Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Artikkel om biomedisinsk behandling og LP i denne ukens Kamille

Kamille side 1

Kamille side 2

Kamille side 3

15 responses to “Artikkel om biomedisinsk behandling og LP i denne ukens Kamille

 1. selsius 20.09.10, kl. 19:55

  Ja det var en kontrastrik artikkel. Jeg oppfatter den lp siden, som så ofte før, som ensporet og til tider flåsete. Man nærest latterliggjør sykdommen, føler jeg.

  • Rutt 20.09.10, kl. 20:05

   Når man påstår at sykdommen kan kureres med samme metode som skal hjelpe deg å prestere bedre i idrett, slanking, røyking, bli mer suksessrik i jobb osv. er det en bagatellisering av sykdommen som likner veldig på latterliggjøring! Dette står ikke i artikkelen, men på reklameflygebladene som ligger rundtomkring.

   • selsius 20.09.10, kl. 20:27

    Om jeg ikke huske feil så var det på den måten Parker fant ut at lp ”virket” på ME. Det var ei dame som var på lp kurs, hun hadde diagnosen ME, men var på kurset for å slutte med røyken siden lp ikke var ment mot ME på den tiden (2005). Det fantastiske var at det ikke var røksuget som forsvant, men ME’n. Det er helt sant, og disse fantastiske påstandene om ME kom helt klart i ettertid. Så dette stemmer dårlig med at Parker skal ha utviklet lp spesielt mot ME i 7 år. Lp er ikke spesial beregnet mot noe som helst. Så det kan faktisk brukes mot alt, det er ingen begrensninger. Det er så absurd at det er til å grine av… Bare sånn til ettertanke.

    All ros til deg Rutt, for at du står frem på denne flotte måten. Bildet med den lille jenta og kaninen i forgrunn, var jo virkelig en fulltreffer.

 2. Hege Renate 20.09.10, kl. 20:07

  Flott artikkel om deg og din behandling. Artikkelen om LP – vel, den kunne vi vært foruten.

 3. Renate 20.09.10, kl. 20:13

  Så fint å lese din side av artikkelen. Du er en tøffing som står frem! Jeg velger og ikke kommentere LP-delen, da jeg ikke vil bruke krefter på det eller gi det mer fokus. Jeg henger meg da ikke opp i det negative her i livet! 😉

  Forøvrig, det kunne godt stått at det er veldig krevende å følge denne behandlingen (slik det sies om LP); diett, ta medisiner til rett tid, gjennomføre prøver, importere medisiner etc.

  Så fin du er på bildene – ser ikke mye syk ut (sånn det gjerne er med oss, når vi er ute av hus i alle fall.) 🙂
  Er det der du sitter når vi taster med hverandre? 😉

 4. Rutt 20.09.10, kl. 20:23

  Nei, vi gidder ikke å henge oss opp i LP-delen. Når man er fysiologisk syk så vet man det, og for de da som ikke vil prøve å tenke seg frisk på 3 dager får ihvertfall lese om at det finnes reelle alternativer.

  Bilder blir man jo aldri fornøyd med, men det kunne vel vært verre også 😀

  Ja, det er som regel i den sorte go’stolen min jeg sitter når jeg knotter i veg 😀

  Klem

 5. mhj 21.09.10, kl. 01:55

  Åhhh, så søte og fine dere er Rutt ❤

  Nu ble jeg så glad 😀

  Du gjorde en utrolig fin figur og fikk frem poenget!

  Tusen takk for god innsats og som talskvinne og frontfigur 😉

 6. Pingback: “Seierskvinnene” – Om ME i Kamille « ~ME Nytt~

 7. ~SerendipityCat~ 21.09.10, kl. 05:13

  Fint intervju med deg!
  Jeg blir dessverre litt provosert over at Kamille velger å sidestille LP-historien med din… men hva skal man si?

 8. Tussaluso 21.09.10, kl. 07:54

  Tusen takk Birgitte for alt du gjør for oss!
  Synes det var et godt intervju. Fine bilder 🙂

  Klem

 9. Pling 21.09.10, kl. 08:53

  Veldig bra!
  Det er så flott at du står fram, og jeg tror alle oppfatter at du er fornuftig og gjør fornuftige ting. Kanskje det hadde vært fint dersom kostnadene hadde blitt sammenlignet med den reelle prisen for andre kompliserte sykdommer? Hvor mye tester og slikt egentlig koster når vi får det fra det offentlige blir jo skjult. For ikke å snakke om hvor dyrt det er å ha folk på trygd i årevis. Det forbauser meg veldig at ikke det blir snakket mer om.

  LP tror jeg kommer til å dø ut av seg selv etterhvert som fler og fler friskner til med «ordentlige»metoder. Er det ikke slik at noen av de som har stått fram med LP har blitt syke igjen?

 10. Lilljekonvall 21.09.10, kl. 09:26

  Hei Rutt 🙂 Håper behandlingen din går som den skal, fremover altså, og at du får enda bedre dager. Du gjør en flott jobb mht å «grave opp» og finne stadin nyheter på forskningsfronten. Stå på !
  Beste hilsen fra
  Lilljekonvall

 11. Vestlending 21.09.10, kl. 20:21

  Helsevesenet tenker litt i kortsiktige billige løsninger, det ser man av mange «feil og hastverkløsninger» med mange med forskjellige sykdommer og skader. Det er høyt fokus og få folk raskt og rimelig tilbake, men man glemmer at på lang sikt koster det gjerne skjorta og da gjerne både for helsevesen, nav, arbeidslivet og den enkelte.

  Håper du og andre Rutt på behandling får riktig god fremgang, da er det kanskje håp at dere kan få dekket behandling og adekvat prøvetakning og behandling kan bli rimeligere her hjemme for oss andre.

 12. Mille 22.09.10, kl. 11:07

  Du nevner i artikkelen søvnløshet som et av symptomene dine. Har behandlingen virket inn på dette/evt hva er det som har virket? Jeg er selv helt i startfasen av utredning/behandling på LHK,med kartlegging av matintoleranser. Søvnløsheten er et mareritt…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: