Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Om ME og intervju med Dr. Mette og Anette Gilje på NRK.no

Hentet på NRK.no:

«– Det tok 14 år før jeg ble undersøkt skikkelig. Jeg synes det er graverende at ME-syke ikke får skikkelig utredning og behandling, sier hun og forteller at hun da sykdommen var som verst var avhengig av rullestol og lå i senga 21 timer i døgnet.

For mens ME i Norge behandles ved hjelp av kognitiv terapi, har Gilje hele tiden følt at det var noe fysisk galt med henne.»

Les alt HER

6 responses to “Om ME og intervju med Dr. Mette og Anette Gilje på NRK.no

 1. Jon 22.08.10, kl. 10:45

  Glittrende.
  Denne dekningen i riksmedia har jeg ventet på:)

  Takk til Anette Gilje.

 2. Inger-Johanne 22.08.10, kl. 10:55

  Takk takk til Anette Gilje fra meg også….
  Det er spennende tider framover, rett og slett!

 3. selsius 22.08.10, kl. 12:07

  Det er jo tydelig at det er Helsedirektoratet som er bremseklossen i forhold til ME her i landet, og som da sitter med ansvaret ovenfor alle som lider av ME. Og den lidelsen er stor! Deres anbefalte metoder som er cbt og get, er anekdotiske bevis fremfor noe. Det er det kan være direkte skadelig, er vist noe Aarseth har oversett. Den enkle grunnen til det, er jo disse legene han bruker som ekspertise i sine avgjørelser. Dette er tragisk, for her avfeier han alt som kommer.

  • selsius 22.08.10, kl. 12:38

   Må bare legge til noen ord til her.

   I deres verden, som avviker veldig fra en ME-Pasients hverdag, er ME kronisk tretthetssyndrom som ikke kan være smittsom eller så veldig alvorlig. De ser jo at cbt, get og lp virker på flere, ergo forsterker jo det bare disse anekdotiske bevisene de har. I dette utvannede kaoset av diagnose som har blitt smeltet sammen til begrepet CFS av Amerikanske CDC og Britiske Wessely school befinner ME-Pasientene seg, noe de aldri skulle ha gjort! Dette ble da ”adoptert” av, disse som antagelig sitter i ekspertpanelet til Aarseth og kaller det for en stresslidelse! Dette er katastrofe. Man kunne like godt brukt lp gründeren Landmark i panelet… Eller var det slik at det alt var reelt?

 4. Jannik 22.08.10, kl. 12:12

  Kjempe bra at media finner interesse i dette!!! Media styrer jo regjeringen her i landet…. Det er viktig at flere blir klar over dette viruset, så blir dete enda mer press på regjeringen om at noe må gjøres. Takk til Anette Gilje, som fronter så mange mennesker i denne kampen om å bli frisk. Takk.

 5. Rutt 22.08.10, kl. 17:36

  Tusen takk, Anette, Mediamente, dr. Mette og Laila Dåvøy!! Dere står på barikadene og utgjør fronten! Det blir lettere for ME-syke å møte både sine omgivelser og det offentlige helse-Norge pga jobben dere gjør. Dere gjør en stor forskjell for mange!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: