Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Sommeråpent 17.07: Borreliose-syke får ofte ME-diagnose

Sommeråpent på NRK1 sendte i kveld et innslag om flåttbitt og Borreliose. Pasient og lege som blir intervjuet beskriver begge hvordan borreliose-syke ofte får diagnosen ME/Kronisk utmattelse. Atter et eksempel på hvordan ME-diagnosen blir brukt når noen har utmattelse/energisvikt og illustrerer igjen at det er behov for en stor opprydning i «ME-sekken».

Se innslaget HER

2 responses to “Sommeråpent 17.07: Borreliose-syke får ofte ME-diagnose

 1. Rosa 20.07.10, kl. 10:24

  Åja, tror det er en del feildignoser. Er en del like symptomer..Vi testes jo for det, iallefall ble jeg det, men når vi nå i den seinere tid har fått vite at de testene ikke er så gode, så er det jo umulig å vite. Burde absolutt fått blitt testet igjen med sikrere metoder/bedre tester som vi nå vet finnes men som blir lite brukt her i landet (har vel ikke råd å bruke penger på det..):/ Tenker at mange kan ha gått rundt med diagnosen ME i årevis, og så har det vert Borreliose (eller andre ting) det fantes noe behandling for. Hadde nok blitt for å si det pent «en tanke irritert» om jeg fikk vite at det var noe det fantes behandling for jeg har hatt i så mange år, så har du ikke fått noe hjelp fordi du har fått feil diagnose.. Hvem vet..:/

  • Rutt 21.07.10, kl. 19:19

   Hei Rosa!
   Det er nok dessverre liten tvil om at mange forskjellige årsaker til sykdom i ME-sekken. Mange fastleger setter jo Kronisk utmattelse/ME diagnose når noen er utmattede og de ikke klarer å finne årsaken på en enkel blodprøve. Noen har B12 mangel, noen Borrelia, noen stress og utbrenthet, noen depresjon, noen immunologisk sykdom osv. osv. Det har blitt et salig virrvarr ut av dette! Vi trenger klare definisjoner og diagnosekriterier slik at alle gruppene i virrvarret kan bli tilbudt rett behandling!
   Håper du har gode sommerdager 🙂
   Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: