Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Fra 1 november får ME-pasienter permanent forbud mot å gi blod i UK

Hentet fra CFIDS.org:

«In correspondence from the U.K. Director of Health Protection dated August 27, 2010, a new policy will soon be implemented: «As of Nov. 1, 2010, blood donors who report that they have had ME/CFS will be permanently excluded from giving blood in the U.K. This change is being made on the grounds of donor safety as ME/CFS is a relapsing condition. It brings practice for ME/CFS into line with other relapsing conditions of neurological conditions of unknown origin.»»

Les mer HER

6 responses to “Fra 1 november får ME-pasienter permanent forbud mot å gi blod i UK

 1. selsius 30.08.10, kl. 19:34

  Da gjelder det å gi mest mulig frem til den 1. nov da… Hihi..

  Det er ikke overraskende at det kommer noe slik, selv om det helt klart kunne kommet for flere år siden. Det vil også overraske om det ikke kommer tilsvarende her i landet.

 2. Lille Lukkøye 31.08.10, kl. 07:28

  Strålende nyheter!! – selv om det ikke kommer én dag for tidlig! Og hvorfor vente helt til 1. november??

  Og NÅ bør jammen det samme skje her i landet også!
  – Halooo! – Halloo! *veiver med armen* – Noen myndighetspersoner som har fått med seg at dette nå innføres i land etter land (riktignok enda altfor få, men det kommer flere og flere) – og asap bør ta tak i dette i Norge!?

  Men hvor er egentlig media på denne saken. Tror jeg bare har sett det omtalt et sted på nettet – husker ikke hvor – ja og så var det en som twitret om det.

  MEN det kan se ut som det nå skjer flere ting i kulissene – både i USA og Europa (litt mer usikker på Norge)- når det gjelder XMRV. Jeg mener, jeg blir ikke overrasket om det kommer flere viktige nyheter og beslutninger fremover. Det ser ut som det faktisk finnes myndighetspersoner som følger med i timen, og som har oppfattet alvorlighetsgraden i oppdagelsen og spredningen av XMRV/MLV. Det er jo dessuten flere andre alvorlige sykdommer retroviruset kan forårsake, ikke bare CFS/ME. Og det er nok med på å gjøre viruset mer interessant.

  OG jeg er utrolig spent på hva som vil presenteres på XMRV-konferansen 7.-8. sept. Om en uke sitter vi klare foran pc’n for å følge med på hva som rapporteres 😉

 3. Rutt 31.08.10, kl. 17:18

  Hei Selsius og Lille Lukkøye!
  Det er godt å se at enda et land følger etter og går ut med et spesifikt forbud for ME-syke å gi blod. Helsemyndighetene her i landet sier bare at alle som er syke skal ikke gi blod og vil ikke se på et forbud. Jeg tror nok at hvis et retrovirus hadde vært så sterkt assosiert til en annen sykdom hadde pipa hatt en litt annen låt, om ikke annet ville man vært mer åpen for å vurdere dette. Forbyr man blodgivning for pasienter med ME er jo dette å indirekte si at vi ikke kun har en stress-sykdom, men en fysiologisk sykdom og da skjønner de vel at det vil komme krav om bevilgning av penger både til forskning og behandling. For ikke å snakke om alle kamelene som må svelges…
  Siste ord er ikke sagt i denne saken… 😉
  Klem

 4. IngJo 31.08.10, kl. 19:44

  Og det gjør visst vondt å svelge kameler, har jeg hørt…;-)

 5. Vestlending 05.09.10, kl. 12:11

  Hvis land etter land kommer med forbud om å gi blod for ME syke og XRMV fortsetter og påvises, hvor lenge kan Norge stå imot og hevde LP og kognitiv terapi kurerer blodprøver og ME….:-)

 6. predikeren 07.09.10, kl. 05:11

  Det er underlig å lese om denne kampen for å bli tatt seriøst.
  Jeg har bare fulgt dette fra sidelinjen, men jeg har gledet meg over å se så mye kunnskap og engasjement hos en pasientgruppe. Dere er utrolig flinke til å fange opp og videreformidle alle nyheter innen forskning og andre lands reksjoner og ordninger.
  Det virker så meningsløst av norske helsemyndigheter å innta en arrogant, neglisjerende holdning. Hva har høyt utdannede mennesker å tjene på en slik holdning? Det må vel være en politisk holdning og beskjed som ligger til grunn her, og ikke bare enkeltpersoners prestisje?
  Lykke til videre med deres fabelaktige innsats.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: