Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

NRK 25.08:Amerikanske myndigheter knytter XMRV-viruset opp mot ME-sykdommen

Hentet fra NRK.no:

«Helsedirektoratet har tidligere avvist forslaget om å ta blodprøver av ME-pasienter i offentlig regi, for å påvise viruset her i landet.

– Foreløpig er det ikke dokumentert godt nok at det er en årsakssammenheng mellom viruset og sykdommen. Derfor kan ikke Helsedirektoratet iverksette tiltak i norsk helsetjeneste basert på funnene, forklarer Hans Petter Aarseth, divisjonsdirektør for spesialisthelsetjenester i Helsedepartementet, til NRK.

Aarseth betegner de nye forskningsresultatene som «spennende og interessante».

Norske fagfolk skal gjennomgå status på forskningsfeltet på en konferanse den 4. og 5. oktober i år. Forskning knyttet til XMRV-viruset, også disse funnene, skal tas opp der, forklarer Aarseth.»

Les artikkelen HER

11 responses to “NRK 25.08:Amerikanske myndigheter knytter XMRV-viruset opp mot ME-sykdommen

 1. ~SerendipityCat~ 25.08.10, kl. 14:37

  Det gjenstår nå å se da, hvor nøye de har tenkt å gå gjennom disse funnene… Når man ser på programmet for den konferansen Aarseth viser til i oktober, er det satt av en halv time til foredrag om «infeksjoner som utløsende årsak», ellers er programmet dominert av mestring, kognitiv terapi og LP….

  Hvorfor de ikke har fått med noen fra f.eks. Lillestrøm Helseklinikk er en gåte for meg, men samtidig synes jeg det viser mye om hvilket perspektiv man velger å ha på ME her i Norge fra det offentliges side. Dessverre.

 2. Renate 25.08.10, kl. 14:37

  Her kommer det innlegg på løpende bånd! 🙂 Godt jobbet, Rutt! (men husk og hvile litt også da. ;))

  Hvis det stemmer at xmrv-forskningen også skal omtales på konferansen, er jo det et stort fremskritt! Mon tro om det blir «workshop» med denne infoen også, og ikke bare med LP og annet vissvass.

 3. Lille Lukkøye 25.08.10, kl. 15:01

  Nå håper jeg det blir et innslag på Dagsrevyen i kveld også!!

  Takk Rutt for at du følger med og poster innlegg. Jeg må stadig innom deg for å oppdatere meg. Utrolig flott jobb du gjør! 🙂

  Klem Lille Lukkøye

 4. TEGE 25.08.10, kl. 16:35

  Norske fagfolk SKAL gjennomgå status på forskningsfeltet på en konferanse den 4. og 5. oktober i år. Forskning knyttet til XMRV-viruset, OGSÅ disse funnene, SKAL tas opp der, forklarer Aarseth.”
  Han forplikter seg jo! (OM han er gjengitt korrekt..)
  De har jo tidligere sagt at programmet ikke kan endres. Jeg skal ikke protestere høyt hvis de endrer på DET løftet 😉

 5. selsius 25.08.10, kl. 19:36

  Er det noe jeg har liten tro på, så er det at Norske fagfolk som han kaller skal se på dette. Jeg har mine tvil om de rette folkene her i landet får innspill. Vi har mange gode fagfolk som kan jobbe med dette, fremfor det ekspert panelet som de alltid har benyttet. Håper jo de er fornuftig nok til å inkludere Professor Saugstad, Professor Nyland og andre som evner og ta dette på alvor. Aarseth drev vel med medisinstudiene da T-Forden puttra rundt i gatene, og årelating var vidundermedisinen. Dette er ikke bare en sak i ME sammenheng. Denne oppdagelsen kan faktisk ha betydning i forhold til mange andre sykdommer.

 6. Cathrine 25.08.10, kl. 20:09

  Rutt, bare 2 timer om dagen på PCen. Doctors orders!! 🙂

  • Rutt 25.08.10, kl. 20:28

   *kremt, rødme* Det har vært litt unntakstilstand de siste dagene, det skjer jo SÅ mye!! Takk for påminnelsen, Cathrine. Du traff meg rett i den «dårlige samvittigheten» og det trengte jeg!! 😀 🙂
   Klem

 7. Rutt 25.08.10, kl. 20:32

  Tusen takk for alle gode kommentarer!! Jeg har dessverre ikke kapasitet til å svare alle, men er veldig glad for at dere bidrar til å holde debatten i gang i kommentarfeltet!!
  Godt jobbet!! 😀
  Klem Rutt

 8. Kari 26.08.10, kl. 07:29

  Tusen takk Rutt for å dele all informasjonen. Det gir absolutt håp, men er realist ,så jeg tror det er en lang vei ennå.

  Og kanskje må slike leger som Aarseth pensjonere først.

  Ha en god dag, med masse hvle.

  • Rutt 26.08.10, kl. 20:06

   Det er et godt stykke vei igjen å gå før vi kan sette to streker under svaret! Mye forskning gjenstår! Det er bra å være realist 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: