Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

ME-pasienter kan snart få forbud mot å gi blod i USA

Hentet fra qctimes.com:

«Blood donors with chronic fatigue syndrome may soon be asked to stop giving, at least temporarily, as researchers delve into whether the disease is caused by a virus that could be transmitted via transfusions.»

Les artikkelen HER

Hentet fra Time.wellness:

«Also on Friday, in a teleconference hosted by the American Society for Clinical Pathology, Louis Katz, a member of an international blood bank group’s task force studying the link between XMRV virus and chronic fatigue syndrome — the association was suggested in a study published last fall in the journal Science — said that, in light of concerns that the virus could be spread through the blood supply, chronic fatigue patients should not give blood.»

Les hele artikkelen HER

4 responses to “ME-pasienter kan snart få forbud mot å gi blod i USA

 1. Cathrine 16.06.10, kl. 16:17

  Synes at blodgivning bør forbys i Norge også – snarest.

  Ser for meg følgende:

  En gruppe ME-syke sender brev til blodbanken og spør om de er klar over XMRV og om det er planer å forby blodgivning. Er svaret at de ikke har slike planer, kan jo en gjeng på la oss si 150-200 ME syke tilby seg å troppe opp og gi blod – siden vi jo er «helt friske» 😀

  • Cathrine 16.06.10, kl. 16:19

   Sånn for ordens skyld….. jeg mener selvfølgelig ikke at man faktisk skal gi blod – det er helt uetisk – vi som er syke vet jo det. Men å presse myndigheter til å ta stilling til spørsmålet hadde vært noe.

 2. anne - moseplassen 16.06.10, kl. 18:35

  joda, joda, jeg er ikke uenig i at helsemyndigheter burde reflektere over xmrv, og være ekstra forsiktig. Men, man skal ikke gi blod om man er syk 😉 Nå har jeg aldri kunnet gi blod, så jeg husker ikke hva det står, men det er nå slik at om man er syk, så skal man ikke gi blod. Naturligvis, det burde jo forbys, for ikke alle tenker over at man er slik syk når man har me, men på den andre siden, hvor mange av de som har me diagnose i Norge er opplagte nok til å gå og gi blod?

 3. Rutt 16.06.10, kl. 20:57

  Jeg tror heller ikke at så mange med ME er friske nok til å gi blod, så det er neppe et veldig stort problem. Det er mere en prinsippsak, føler jeg. Når Canada, New Zealand, Australia og nå kanskje USA tar XMRV-funnet på alvor og forbyr ME-syke å gi blod er det sløvt og litt arrogant av Norge (og andre land for den saks skyld..) og ignorere dette. I tillegg så syntes jeg det understreker et oppgjort synspunkt på ME som sykdom man ikke ser på ifh til smittefare og vi vet jo hvorfor..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: