Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Fredagens XMRV-presentasjon av Dr. Judy Mikovits

Fredagens XMRV-presentasjon ble en kort affære for oss som fulgte web-sendingen da den ble brutt etter kort tid. Vi fikk kun med oss innledningen og avslutningen med spørsmål fra salen. ProHealth skriver følgende på sine nettsider:

«MERE WORDS COULD NOT EXPRESS OUR THANKS TO DR MIKOVITS FOR HER XMRV PRESENTATION ON JANUARY 22. THOUGH STORMS CAUSED AREA INTERNET SERVICE TO GO DOWN FOR A TIME DURING THE 2-1/2 HOUR EVENT, UNINTERRUPTED VIDEO & THE SLIDES WILL BE POSTED ON PROHEALTH.COM NEXT WEEK.»

Spørsmålene fra salen var vanskelige å høre, men her kommer noen punkter fra svarene som undertegnede klarte å få med seg. Er det noe jeg har misforstått eller hvis du har flere punkter så er det kjempe fint med en kommentar:

 • Man kan være positiv for XMRV uten å  ha ME. Hvis immunforsvaret er sterkt og holder retroviruset i ro kan man teste positivt uten å være syk.
 • Er det på samme måte som med HIV-Aids? Man må ikke ha Aids selv om man har HIV, men har man Aids må man ha HIV – Man kan ha XMRV uten å ha ME, men ikke ME uten å ha XMRV? Det trengs mer forskning for å fastslå dette.
 • WPI har testet familier hvor alle har XMRV, men kun en har ME. Hvorfor vet man ikke enda, her trengs det mer forskning.
 • Forekomst av autisme, atypisk MS, fibromyalgi, ME i familier som tester positivt for XMRV. Hvorfor vet man ikke, her trengs det mer forskning.
 • Mange (60%) har testet falskt negativt med PCR testen.
 • Tester man positivt vet man enda ikke sikkert hva som vil være konstruktive tiltak. Dr. Mikovits kom med forslag som å balansere kortisol, balansere hormoner, immunmodulerende, oppregulere NK-celler, unngå stress, men understreket flere ganger at dette måtte forskes mer på!
 • WPI samarbeider med flere farmasøytiske selskap for å starte kliniske medisinstudier. Har du testet positivt vil de gjerne at du tar kontakt!
 • Om man har fått ME plutselig eller med gradevis forløp vil ikke ha noen ting å si ifh til å indikere om man har XMRV eller ikke.

Jeg vil legge ut video og slides når de blir tilgjengelige neste uke!

6 responses to “Fredagens XMRV-presentasjon av Dr. Judy Mikovits

 1. Madralli 23.01.10, kl. 13:52

  Jag såg att ca 10 min av introduktionen ligger ute på Youtube:

  /Madralli

  • Rutt 24.01.10, kl. 18:22

   Tusen takk for link, Madralli. Vi får håpe hele foredraget blir kjapt lagt ut neste uke.
   Mvh
   Rutt

 2. Alva 23.01.10, kl. 13:56

  Hei Rutt.

  Takk for oppdateringen Rutt! 🙂

  Som regel overlates behandlingen av virusinfeksjoner til pasientens eget immunforsvaret. Kroppen utvikler flere stoffer som virker mot viruset, og for eksempel hindrer det i å sette seg fast i og komme seg inn i cellene, eller de kan rett og slett blokkere virusets formering slik at sykdommen faller raskt til ro. Dersom et virus kommer seg inn i en eller flere celler i kroppen, fører dette til at de angrepne cellene skiller ut et stoff som er kalt interferoner. Dette er proteiner, og de advarer cellene i nabolaget, slik at de blir mer motstandsdyktige mot viruset.

  Men av og til er ikke denne motstandskraften sterk nok, slik at viruset sprer seg til flere og flere celler, og vi begynner å føle oss syke.

  Nå setter kroppens immunsystem i gang, og tar opp kampen med virusinfeksjonen ved å drepe viruset på utsiden av cellene, i tillegg til at det dreper de angrepne cellene. Dette hindrer at viruset sprer seg, og til slutt har kroppen fjernet viruset helt, og vi blir friske.

  HIV slår ut immunsystemet
  Det finnes dessverre noen unntaksvirus. HIV er et slikt unntak, fordi det infiserer celler i selve immunsystemet, som er nødvendige for å ta knekken på infiserte celler.

  Så selv om HIV ikke i seg selv skaper sykdommen vi kjenner som AIDS, så dør det så mange celler i immunsystemet, at andre infeksjoner lett kommer inn i kroppen og skader den smittede.

  Så man skulle tro at det gjelder å ha et godt immunsystem. 🙂

  -alva-

  • Rutt 24.01.10, kl. 18:26

   Takk for informasjon, Alva! Det virker som om et godt sterkt immunforsvar er nøkkelen her, også ifh til xmrv. Og vi jobber jo med saken 🙂
   Klem

 3. Rosa 24.01.10, kl. 19:10

  Tusen takk Rutt, for alt arbeidet du legger i dette. Klem:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: