Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Om ME i Morgenbladet.no 05.02.10

Stykket «Forsker på utmattelse» lar Prof. Ola-Didrik Saugstad, nevrolog Ole-Bjørn Tysnes, Paul Kavli og Vegard Bruun Wyller få uttale seg om årsaksforhold til ME og hva de tenker om XMRV.

Les artikkelen her

18 responses to “Om ME i Morgenbladet.no 05.02.10

 1. Rutt 05.02.10, kl. 15:45

  Tusen takk til deg som tipset meg om denne artikkelen 🙂
  Klem Rutt

 2. heksa 05.02.10, kl. 15:58

  tja…

  heksa

  • Rutt 05.02.10, kl. 16:19

   Hei Heksa!
   Denne artikkelen illustrerer hvor lang vei vi har igjen å gå.. Heldigvis har vi Prof.Saugstad, Nyland og noen flere. Men at Wyller blir omtalt som spisskompetansen sier jo det meste, og understreker igjen behovet for å få ryddet opp i denne diagnosen.
   Ha en fin helg!
   Klem

   • heksa 05.02.10, kl. 17:42

    Lang vei, ja – det er sikkert. Men det skjer jo ting rundt omkring i verden. Heldigvis! Ellers kunne man blitt utrolig motløs. Men jeg forstod liksom ikke helt artikkelen – mål og mening???

    En fin helg til deg også, Rutt 😉

    heksa

 3. Rosa 05.02.10, kl. 16:25

  Veldig enig med deg her Rutt! Får lyst å si noe «ikke-så-pent»..men skal vel ikke si sånne ord her. Så vi som er så syke at vi har blitt mye liggene over år, vi har en psykiatrisk lidelse vi da. Bullshit! Ikke mye nerver, angst. depresjoner eller hva det nå er, på meg i allefall, og ikke at jeg kjenner så veldig mange med ME VELDIG inngående, men såpass at jeg ikke tror noen sliter nevneverig psykisk, og heller ikke mer enn friske. Nei, gleder meg sånn til de får trykt dette i fleisen en gang for alle. Og håper det ikke blir så lenge til! Merkelig hvor påståelig de er da! At vi som bor i disse kroppene sier hva vi føler og mener er en ting, men når andre er så bastante i sin sak, som aldri har følt det på kroppen, da blir jeg bare så utorlig kvalm! Forb. tullinger!!! 😉 Litt..småilter i dag jeg.. hehe:) God helg-klem

  • Rutt 05.02.10, kl. 16:39

   Skjønner godt at du blir ilter, Rosa! Dette er tung materie!! Vi får prøve å trøste oss med at det skjer mye forskning rundt omkring i verden, som en dag (ganske snart) vil komme oss til gode. Vi får henge i stroppen så lenge!
   God helg til deg også!
   Klem

 4. selsius 05.02.10, kl. 17:15

  Hehe… Tysnes ja.. Klok mann. 😀

 5. Lokki 05.02.10, kl. 17:39

  Det er godt vi er positive, sterke mennesker med god humor slik at vi evner å fokusere på de som hjelper oss og hører på oss 😀
  Saugestad og Nyland ++! Bra jobbet!
  Vi får støtte hverandre, og en dag får vi den hjelpen vi trenger.
  Du gjør en fantastisk jobb Rutt!
  God helg videre kjære venn!
  Klem Lokki

 6. anne - moseplassen 05.02.10, kl. 22:29

  Jeg kom akkurat innom for å tipse deg om artikkelen, bare for å se at jeg var laaaaangt på etterskudd. hehe

  Var jo ikke spesielt interessant artikkel da, vi har jo hørt alt dette før.

 7. Cathrine 06.02.10, kl. 09:17

  Godt vi har en sterk psyke, slik at vi tåler alle disse festlige teoriene!

  🙂 Til moralsk oppbygging og for å riste slike angrep av seg, har jeg funnet en sang som alltid fjerner avmakten: Muse, Uprising:

  Rise up and take the power back, it’s time that
  The fat cats had a heart attack, you know that
  Their time is coming to an end
  We have to unify and watch our flag ascend

  They will not force us
  They will stop degrading us
  They will not control us
  We will be victorious

  Stå på! 🙂

 8. Rutt 06.02.10, kl. 10:45

  Le eller grine? Vi velger å le 😀

  Veldig bra kampsang, Cathrine! Her er link til youtube:

  Ha en strålende helg, alle sammen! 🙂

  Klem

 9. Rosa 06.02.10, kl. 12:17

  Likte den der til Cathrine:)
  Ja, vi skulle for søren ha vert såpass i form at vi fysisk hadde orket gå og protestert mot denne behandlinge vi får her i landet. (Kanskje de som i det hele tatt orker bør gjøre det? Gå/rullestol, møte opp og protestere foran stortinget el. noe sånt..?) Synes det er på høy tid å gjøre noe, vi må da kunne gjøre noe mer enn bare å snakke?
  De kommer med så fine ord, vi må behandles med respekt og forståelse og bla bla bla. Pøh! Det minner litt om en litt «skrudd» person jeg en gang kom i kontakt med på nett, som i det ene øyeblikket lyste fred og kjærlighet over meg for så i det neste å forbanne meg!(Hun hadde ikke ME..;) ) Det er jo litt sånn det her. Å, så synd på oss, det er ikke mening i dette her. Så gir de en blank F i oss i neste øyeblikk. Det de gjør, er å finne på ting som ikke hjelper, og/eller som gjør oss verre. Hysnes helsefort, gradert trening og kognitiv adf. terapi er tilbudet! Sette Wyller, av alle folk, til å være en slags rådgiver og forståsegpåer. En som ikke har tillit hos ME-ere flest i det hele tatt. Kunne de ikke spurt OSS MED SYKDOMMEN om hva VI ØNSKER og mener om ting og tang som angår oss???!!!
  OM ME smitter på noe vis, er det for søren ikke mulig å få hm..gjort noe med noen av disse påståelige, gamle, sure gubbene så de skjønner hva vi snakker om? (Ment som en liten spøk! Sorry..går på personer her litt.., er fryktelig ilter for tida altså, skjønner ikke helt, men begynner visst å få litt nok av hetsingen av MEsyke, syke, uføre osv..;) )
  Ble litt påkanteninnlegg dette Rutt..

  Alle som sliter og strever, vi har jammen nok om ikke sånt/sånne skal ødelegge (for)oss. Enda lang vei å gå, vi får søren ikke gi oss nei! Med ønske om en best mulig/nydelig dag til alle :))

  • Rutt 06.02.10, kl. 21:58

   Hei kjære Rosa!
   Jeg har full forståelse for at du blir ilter og frustrert! Som du vet har jeg gått igjennom mange perioder hvor jeg har hatt det på akkurat samme måte! Alt dette tullet gjør noe med oss og det er umulig og ikke la det påvirke seg!
   Vi får bare forsøke vårt beste å fokusere på at tiden jobber for oss og det er god, seriøs forskning som pågår kontinuerlig flere steder i verden. En dag er «puslespillet» lagt og vi vil forstå hele bildet som gjør oss syke og ganske sikkert også bli tilbudt adekvat behandling! Siste ord er IKKE sagt, og det er mange som vil sitte med skjegget fult av postkasser en vakker dag ;-).
   Håper du har en fin helg!
   Klem

 10. predikeren 06.02.10, kl. 15:35

  Hei, Rutt!
  Har prøvd å gi deg en pokal-link, men jeg er for dårlig til å lage linker, derfor sier jeg det slik: Jeg har gitt deg en pokal som du kan se på bloggen min!

 11. Rutt 06.02.10, kl. 22:00

  Hei Predikeren!
  Tusen takk for bloggaward :-)!! Jeg har skrevet en kommentar på bloggen din 🙂
  Klem

 12. petterblogg 07.02.10, kl. 15:54

  Hei Rutt.

  Fra WPI- Facebook: Whittemore Peterson Institute. «Please check back here on Monday for the latest announcement from the Whittemore Peterson Institute.»

  Det skal bli spennende å se hva slags annonsering de kommer med i morgen da. 😉

  http://nb-no.facebook.com/pages/Whittemore-Peterson-Institute/154801179671?v=app_2373072738&ref=mf#!/pages/Whittemore-Peterson-Institute/154801179671?v=wall&ref=mf

 13. petterblogg 07.02.10, kl. 16:01

  Heisan. Et eller annet gikk galt med den linken overfor. Men budskapet ligger under «Wall» på den siden.

  Når det gjelder uttalelsene fra Tysnes og Wyller så synest jeg ikke dere skal hisse dere opp over disse. Årsaken er veldig enkel. De har rett og slett ikke kompetanse på området og spesielt ikke XMRV!

  Personlig synest jeg WPI og Mikovits har fremstått solide og overbevisende. De har i alle fall selvtillit på hva de driver med. Mikovits er etter hva jeg har blitt fortalt ekstremt ærekjær og de hadde aldri gått ut med dette viruset og den tette koblingen til bla. ME uten at de var mer enn 100 % sikre. Glem ikke at de har jobbet med dette viruset i mer enn 3 år og fått utallige bekreftelser.

  Ha en fortsatt fin helg.

 14. Rutt 07.02.10, kl. 21:16

  Hei Petter!
  Det blir veldig spennende å se hva WPI annonserer i morgen! Vi får følge med 🙂
  Når det gjelder Tysnes og Wyller får man praktisere GIGO 😉
  Ha en fin uke!
  Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: