir jobbet. Det blir jo ikke gjort! Vi får jo bare standard prøver som er bortkastet, og ikke noe utover det. Så da ender vi opp med cbt og get. Det er ikke så rart man missliker helsevesenet her i landet.

  Vi vet at det finnes behandling som kan gjøre oss bedre, men det får vi ikke fordi det ses på som eksperimentell behandling! Sånn kan det sikkert fortsette i mange år.

  Men, vi ser jo lyst på fremtiden nå må jeg si. Nå er det jo bygget et rimelig stort ”korthus” rundt XMRV, og fallhøyden er stor. Det er bare en teoretisk tanke, tror jeg.

  Ha en flott kveld.! 🙂

  • Rutt 01.12.09, kl. 18:42

   Det blir veldig spennende etterhvert som forskningen skrider frem og finner den eksakte rollen XMRV har ifh til ME. Og det blir spennende å høre hva forståsegpåerne mener kan være konstruktiv behandling. Jeg så en liten snutt av Dr.Oz (en av de mest profilerte legene i Amerika) som sa at selv om ME pasienter hadde XMRV i kroppen kunne stretching(yoga) være nok for å bli kvitt symptomene. Lurer på om han mener det om HIV-pasienter også.. neppe..
   Ha en fin, fin kveld du også 🙂

 2. Inger-Johanne 02.12.09, kl. 14:52

  Hei! Er det mulig??? Det er utrolig hva enkelte får seg til å si! Bare de er kjente nok, kan de visst si hva som helst, og det verste er at folk tror på dem!! Jaja… verden er rar!
  Håper alt er bra med deg, og at det bare blir bedre og bedre!!

 3. Rutt 02.12.09, kl. 19:10

  Jeg måtte bare legge ut intervjuet med trollmannen fra OZ! Det er så ødeleggende når så profilerte leger går ut og sier slike ting. Han har er stor seerskare og bidrar virkelig til holdninger om at ME (eller fatigue som han kaller det..) syke bare kan trene seg friske. Han påstår dette selv under hypotesen om at det er retrovirus som har gjort oss syke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: