Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Hva er det Imperial College London driver med nå??

Imperial College London som gjennom sin mye omstridte studie hvor de ikke klarte å finne XMRV i noen av sine 186 pasienter, tilbyr nå XMRV test til £200. Studien brukte ikke de samme metodene som i WPIs studie og ble publisert etter kun 3 dager. De skriver:

«No causal link between infection and any human disease has been proven and the association between XMRV and prostate cancer or CFS remains controversial [4-6]. Indeed, in a study in our own laboratory of 186 patients with well-defined CFS we failed to detect the virus in any sample [7].»

Les mer her

Lurer på om det er mange som vil bestille denne testen? Og hva tenker de å gjøre med resultatene, som jeg jo regner med kommer til å fortsette og IKKE påvise XMRV?

13 responses to “Hva er det Imperial College London driver med nå??

 1. Rutt 05.02.10, kl. 12:31

  Det står at denne testen må være rekvirert fra GP(fastlege) eller sykehus. Betyr det at den blir betalt av det offentlige helsevesenet? Vil det være denne testen som i Storbritania vil bli det offentliges testverktøy for XMRV?? Og at alle de som tar denne, og IKKE får påvist XMRV blir nektet behandling??
  Hva tror du?

 2. selsius 05.02.10, kl. 13:07

  Hvorfor gjør de dette da de alt har gått ut med at det ikke er noen sammenheng mellom XMRV og ME? Det er jo klart at det ligger noe bak her. Det er vel ingen som er så dum og tar prøve der? Eller stoler på resultatet? Det er nok Wessley som jobber intenst for å skape mest mulig tvil om XMRV i forhold til ME. Jeg er sikker på at mannen går rundt med bleier for tiden! 😉

 3. selsius 05.02.10, kl. 13:29

  Må legge til noen ord her.

  Det er litt som Dr. Bell sier. Om WPI bare hadde kun brukt PCR for å bevise sammenhengen mellom XMRV og ME, ville ikke Science ha trykker artikkelen. WPI brukte 5 forskjellige metoder for å bevise sammenhengen. Da blir det rart at disse i England er 1000 % sikre ved bruk av kun PCR, og som da etter WPIs mening ikke ble gjort på tilstrekkelig måte. Dr. Bell sier også, om det ikke er noen sammenheng mellom XMRV og ME, vil han at det skal bevises gjennom seriøs forskning, og ikke en blanding mellom forskning baser på politiske motiver! Jeg er helt enig i det. Alle viste at det ville bli noe i den retningen som vi nå ser.

  God helg!

  • Rutt 05.02.10, kl. 13:50

   Hei Selsius!
   Veldig bra sagt av Dr. Bell! Hvis det ikke er noen sammenheng mellom XMRV og ME, må dette bevises med like grundige metoder som WPI brukte i sitt studie! Vi vil jo alle vite «den hele og fulle sannhet», så hvis seriøse aktører kan bevise dette på vitenskaplig grunnlag, så OK!
   Det er jo helt tragisk hvis det viser seg at det britiske helsevesenet vil benytte seg av denne testen for å påvise XMRV hos pasientene. Tenk på alle som da potensielt ikke blir tilbudt behandling!
   Det blir spennende å følge fortsettelsen på dette!

   God helg til deg også 🙂

   Klem

 4. Rosa 05.02.10, kl. 14:38

  Hehe, nytter ikke å stole på de folkene der borte, det blir bare så dumt det de holder på med. Bare synes veldig synd på ME-ere i det landet. Fyttegrisen..:/

 5. petterblogg 05.02.10, kl. 17:31

  Wessely begynner å bli helt desperat det er tydelig. Jeg tror nok Wessely har innsett at WPI er kommet for å bli og at han er alvorlig skremt av medisinsk fremgang på området. WPI får han ikke til å forsvinne. Dette senteret er kommet for å bli!

  Han har satset sin karriære på å undergrave millioner av menneskers helse og indirekte trolig ansvarlig for 1000 vis av dødsfall. «Dødsengelen» Wessely er utsatt for ekremt press fra alle kanter, og mer desperat en noen gang.

  Han er nok fullstendig klar over at han risikerer å ende opp i samme kategori som feks. dr. Josef Mengele. Men han kommer trolig til å støtte seg utelukkende på de ubrukelige oxford-kriteriene når alt rakner.

  Nå har jeg sett at «XMRV serology» testen kommer snart. (fikk høre at den kanskje kommer alt i slutten av februar, men vi må være mer realistiske. Ttt.)Denne skal vist være den mest sikre til å fange opp de som er smittet, og som ble benyttet under Science utgivelsen. (Jeg trodde det var cytokin/chemokin-testen som var den vi ventet på) I mellomtiden har de trolig utvikelet en test som er mye mer pålitelig, selv om jeg personlig mener 94.7% treffsikkerhet på Cyto./chemok. testen er grei nok.

  At de heller (kan det virke som) satser på XMRV-serology test kan trolig forklares med at denne testen samtidig bekrefter selve sykdomsmekanismen.

  Ha en god helg

 6. anne - moseplassen 05.02.10, kl. 22:32

  hvordan kan de selge en test som enda ikke har greid å påvise noe? dette blir jo for dumt! Dusteopplegg

 7. petterblogg 06.02.10, kl. 17:57

  IMPORTANT UPDATE – SATURDAY 6th FEBRUARY

  Late last night The ME Association was informed that this announcement about XMRV testing does not apply to people with ME/CFS, or suspected ME/CFS.
  It only relates to the availability of the Imperial College XMRV test to referring doctors who are dealing with cases of prostate cancer.

  A full clarification will appear on the Imperial College website on Monday. It will appear here once we have it.

  Dr Charles Shepherd
  Hon Medical Adviser, MEA

  Kommentar: Wessely har innrømmet XMRV og eksistensen av dette Nye Menneske Retrovirus. Men han holder «naturligvis» fast på sin vitenskap om ME. Denne XMRV testen er kun beregnet på de som har prostatakreft. (Jeg tror systemet rund Wessely holder på å gå opp i limingen. Time will show)
  http://www.meassociation.org.uk/index.php?option=com_content&view=article&id=1190:announcement-about-xmrv-testing-at-imperial-college-london&catid=30:news&Itemid=161

 8. petterblogg 06.02.10, kl. 18:30

  Det er inteessant å merke seg adferden til Wessely nå etter at det ble kjent for han at «WC» Reeves blir fjernet fra CFS-divisjonen hos CDC. ME/CFS blir nå plassert under virus-feltet og skal ledes av en virolog/mikrobiolog. Snakk om fremgang! Dette kan virkelig gi vann på mølla.

  Det var en engelskmann som sendte en mail til Imperial College i London. Vet ikke hva han spurte om, men det var trolig om koblingen XMRV og ME. Her er svaret fra Wessely:

  » Thank you for your inquiry re the announcement from Imperial College that they are offering a diagnostic test for XMRV

  I understand that this is not intended for people who know they have CFS or are concerned they might have CFS

  I can see that this is not clear from the announcement though, but it seems this was an oversight which is going to be speedily corrected

  I hope this clarifies matters

  Simon Wessely

  Professor Simon Wessely
  Vice Dean, Institute of Psychiatry,
  Head, Department of Psychological Medicine,
  Director, King’s Centre for Military Health Research,
  King’s College London»

  «I understand that this is not intended for people who know they have CFS or are concerned they might have CFS..» Forvirrende og nok en bekreftesle på at desperasjonen og kanskje litt småpanikk begynner å gjøre seg gjeldende.» Dette er jo helt latterlig 🙂

  • Rutt 06.02.10, kl. 22:11

   Hei Petter!
   Virker nesten som om intensjonen med å annonsere testen er å understreke at det ikke er noe vits for ME syke å ta den for hos de finnes ikke XMRV..
   Men jeg har ikke hørt noe om at de hadde funnet XMRV hos prostatakreft pasienter med denne testen heller..?? Er det jeg som har gått glipp av informasjon?
   Ha en fortsatt god helg, Petter!
   Klem

 9. Rutt 08.02.10, kl. 18:43

  Hentet fra Imperial College London 08.02.10
  «We wish to apologise for any confusion concerning the availability of this test and would like to clarify that it is only available as part of an ethically approved research project. We emphasis that our laboratory does not deal directly with patients and we are not advising people who are concerned that they might have CFS, or who have been diagnosed with CFS, to request this test.»

 10. Funkster 08.02.10, kl. 20:25

  Heisann Rutt 🙂

  Ikke akkurat tillitsvekkende av IC dette. Nå er det bare rot og surr, og en fantastisk evne til å kommunisere utydelig. Hvem er det egentlig de kommuniserer til? Et utvalg av engelske doktorer i et spesifikt forskningsprosjekt?. Hvorfor bruke en webside i et slikt tilfelle, og hvordan kan de forsvare å ta betalt 200 pund?

  Det hele virker helt uprofesjonelt? Og hvorfor svarer Wessely på vegne av denne studien?

  Sære greier. Og selv når de prøver å klargjøre situasjonen, så sitter man igjen med flere spørsmål enn svar.

  – Funkster

  • Rutt 08.02.10, kl. 21:55

   Hei Funkster!
   Det lukter desperasjon og lite gjennomtenkte løsninger. Graver sin egen grav ifh til tillit..??
   Hva blir det neste??
   Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: