Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Only the beginning of the beginning…

….not the beginning of the end! Cort Johnson (Phoenix Rising) siterer Winston Churchill når han oppsummerer rundt WPIs og det ferske britiske XMRV-studiet.

Les hele innlegget her 

8 responses to “Only the beginning of the beginning…

 1. Tussaluso 09.01.10, kl. 12:09

  Veldig interessant innlegg.
  Synes spesielt dette var spennende – eller kanskje urovekkende?:

  «Could XMRV have hit Europe first? Is a different more genetically variable kind of XMRV found there? Different genetic sequences in two areas could cause XMRV to ‘disappear’ in one.»

  Er redd for at vi i Europa blir «akterutseilt» hvis europeiske studier ikke finner viruset pga det her er genetisk forskjellig fra viruset i USA. Krysser fingrene for godt samarbeid mellom WPI og europeiske forskere som f.eks De Meirleir.

  • Rutt 09.01.10, kl. 15:23

   Hei Tussaluso!
   Dette blir meget spennende! Som du kanskje har lest i det forige innlegget vil ikke RedLabs, Belgia (som Lillestrøm og De Meirleir bruker), analysere nye prøver før de har mottatt eksakte retningslinjer fra WPI. Det blir veldig spennende å se hva de da finner. De Meirleir har tidligere sagt (til pasienter i Norge) at han har funnet XMRV i sine pasienter etter å ha brukt 3 forskjellige labratorier for analyse.
   Vi følger med i spenning.
   Klem 🙂

 2. petterblogg 09.01.10, kl. 18:20

  «Dr. Vernon pointed to a larger much more rigorous study that the Department of Health and Human Services is engaged in. (Both Dr. Vernon and Dr. Mikovits are part of a team overseeing that study). Since that study will involve multiple laboratories that will come up with a standardized test first that study will take longer to finish but it will provide more definitive results. She did say that the CFIDS Association is urging that the DHHS study is completed as expeditiously as possible. She urged patients to be prepared for conflicting results’ »

  I 1980 da folk døde som fluer pga. HIV/AIDS ble det avfeid som homopest etc. De klarte ikke å koble AIDS til noe virus selv om de jobbet på spreng. Først i 1882 (tror jeg det var) var det et fransk team som fant HIV, men ingen klarte å gjennskape dette funnet. (I mellomtiden fortsatte folk å dø som fluer)
  Først i 1884, dvs. 4 år med prøving og feiling, hadde de endelig lykkes i å fremsaffe en noenlunde sikker HIV-test, men fortsatt var den ikke særlig god.

  Poenget mitt er at pressfaktoren, for at virologer skulle komme sammen skyldes alle dødsfallene, som bare vokste. Denne tabben har de ikke tenkt å gjøre en gang til. Det er ytterst gledelig å se at både Mikovits og Vernone er med på å utvikle en standardtest, sammen med Department of Healt. Man finner ikke HIV i dag heller om man ikke foretar testen på riktig måte.
  Det blir en spennende tid foran oss, men de som skal gjennskape XMRV funnet er NØDT å gjøre dette etter «oppskriften». Ser frem til 22. januar.

  • Rutt 09.01.10, kl. 19:16

   «Dr. Vernon pointed to a larger much more rigorous study that the Department of Health and Human Services is engaged in.» Det er Task Force ( https://merutt.wordpress.com/2009/12/04/task-force-pa-xmrv-i-usa-er-bekreftet/ ) vi snakker om her, ikke sant?
   I informasjonen WPI publiserte før jul sto det også følgende:
   «Den første fasen vil være å standardisere og validere laboratoriemetoder og reagenser for XMRV testing. Dette er viktig fordi variasjoner i prøvetakingen, og laboratorie-prosedyrer kan produsere eksakte resultater. » – som vi nå har sett vil bli vesentlig.

 3. petterblogg 09.01.10, kl. 20:56

  Hei igjen Rutt. Nå fikk jeg meg en god latter når jeg skriver om HIV tester i 1884 etc. 😀 Det skal selvsagt være 1984! Denne ekstreme kuleperioden vi er inne i gjør formen min helt elendig.

  Når det gjelder ME tester etc må vi ikke glemme at Dr. John Gow kommmer med sin test i år. (Dette har han allerede annonsert) Samtidig holder Dr. Kerr og teamet hans på med en annen test, som trolig også kommer i år evt. 2011. Men NCI/WPI testen – som er basert på et unikt mønster cytokiner og chemokiner – er under validering og vil forhåpentligvis være godkjent innen første halvår 2010.

  Hadde vi bare hatt en test, sier jeg. Da hadde livene våre vært enklere på mange måter. Tenk hva det betyr for ME syke bare å få aksept for at de har en alvorlig sykdom!

  • Rutt 09.01.10, kl. 21:13

   Jeg la ikke merke til at det stod 1884, jeg leste 1984 :-).
   Kulda er ikke grei! Jeg prøver å holde meg mest mulig inne og har på ullklær fra topp til tå, men allikevel reagerer kroppen og symptomene øker. Det er på en måte greit å forholde seg til, man har ihvertfall en konkret årsak.
   Visste ikke at Kerr og Gow hadde annonsert at de kommer med tester. Vi går et veldig spennende år i møte!!
   Ha en fortsatt fin lørdagskveld!
   Klem

 4. petterblogg 10.01.10, kl. 21:19

  Har også funnet ut at det er lurt å ha ullundertøy, spesielt nå når det er så kalt som dette. Nå tar det hele 5 timer fra jeg står opp til den begynner å mykes litt opp. Normalt (om sommeren) tar denne prosessen «kun» ca. 2 timer. Er så stiv og støl i kroppen når jeg våkner at det er så vidt jeg klarer å gå.

  Dr. John Gow fra Skottland utviklet en test allerede 2006, men at problemet var å få patenten godkjent før 2010. I april 09 (viss jeg nå husker riktig) bad han om å få tilsendt 100 stk. blodprøver etter strenge ME-kriterier fra UK, som de faktisk tilbød seg å betale kostnadene for. 2 – 3 måneder senere annonserte sekretæren til Gow at han var svært takknemlig for blodprøvene som ble stilt til disposisjon for han og teamet hans.

  Samtidig ble det kungjort at denne ME testen fra Gow ville bli tilgjengelig 2010. Når det gjelder Kerr så har han og temet hans gjenskapt disse 88 dysfunksjonelle opp og ned reguleringer av gener. Denne unike gjennskapelsen skjer gang etter gang! Heldigvis har både Kerr og Mikovits blitt tildelt $ 1.6 mill i støtte fra NHI, slik at de kan fortsette dette arbeidet.

  • Rutt 10.01.10, kl. 22:30

   Oj, det var spennende lesing! Kerr og Mikovits har vel prosjekter på gang sammen også mener jeg å huske! Jo flere gode krefter som drar i samme retning, jo bedre!

   Håper den verste kulden snur nå, Petter! Det virker ihvertfall slik her jeg bor. Håper du snart får bedre og lettere dager!!

   Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: