Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Klassekampen 17.07.10: ME og blodsmitte

«Den offisielle norske håndteringa av ME-pasienter kan bli en av de store skandalene i norsk medisinsk historie, sier professor Ola Didrik Saugstad»

«Nye forskningsfunn gir grunnlag for å teste blodgivere for virus som kan spre ME. Men Helsedirektoratet sier nei.»

Hvis du syntes skriften ble for liten kan du klikke på følgende link. Her har du mulighet til å forstørre bildet ved å klikke på «pluss-knappen» over bildet:

Klassekampen 17.07.10

10 responses to “Klassekampen 17.07.10: ME og blodsmitte

 1. Jannik 17.07.10, kl. 18:12

  Spennende! Takk for oppdateringen 🙂

 2. ~SerendipityCat~ 17.07.10, kl. 19:01

  Interessant. Virker som om norske helsemyndigheter bare vil sitte på gjerdet. Hvorfor være tidlig ute og føre var, liksom… Skremmende egentlig. Vi får se hva som skjer, jeg tror de vil komme til å angre seg og måtte be om unnskyldning i ettertid, og da vil det være for sent for mange som kan ha blitt smittet via blodoverføringer.

 3. Rutt 17.07.10, kl. 19:45

  Hei Jannik og SerendipityCat!
  Jeg tror at norske helsemyndigheter er redde for/ikke villig til å ta avgjørelser som kan gi signaler om at ME ikke er psykologisk betinget. Konsekvensen kan da bli at de må tilby annen behandling enn gradert trening og kognitiv terapi, de må løsne på lommeboken for å bevilge forskningsmidler og tenk på alle de sure eplene de må bite i når det kommer det Nasjonale Kompetansesenteret med Wyller i spissen. Evnt er de bare utrolig arrogante…
  Håper dere har gode dager begge to 🙂
  Mvh
  Rutt

 4. Rosa 17.07.10, kl. 21:15

  Veldig enig med deg der Rutt..;) Veldig int. og spennende artikkel òg -tusen hjertelig:)

 5. Inger-Johanne 17.07.10, kl. 23:06

  Takk, Rutt!!
  Klem fra Inger-Johanne

 6. hopeful 18.07.10, kl. 11:28

  Jeg tror også at det ligger økonomiske motiver til grunn her,dessverre. Utrolig at helsedirektoratet tør å ignorere forskning og ikke følge andre lands «føre-var-holdning». Godt vi har noen fagpersoner med tyngde og ryggrad som velger å fronte denne saken – hurra for Saugstad!!!!

  Og hva med givere av morsmelk? Også her burde jo myndighetene ta i bruk XMRV-testing. Det er vondt å tenke på alle som intetanende blir mottagere av mulig infisert blod og morsmelk.

  Takk,Rutt! Og nyt sommeren og forhåpentligvis gode dager der du er!

  klem

 7. selsius 18.07.10, kl. 11:58

  Takk til Professor Saugstad for nok en god artikkel om ME.

  Vi vet jo at de som anses som ledende innen ME her i landet bare ser på XMRV som nok et virus i ME sammenheng, og at det da er andre underliggende årsaker til sykdommen, som stress! Det er jo her den alvorlige bristen ligger, og det kommer nok til å bli veldig vanskelig å få snudd dette tankemønsteret hos disse. Det skjer nok ikke før de må. Som skjen er det ofte veldig vanskelig og innrømme feil. Faktisk så vanskelig at det ikke spiller noen rolle hvor uforsvarlig det måtte være! 😀

 8. Rosa 20.07.10, kl. 10:16

  Hm..»må bare»;) Siden Selsius nevner et med å få snudd tankemønstrene hos disse folka, hvorfor ikke sende de på LP-kurs..;)
  Tenker litt som hopeful over om smitte via morsmelk også i tillegg til det andre. Det må være lov å tenke for hdir, det skal bli langt verre å komme i ettertid å forsvare det valget de har tatt, så mange som kunne ungått smitte om de var føre var. Det hadde de hatt mye å vinne og lite å tape på tenker jeg..

 9. hopeful 21.07.10, kl. 08:21

  Hei Rosa!
  Enda vet man jo ikke alt om XMRV-virusets eksakte rolle i fht. ME og mulige smitteveier. Men nettopp derfor mener jeg myndighetene bør ta alle forholdsregler – både i fht. blod, morsmelk og organdonasjon. Maken til strutsepolitikk!

 10. Rutt 21.07.10, kl. 19:30

  Takk for gode kommentarer alle sammen! Det blir spennende å se hvilke konsekvenser det får når resultatene på de norske XMRV-testene begynner å tikke inn.. Kanskje helsemyndighetene da blir nødt til å dra hodet opp av sanden..
  Håper alle har gode sommerdager!!
  Klem Rutt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: