Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Malta forbyr ME-pasienter å gi blod

Hentet fra timesofmalta.com:

«»We have been deferring donors permanently if they have a history of Myalgic Encephalomyelitis (ME). The reason is not only due to the theoretical risk of viral transmission but also due to donor safety,» the medical director at the National Blood Transfusion Services, Alex Aquilina, said.»

«A number of national blood banks have discouraged or prohibited people diagnosed with ME from donating blood. These include the Canadian Blood Services, the New Zealand Blood Service, the Australian Red Cross Blood Service and the American Association of Blood Banks. In the UK, people with a history of ME will be permanently deferred from donating blood as from November 1.»

Les artikkelen HER

6 responses to “Malta forbyr ME-pasienter å gi blod

 1. selsius 05.09.10, kl. 20:22

  Blir jo spennende og se når det blir noe mer enn kun inntresant her i landet. Det er jo flott å se at sånn som USA tar disse virus funnene på alvor, uansett hva det betyr i ME sammenheng. Lurer på om det er noen med diagnosen ME her i landet, som føler seg ok og har gitt blod? Det er i grunn et inntresant spørsmål.

  • mhj 05.09.10, kl. 23:17

   Ja eller enda mer er det hvor mange som har gitt blod før en ble syk. Ta meg f.eks. frisk i 30 år med høy blodprosent og en potensiell blodgiver. Enda godt at det har vært lite tilgjengelig tilbud for meg!!!!!

   Blod er en ting. Selge morsmelk en annen potensiell smittekilde. Donert bort egg. Mulighetene er mange….

   Det skal bli spennende ettehvert om en klarer å få talldata på dette!

   😉

   • selsius 06.09.10, kl. 00:15

    Grunnen til at jeg synes det er et interessant spørsmål er fordi jeg tro at ME-Pasienter ikke får være blodgivere selv om de føler seg ok, selv om den offisielle uttalelsen er formulert på en litt annen måte. Det er heller ikke sikkert at blodet inneholder smittestoffer selv om man er bærer av dette viruset, da det er lokalisert til visse celler og ikke i blodet? Poenget blir jo uansett at risikoen er overhengende.

 2. Rutt 06.09.10, kl. 21:11

  Det er bare så provoserende at det virker som om helsemyndighetene nekter å forholde seg til dette. Jeg er faktisk ganske sikker på at hvis det hadde vært en annen sykdom dette retroviruset hadde vært sterkt assosiert med ville vi sett en annen vilje til handling. Jeg har sagt det før, jeg tror at helsemyndighetene er redd for å indirekte innrømme at ME kan ha en fysiologisk forklaring som de faktisk må tilby medisinsk behandling for. Nekter de oss å gi blod gjør de jo det. Det vil ha store økonomiske konsekvenser i tillegg til at de får et stort forklaringsproblem. De vil angre på denne defensive holdningen en vakker dag…

 3. Vestlending 07.09.10, kl. 19:08

  Har gitt blod selv for en god del år siden et par ganger pga blodtype & høy blodprosent. ME ble oppgitt på skjema, ME var moderat til 60-80 % friskhet ….men da viste hverken blodbanken eller jeg bedre. Huff, liker ikke tenke på det nå…

 4. Pingback: Dr. Charles Shepherd (Medical advisor for ME Association UK) forklarer blodgiverforbudet for ME-syke « Rutts tankespinn og ME-nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: