Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Task Force på XMRV i USA er bekreftet!!

Whittermore Peterson Institue har lagt ut på Facebook en bekreftelse på XMRV Task Force i USA. Det har blitt mobilisert mer enn 50 retrovirus eksperter som skal samarbeide med WPI for å kartlegge XMRV situasjonen i Amerika. Jeg har forsøkt meg på en oversettelse av erklæringen:

The US Department of Health and Human Services (HHS) har dannet en Interagency vitenskapelig XMRV-arbeidsgruppe . The Blood XMRV Scientific Research Working Group vil rapportere til The Department’s Blood, Organ and Tissue Senior Executive Council gjennom etablerte mekanismer. Ingen formell uttalelse er utstedt ennå, men arbeidsgruppen består av representanter fra DHHS Office of Public Health and Science, National Institutes of Health (NIH), Centers for Disease Control and Prevention (CDC) og Food and Drug Administration ( FDA). Arbeidsgruppen vil ha faglig ansvar for etterforskning av XMRV når det gjelder blodlagrene og CFS. Suzanne D. Vernon, PhD, den CFIDS Association vitenskapelige direktør, har blitt bedt om å delta i XMRV scientific working group.

Dr. Jerry Holmberg av HHS Office of Public Health and Science laget en kort presentasjon på den 30 oktober 2009 til DHHS CFS Advisory Committee. Han beskrev eksisterende alarm systemer orientert rundt trusler mot blod sikkerhet, ved nye og kommende smittestoffer som XMRV. HHS Blood XMRV Scientific Research Working Group blir ledet av en representant for NIH’s National Heart, Lung and Blood Institute (NHLBI) og vil samarbeide tett med etater med ansvar for disse systemene, herunder NHLBI’s Retrovirus Epidemiology Donor Study (Reds). Reds ble opprettet i 1989 for å ta risiko forbundet med HIV-1, HIV-2, HTLV-1 og HTLV-2 i de generelle blodlagrene.

I nyere kommunikasjon med Dr. Holmberg, uttalte han at Blood XMRV Scientific Research Working Group tar en tre-trinns tilnærming til håndtering av problemstillinger knyttet til XMRV og mulig kobling til menneskelig sykdom. Den første fasen vil være å standardisere og validere laboratoriemetoder og reagenser for XMRV testing. Dette er viktig fordi variasjoner i prøvetakingen, og laboratorie-prosedyrer kan produsere eksakte resultater. Disse standardiserte metoder vil bli brukt i utgangspunktet for å teste 1200 friske givere ‘blodprøver og 100 CFS pasientenes blodprøver innsamlet av Dr. Judy Mikovits av Whittemore Peterson Institute. Etappe to skal vurdere utbredelsen av XMRV i befolkningen generelt og blodlagrene, så vel som i andre CFS pasienter. Den tredje fasen vil være en rekke studier for å forstå hvordan XMRV blir overført, om det fører til menneskelig sykdom, og hvordan det påvirker ulike grupper av befolkningen.

Den umiddelbare fokus er å undersøke eventuelle risikoer for det generelle blodlageret som XMRV kan utgjøre, men den faglige arbeidsgruppen vil også ha fokus på validering av studier for diagnostiske tester og eventuelt potensiale blod screening tester. Hvis undersøkelsene viser at screening er nødvendig for blodprodukter, skal blod screeningstest forelegges og godkjennes av FDA før de kan markedsføres. Ingen av testene som nå tilbys av to kommersielle laboratorier har vært vurdert av FDA.

Ifølge CDC har deres XMRV studier, ved hjelp av eksempler hentet fra Whittemore Peterson Institute, HHS oppmerksomhet. Laboratoriet Branch i CDC’s Division of HIV / AIDS Prevention gjør XMRV testing og ikke CDC CFS forskningsgruppen i Division of Viral og Rickettsial sykdommer.

Representanter fra FDA deltok i XMRV møtet sponset av Abbott Laboratories ved Cleveland Clinic på 11 november 2009. Dr. Robert Silverman fra Cleveland Clinic ga et seminar om XMRV for HHS ansatte på 2 desember 2009.

Dr. Holmberg understreker behovet for forsiktig anvendelse av vitenskapelige metoder for å sikre at disse studiene er utført med eksepsjonelt høy rigor og pålitelighet, slik at resultatene gir et solid faglig fundament for å bevege seg fremover. Han forstår den sterke interessen innenfor CFS pasienten samfunnet for rask handling og definitive svar, og uttrykte høy prioritet og at dette emnet er mottatt innen et bredt spekter av funksjoner innen Department of Health and Human Services.

The CFIDS Association vil gi oppdateringer på disse viktige aktivitetene som ny informasjon blir tilgjengelig.

Linker:
December edition of CFIDSLink: http://www.cfids.org/archives/2006-2010-cfidslink/december-2009.asp
CFIDS Association’s XMRV Resources: http://www.cfids.org/XMRV/default.asp#info
DHHS Statement on Blood Safety and Availability: http://www.cfids.org/xmrv/blood-supply-ophs.pdf
NCI Q&A About XMRV: http://www.cancer.gov/newscenter/pressreleases/XMRV_QandA
Summary of the October 2009 CFS Advisory Committee meeting: http://www.cfids.org/cfidslink/2009/110401.asp

For deg med Facebook tilgang, og som vil lese orginalteksten finner du den her

4 responses to “Task Force på XMRV i USA er bekreftet!!

 1. Tussaluso 05.12.09, kl. 11:41

  Fantastiske nyheter!!!

 2. Beate 05.12.09, kl. 11:43

  Takk for all infoen du samler på denne måten, Rutt. :-)Dette ser veldig bra ut.

 3. selsius 05.12.09, kl. 12:48

  Det er jo flott. Det er jo også flott at Reeves og CFS avdelingen ved CDC holdes utenfor disse studiene. Blir jo spennende og se resultatene av dette. Hva som kommer til å skje om det viser seg at XMRV er årsaken til ME blir jo spennende. Historisk sett burde det bli et skikkelig oppvaskmøte.

  Takk for god info og oversettelsen. Fortsatt god helg. 🙂

 4. Rutt 05.12.09, kl. 13:21

  Hei Tussaluso, Beate og Selsius 🙂
  Amerikanerne slår på stortromma og setter inn støtet. Virker som at de faktisk har forstått alvoret og at de virkelig ønsker å kartlegge XMRV-situasjonen. Det er bra :-)!!
  Ha en fin helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: