Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Kanskje Dr. Oz ikke prøver seg som trollmann alikevel??

Et veldig bra innlegg om ME på Dr. Oz sine nettsider! Her har helt tydelig Dr. Doonica More hatt en finger med i spillet 🙂

«While there are many middle-aged women who feel that they’re “tired all the time,” we have to distinguish between Chronic Fatigue SYNDROME and “chronic fatigue.” This confusion is because CFS was a poor name choice, akin to calling Parkinson’s disease “chronic shaking” or calling tuberculosis “chronic cough.” Other more appropriate names for CFS include the British choice myalgic encephalomyelitis (ME) and XAND (X Associated Neuroimmune Disease.)»

«CFS is NOT “all in your head.” We have known for years that it clearly has a biological basis and the new findings associating it with the retrovirus XMRV (xenotropic murine leukemia-virus related virus) is just one more piece of evidence confirming that. While we do not yet know whether XMRV is a causative factor for CFS, a “piggy-back” virus, or a virus that PWC react differently to than others, we do know that CFS is NOT “psychosomatic” or a over-reaction to stress. We also know that CFS is NOT a manifestation of depression.»

Les hele artikkelen her

Husk at du kan bruke Google til å oversette teksten til norsk. Da kopierer du URL http://www.doctoroz.com/videos/what-chronic-fatigue-syndrome-and-how-xmrv-related?page=2#copy inn her.

10 responses to “Kanskje Dr. Oz ikke prøver seg som trollmann alikevel??

 1. Rutt 03.12.09, kl. 08:49

  For å bruke google oversetter:
  – Marker URL og trykk CTRL+C (hold inne samtidig)
  – Klikk på linken «her»
  – Stå i det hvite tekstfeltet og trykk CTRL+V (hold inne samtidig)
  – Klikk på «oversett»

 2. selsius 03.12.09, kl. 12:58

  Dette har jo vært et problem siden CFS navnet ble tatt i bruk i 1986. Dette kaoset om hva som er hva, er det ingen som bryr seg om. Da man ikke gjør det, og ikke setter seg inn i at det er store forskjeller på ME og CF(S), men kalle alt for det samme, som så alt for mange gjør, burde man heller ikke få lov og jobbe med slike pasienter. Det er jo ME-Pasientene det går utover siden man får helt forskjellige resultater av anbefalte behandlinger. Det som fungerer for noen med utmattelse, kan være skadelig for ME-Pasienter.

  Dette tuller har pågått i årevis, og man er ikke kommer så mye lenger i dag enn på 80’tallet, føler jeg. Det er tragisk at ting tar så utrolig unødvendig lang tid. Og det kommer ikke til å stoppe før man har tester, og det er selvfølgelig ikke alle som har XMRV. Jeg drister meg til å si, da har de nok heller ikke ME!

  • Rutt 03.12.09, kl. 14:32

   Det har jo vært veldig beleilig at man bare kan si at alle som har fatigue er kronisk utmattet. Spesielt når ikke de overfladiske testene viser noe. Da har pasienten fått en diagnose og legene har «gjort» jobben sin. Det har blitt så inngrodd i systemet dette nå, at det kommer ikke til å stoppe før vi får en helt absolutt diagnosetest. Vi får håpe det kommer SNART!!

 3. Rosa 03.12.09, kl. 14:09

  Uff, det er så en nesten grøsser ved tanken.. Fælt å si det, men det er nok en del av oss som ikke har det. Og tenk da om vi har gått rundt med noe annet som kanskje det har vert mulig å kurere?? Tror jeg hadde blitt «steik forbanna» om det viste seg at det var tilfelle for min del..

  Men til innlegget ditt Rutt -godt det ble så bra som det ble da;):) Trodde forresten det var en annen enn den dr.OZ..husker ikke hva han het han jeg tenkte på.

  • Rutt 03.12.09, kl. 14:35

   Det blir veldig spennende den dagen vi kan starte med testing. Hva som blir konsekvensene både ved å ha XMRV og ved og ikke ha XMRV. Det blir både en skummel og spennende dag..
   Vi smører oss med tålmodighet og venter, det er vi ganske gode på 😛

 4. predikeren 04.12.09, kl. 05:33

  Har du sett leddgikt nevnt i noen sammenhenger her, med det nyfunne viruset?

  • Rutt 04.12.09, kl. 11:25

   Hei Predikeren!
   Jeg kan ikke huske å ha sett at leddgikt har vært nevnt i sammenheng med XMRV. Utenom ME og prostata kreft, har det vært nevnt fibromyalgi, atypisk MS, autisme, ADHD(?) og noen andre veldig uvanlige syndromer. Hvis jeg kommer over det kan jeg si ifra til deg.
   Håper du har det bra!
   Klem

 5. Funkster 04.12.09, kl. 11:32

  Heisann :).

  Har du kommet over en link til innslaget? Ligger det på youtube?

  – Funkster

  • Rutt 04.12.09, kl. 11:47

   Hei Funkster!

   Det eneste jeg har klart å finne så langt er en Dr. Franky Dolan som omtaler showet i et klipp. Jeg får inntrykk av at det var et bra innslag.

   Jeg tror det legges ut fortløpende på Dr. Oz sin hjemmeside, men det ligger ikke annet enn artikkelen der foreløpig.

   Håper du har det bra, Funkster 🙂

   Klem

 6. ~SerendipityCat~ 10.12.09, kl. 13:08

  Du er veldig flink til å legge ut nyheter og artikler, supert! Jeg bruker bloggen din som reneste infokanalen om dagen. Det er veldig bra. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: