Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Laila Dåvøy fortsetter å fronte ME-saken i Stortinget

Dåvøys spørsmål innlevert 28.06.10 hentet fra Stortinget.no:

«Laila Dåvøy (KrF): I Nordlands trompet for noen uker siden, skrev mor til en ME-pasient om en total mangel på hjelp til ME-syke. Hun sier: «Etter flere år kjemper vi som pårørende fortsatt for å skaffe nødvendig medisinsk hjelp og sikre henne rettigheter i forhold til NAV og hjelpeapparat.» Tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen sa allerede i 2009 at tilbud til ME-syke var under utbygging i regionen. Kan statsråden bekrefte at tiltakene er iverksatt og brukes?»

Les dette og begrunnelsen HER

Så gjenstår det å se om svaret fra helseminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen blir like fravikende og preget av like lite forståelse for behandlingssituasjonen til ME-syke som ved Dåvøys interpellasjon 2 feb. i år. Her «gjemmer» hun seg bak Helsedirektoratets kompetansenettverk og deres arbeid som kun har ført til større psykiatrisering og tatt fokuset bort fra biomedisinsk forskning:

Les den HER

2 responses to “Laila Dåvøy fortsetter å fronte ME-saken i Stortinget

  1. TEGE 04.07.10, kl. 16:12

    Laila Dåvøy fornekter seg ikke! Hun har gjennom mange år gjort en kjempejobb for å fronte Me-syke – og med sin bakgrunn er det tydelig at hun både ser behovet og skjønner at tilbudet må være faglig. Uten henne hadde landskapet i Norge vært vesentlig dårligere!(jfr interpellasjonen i Stortinget for noen år siden – som virkelig satte ME-syke på det politiske kartet) Flott at hun skjønner at mye fortsatt mangler.

    • Rutt 05.07.10, kl. 08:27

      Dåvøy har på ingen måte lagt «ME-saken» død. I samarbeid med henne har også dokumentarfilmen «Få meg frisk» fått visning på Stortinget med påfølgende dialog til høsten. Hun gjør en fantastisk jobb for oss!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: