Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Presentasjon av CFIDS forskning på ME

CFIDS Association of America driver omfattende forskning på ME. Dr. Suzanne D. Vernon, PhD, Scientific Director, holdt 18 februar en presentasjon av pågående forskningsprosjekter.

Se det HER

11 responses to “Presentasjon av CFIDS forskning på ME

 1. Laura 22.02.10, kl. 21:36

  Rutt det er noe feil i lenken…
  «Beklager, ingen innlegg matcher dine kriterier» (???)

  • Rutt 22.02.10, kl. 21:56

   Tusen takk for beskjed, Laura! Nå tror jeg det skal funke. Hvis ikke er det kjempe fint om du gir beskjed 🙂

 2. Laura 24.02.10, kl. 13:07

  Har sett hele webseminaret i går. Dette er litt tungt medisinsk forskningsstoff for oss som er pasienter.
  Men allikevel er det verdt å se og høre hvordan det tenkes rund samkjøring av forskninksprosjekter for å finne biomarkører for ME-diagnostikk. Det er også bra at hvis man mister tråden så er det lett å kjøre det igjen som man har mistet. Ellers så er litt pinlig å se hvordan forskere i USA kjemper med data tekniske problemer. Jeg anntar at det er probl. med penger som begrenser deres IT-support.

  • Rutt 24.02.10, kl. 14:59

   Jeg har ikke rukket å se det enda, men det høres spennende ut. Det er viktig og ikke glemme all forskning i XMRV-stormen og De Meirleir-behandlingen. Var det tekniske problemer på denne også? Det har vært noe på alle WPIs webcaster, det er veldig dumt for de får jo ikke ut budskapet sitt på en ordentlig måte. Det kan nok være penger som gjør at dette ikke blir prioritert, ja.
   Ha en fortsatt fin dag!
   Klem

   • Lura 24.02.10, kl. 21:20

    Det er litt kluss i begynelsen og helt på slutten har Dr. Suzanne D. Vernons Pc hengt seg.
    Men selve presentasjon synes jeg er bra.

    Ser utifra komentarer at ikke mange av oss orket å se på denne webseminaret…

    • Rutt 24.02.10, kl. 21:28

     Det er jo vanskelig å få med seg alt, og i disse dager er det nok mange som prioriterer XMRV-nyheter. Men som sagt, viktig og ikke glemme all annen bra forskning også!
     Håper du har det bra for tiden, Laura!
     Klem

 3. petterblogg 25.02.10, kl. 22:48

  Hei Rutt og takk for at du la ut link om denne. Framgang! 🙂
  De har faktisk 3 – 4 «markører» for ME som kommer frem. Ganske tydelig å se hvordan fysisk aktivitet i moderat form kan gjøre sånne ekstreme utslag hos de ME syke, men ikke hos de andre kontrollgruppene. Så langt jeg fikk med meg var det også en MS gruppe der og den skilte seg klart ut fra ME. Dette var utrolig viktig forksning, og noe jeg håper Nyland har fått kjennskap til.

  Hva inflamasjonen kommer av må være åpenlyst. Det er bare en underliggende infeksjon som kan forårsake dette.

 4. Rutt 26.02.10, kl. 09:27

  Hei Petter!
  CFIDS gjør en kjempejobb! Er det XMRV du tenker at er den underliggende infeksjonen? Det er jo helt klart en mulighet, men jeg blir litt matt av alle studiene som ikke finner viruset. Ser at det siste studiet fra Nederland også brukte pasienter definert etter Oxford kriteriene..
  Håper formen er bedre nå!
  Klem

 5. petterblogg 26.02.10, kl. 14:31

  Hei Rutt. Den nederlandske studien er rett og slett håpløs og det er nesten sånn at jeg har følelse av at de gjør alt de kan for å ikke finne XMRV. Så lenge dette nederlandske XMRV studiet sammarbeider så tett med Wessely så er det null verdt i mine øyner. De bruker Oxford-kriteriene og det sier jo alt.

  Likte forresten dette sitatet fra NCI meget godt. «We are in the process of developing rodent models for determining the biological effects of XMRV in vivo, whichif successful will provide a small animal model for preclinicaltesting of potential anti-XMRV drugs. In addition, we are testing both
  in vitro and in vivo the biological effects of the envelope protein of XMRV, which like its related SFFV counterpart may be responsible for the pathogenicity of XMRV.»

  Det er i USA det skjer, dont forget.
  Det er XMRV jeg har i tankene ja. Formen er ikke bra i det hele tatt og jeg tror dette blir min siste vinter i Norge. Kulde og spesielt temp. svingninger gjør meg helt elendig. Nå ser jeg frem til både vår og sommer. Jeg vet ikke hva slags ME-test som kommer, men det bør være en blodprøve. De har flere kandidater, men det jobbes på spreng for å finne ut hva som er den mest rasjonelle og sikre. Det mest fantastiske er at NCI er med i dette arbeidet.
  klem

 6. petterblogg 26.02.10, kl. 14:54

  Fikk lyst å legge til en liten sak. Det handler utelukkende om politikk, ikke seriøs forskning! Jeg har en klar oppfatning av hva som skjedde allerede i 1991 da DeFreita fant et retrovirus hos ME-syke. Dette var i en periode da HIV smittede døde som fluer og først i 1993 hadde de klart å fremskaffe medisiner som kunne få stoppet det. De har visst lenge at ME handler om et annet retrovirus, men de måtte ta et valg og en vurdering.

  ME syke ble ofret den gangen. Så har de fulgt opp med dekkoperasjoner hele veien, men nå er det umulig å holde tilbake. WPI er det beste som har hendt ME syke noengang og retroviologer speisilet i USA har virkelig kastet seg over XMRV. Lærekurven stiger bratt og de har endelig satt i gang forsøk med dyreforsøk. Anti-XMRV medisiner er under utvikling og etter hva jeg har forstått så skal WPI begynne å teste ut noe allerede til sommeren/høsten.

  For Wessely og NICE (kjeltringene) fremstår WPI som et mareritt. De har mistet monopolet på hvordan CFS midler skal brukes – 99% på psykaitri og resten på tull. CDC har kastet ut Wesselys viktigste støttespiller, Reeves og aldri før har det vært slik fremgang på ME-forskningen som nå. Den aksellererer!

  • Rutt 26.02.10, kl. 22:36

   Hei Petter!
   Viste ikke at de som gjennomførte det nederlandske studie samarbeidet tett med Wessley. Det er jo tragisk, men det forklarer jo mye. Regner med at resultatene fra studier og laboratorier som bruker nøyaktige WPI/NCI metoder vil komme relativt snart, da vil vi jo få flere svar. Amerikanerne har virkelig tatt dette på alvor og forsker hardt – takk og pris for det!
   Så trist å høre at formen fortsatt er dårlig. Det har vært en ekstrem vinter ifh til kulde og med store temperatursvingninger i år. Hvis du har mulighet til å tilbringe vinteren i varmere strøk hørtes det utrolig deilig ut!
   Håper du får så gode dager som mulig fremover!
   Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: