Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Australia vurderer om ME-syke skal kunne gi blod

Hentet fra Theaustralian.com:

«AUSTRALIA’S Red Cross Blood Service is reviewing its donation guidelines following Canada’s move to halt donations from people who have ever had chronic fatigue syndrome (CFS).»

Les hele artikkelen HER

10 responses to “Australia vurderer om ME-syke skal kunne gi blod

 1. PetterBlogg 21.04.10, kl. 17:46

  Heisan Rutt. Flere og flere land følger på. Virolog McLure fornekter ikke lenger XMRV og har funnet det hos hele 24% med prostatakreft. Det var et intervju hun hadde i Australia. Hun har også innrømmet at metodene de brukte på King kan ha vært mislykket. (Helt ubegripelig at hun ikke en gang satte sitt navn under som forskningsleder på den rapporten som Wessely var så glad for. Så er det bevis for at Nijmegen studien er falsk og at flere av de undersøkte faktisk viser seg å være XMRV smittet. Dette må være korrupsjon!

  Her er en liten notis fra UK

  Brent Science wins over pseudoscience
  «…The Government acknowledges there is no evidence that homeopathy works beyond the placebo effect (where a patient gets better because of their belief in the treatment). The Committee concurred with the Government that the evidence base shows that homeopathy is not efficacious and that explanations for why homeopathy would work are scientifically implausible…. Given that the existing scientific literature showed no good evidence of efficacy, further clinical trials of homeopathy could not be justified.»

  Here’s a classic from the article:

  Even professional homeopathic practitioners admitted in testimony before the committee that basic claims made about homeopathy have never been tested. For example, the director of the Royal London Homeopathic Hospital, Peter Fisher, asserted that for homeopathy to work it is very important that the solutions be shaken. Asked how much shaking is required to make sure that the homeopathic medication was effective, Fisher said he didn’t know because that issue had never been researched: «that has not been fully investigated.»

  http://news.discovery.com/human/uk-government-study-homeopathy-worthless.html

  Kommentar: Et hardt slag i ansiktet på alle scientologene og kvakksalvere. inkludert Lightning Process, Aktiv Prosess eller hva de nå gjemmer seg bak!
  Det er bevist nå at det er placeboeffekten som har spilt dem et lite puss. (det var vel ikke mer å forvente, men de hjernevaskede tullingene har ødelagt seriøsiteten så det holder. Nå håper jeg pipen får en annen låt hos både selve kvakksalverne og de «friske».

  Ellers håper jeg du har det bra Rutt. Formen min er i bedring, men jeg tar det veldig med ro om dagen og svært lite aktivitet på bloggen. Har tatt meg en pause. Det skjer noe hele tiden og jeg blir mer og mer overbevist om at WPI og co har rett. ME og XMRV hører sammen!

  • Rutt 21.04.10, kl. 19:49

   Hei Petter!
   Jeg er helt sikker på at vi vil få mange svar ang XMRV og ME i tiden fremover, det er jo så mye spennende seriøse studier på gang. Det skal bli godt å få svar, jeg føler meg også rimelig sikker på at XMRV har en vesentlig rolle i ME. Spennende tider!
   Godt å høre at formen din er i bedring, Petter! Det har vært en tøff vinter! Noen ganger trenger man en pause fra alt som har med blogg og ME å gjøre, kjempe bra at du tar deg litt fri.
   Ønsker deg fine vårdager 🙂
   Klem

 2. PetterBlogg 22.04.10, kl. 18:38

  «Blood banks in the Netherlands are adopting the Canadian policy» April 20, 2010

  http://www.voedingenpsyche.nl/nieuwsitem.php?item=78

  (Nederlandsk tekst…)

  • Rutt 22.04.10, kl. 20:41

   CFIDS la ut ny status i kveld:
   «With help from Dutch-speaking fans, we need to correct the earlier post. The Netherlands government will NOT be adopting the Canadian Blood Services’ guidelines for donors with CFS, according to a report today. Sorry for the confusion about the report.»

 3. petterblogg 23.04.10, kl. 13:10

  Heisan Rutt 🙂

  Ja, dette med Nederland var vel for godt til å være sant. Der er de så sosialisert i forhold til ME – psyke at det kunne bare ikke stemme. Men flere land følger opp Canada. Norge har dessverre alltid vendt seg mot øya i vest, Storbritannia, enten det er økonomi eller helsepolitikk.

  I dag leser jeg i finansavisen at vår statsminister Jens Stoltenberg har vært syk siden jul, og at det ikke slipper taket. Det står » Statsminister Jenst Stoltenberg (AP) sliter med å bli kvitt sin forkjølelse, som har plaget ham i fire måneder.»

  Infeksjoner i øvre luftveier, jobber aktivt hjemmefra og har måttet avlyse mange møter, men stort sett maktet å holde sitt ukeprogram siden nyttår…

  Det kan virke som han har fått kronisk bihulebetennelse og at dette forverrer seg ved fysisk anstrengelse. Bihuleproblematikken var starten på min egen ME- historie. Tolker resten av innlegget i DN som at han blir verre ved aktivitet og må avpasse aktiviteten utfra hvordan han føler seg….

  Det skal bli spennende å følge med i formutviklingen til Jens. ME starter jo med en «forkjølelse» influensalignende symptomer. Å skylde på pollenallergi etc om vinteren er vel ikke så helt enkelt. Vi får se hvordan det går med han.

  Ha en riktig fin helg, Rutt 🙂

 4. Alva 23.04.10, kl. 17:28

  Hei Petter, he-he-he jeg tenkte akkurat det samme som deg da jeg leste nyhetene om «jensemann»-stakkars…
  Videre tenkte jeg at om han hadde fått utmattelse og etterhvert kanskje en ME-diagnose, så hadde det kanskje blitt fart på sakene. Masse penger til forskning og denne pasientgruppen. Det er akkurat det som skal til for å få fart på sakene. (bare gjør oppmerksom på at det ligger en undertone av spøk i dette innlegget mitt. Jeg er nemlig litt av en spøkefugl he-he-he…)
  Ønsker dere alle en fin fredags kveld!! 🙂

 5. Rutt 23.04.10, kl. 18:46

  Hei Petter!
  Da blir det spennende å følge med på hvordan det går med statsministeren vår etterhvert, da.. Som Alva sier; det hadde nok blitt «svung» over bevilgningene hvis han hadde fått ME ;-). Neida, jeg unner INGEN denne sykdommen, så vi får krysse fingrene for at han skal få slippe det.
  Ha en fin, fin helg du også Petter 🙂
  Klem

 6. petterblogg 23.04.10, kl. 18:48

  Hei Alva.
  Jeg skjønner godt spøken, men for alle de millioner av ME syke rundt om i verden ville det faktisk vært en gavepakke om jensemann hadde fått ME.
  Nå ønsker jeg naturligvis Jens alt godt, men om han også har fått ME så skal dere se at pengene strømmer til forskningen. Men først går det vel noen år med «se det an» holdning, før han får en revmatisme diagnose eller noe sånt. Det blir vel jensemann selv som må finne ut av sakene. Men 4 månder konstant forkjølelse/influensasymptomer… Det var sånn det hele startet for min egen del.

  Det jensemann bør prøve er å løpe seg frisk. Det stod ingenting om det i artikkelen, men dersom dette betydelig forverrer tilstanden hans, da kan det være ME han har fått. Håper noen tipser han om Nyland, men kravet er vel 6 måneder. (selv var jeg i full jobb i flere år etter at jeg fikk ME, konstant syk med feber og alle symptomene) Jens kan ta og få sjekket kolesterolet og en rekke andre blodprøver som antistoffer mot herpersvirus for å understøtte diagnosen. Det er for tidlig å si noe mer om Jens, men tiden vil vise. Nå er det ikke sånne at det er alle som ikke tåler lyd eller lys. Jeg er ikke i den kategorien. Derimot får jeg alltid feber ved fysisk anstrengelse og enormt høy puls.
  Ha en riktig fin helg 🙂

 7. petterblogg 23.04.10, kl. 18:57

  Rettelse. Ser jeg har skrevet at dette med Jens Stoltenberg stod i Finansavisen. Det er feil. Det var Dagens Næringsliv.
  Viss Jens S har fått ME så kan han kanskje bli første pasient på Hysnes Helsefort. 175 mill kr ble jo bevilget til ME syke – og lettere psykiske lidelser!
  Der kan han få CBT og GET opplæring. Så kan han sende sine varme tanker til Pølse-trynet, som fikk i stand dette vanviddet. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: