Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Lillestrøm Helseklinikk samarbeider med WPI for å teste norske ME-pasienter for XMRV

På nettsidene til Lillestrøm Helseklinikk ble det i går lagt ut følgende informasjon:

«I forbindelse med kongressen i London har Lillestrøm Helseklinikk vært i møter med forskere på WPI. Vi er svært imponerte over arbeidet de har gjort ift XMRV viruset og føler det er svært viktig dette nå avklares i forhold til norske pasienter. Som en start har vi fått til en helt spesiell avtale om forsendelse av prøver på de sykeste ME pasientene i Norge. Prøvene vil bli gjennomført på samme stedet hvor XMRV viruset første gang ble funnet, noe som er viktig dersom viruset i Norge ikke er helt likt det som er funnet til nå. Verken WPI eller LH vil ta noe ekstra for organiseringen og tagningen av dette. Det vil kun være et beløp for forsendelsen. For pasienter som er interesserte i dette kan vi kontaktes per e mail:me.lh@live.no.
Vi jobber også med å få til direkte forsendelser av prøver på andre interesserte pasienter innen kort tid. Dersom det skal komme inn kliniske studier til behandling må vi først se om viruset er relevant.
Det er viktig etterhvert at andre laboratorier som er offentlig godkjente også finner viruset og vi jobber med dette parrallelt.
Løsningen på ME mysteriet er ikke løst enda, men det er mulig at verden har kommet et lite skritt nærmere.»

Les det HER

2 responses to “Lillestrøm Helseklinikk samarbeider med WPI for å teste norske ME-pasienter for XMRV

 1. Rosa 26.05.10, kl. 08:43

  SÅ bra!:):):)
  Øverst på siden står det: For pasienter under behandling for ME/CFS, gjelder det bare det øverste eller dette også/det som står på hele siden, lurer jeg på -altså gjelder dette bare pasienter under behandling av LH tenker jeg. Men fikk lyst å sende en melding. Men nå er ikke jeg blant de sykeste, så skal helst ikke mase om det tenker jeg.. Veldig lyst å reise dit for beh. også, for nå kunne jeg vel klare det på en god dag, men har ikke økonomi. Blir så bra om alle, også de som ikke er under beh. der fikk tilbudet, men det ble vel et race av henvendelser for de i såfall;) Uansett glad for de som går der og får tilbudet, vi får glede oss for det, kjempefint:))

  • Rutt 26.05.10, kl. 09:20

   Hei Rosa!
   Jeg vil vel tro at det gjelder for eksisterende pasienter av Lillestrøm Helseklinikk. Dette er kun hva jeg tror, har ikke fått det bekreftet. Men jeg syntes du skal sende en email å forhøre deg for sikkerhets skyld, jeg :-). Godt å høre at du har bedre dager nå :-)!!
   Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: