Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Skien kommune satser på LP for sykmeldte

Hentet fra ME-nytt:

«Skien kommune satser på det omdiskuterte treningsprogrammet Lightning Process for å gjøre sykemeldte friske etter bare tre dager. En ansatt friskmeldte seg allerede etter en dag»

Les innlegget og artikkelen i Telemarksavisa HER

13 responses to “Skien kommune satser på LP for sykmeldte

 1. Diva 24.09.10, kl. 10:46

  Jeg vet snart ikke om noe frekkere enn LP, Phil Parker og coachene hans!

 2. Måne 24.09.10, kl. 11:06

  Begrepet «Mot dumskapen kjemper selv gudene forgjeves» er vel på sin plass her..Det er nesten ikke til å tro.. Jeg håper inderlig at LP-disiplene blir avslørt før enda fler blir sykere av LP… Jeg har tenkt mange,mange ganger at vi må se dit hvor positive ting skjer, og holde fast ved at en dag kommer sannheter for en dag og ikke bruke energi på alt det som bryter oss ned.. Men det er sannelig ikke så lett i disse dager..
  Takk og pris for at vi har hverandre og noen, om enn få, gode leger som hjelper oss:-)

 3. Vestlending 24.09.10, kl. 11:35

  Bra sagt Måne!

 4. heksa 24.09.10, kl. 11:37

  Jeg er sjokkert over at det har gått så langt at arbeidsgiver og NAV kan behandle sykmeldte arbeidstagere. Trenger vi ikke leger lenger? Hvilket ansvar har de dersom pasienten skulle vise seg å bli verre etter behandling, kan man da saksøke arbeidsgiver for feilbehandling? Hvor er pasientretttighetene? Kan man takke nei til tilbudet om LP-kurs? Er dette en form for gapestokk?

  Jeg mener at det er samfunnets syn på ME som har gitt LP så stor oppslutning. Phil Parker er en god forretningsmann, om enn med lav moral. Dette var nødt til å komme i kjølvannet av ME- konferansen i Tromsø. Aarseth har selv bidratt direkte til dette. Det er utrolig trist at vi fremdeles har denne diskusjonen gående, at ME pasienter fremdeles må “forsvare” seg og kan se langt etter medisinsk behandling av sykdommen i offentlig regi. At Hans Petter Aarseth kan uttale seg som han gjør, uten at noen “knebler” ham betyr at vi har en laaaaaaang vei å gå.

  Og – som bitter ironi – H.M. Kongen har, i mai i år, utnevnt Hans Petter Aarseth til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hans innsats for norsk helsetjeneste. Kongen har i sin vurdering lagt vesentlig vekt på Aarseths engasjement og fokus på pasientene gjennom sitt virke og mange verv innen norsk helsevesen.

  heksa

 5. selsius 24.09.10, kl. 11:52

  85 prosent friske er jo bedre enn Landmarks 96 prosent merkbart bedre.

  De resterende 15 prosentene har ikke skjønt eller gjort metoden riktig, er det ikke så? Her sies det faktisk at de blir friske! Av hva, og hvordan konkluderer de med det? Egen rapportering vil jeg tro.

  Det er jo ganske utrolig dette her. Det er jo hysteriske tilstander rundt denne metoden. Det er jo klart det blir slik med sånn statistikk, skulle bare mangle. Men det stopper også der, for det at man lærer og seg og se på seg selv som frisk, gir selvsagt umiddelbart et løft, men, som ved mange lidelser, da spesielt ME, er det lite trolig at det holder i lengden.

  Lp er et lynkurs i kognitiv atferdsterapi, ikke noe mer enn det. Man sier at man bytter ut et negativt tankemønster med et positivt, og på sikt erstattes det med det negative så man blir frisk! Dette er påstander som ikke er dokumentert, det er bare en teori om at det virker. Lp har fått et godt fotfeste i det offentlige, og det er fritt frem for alle alternative udokumentert metoder, bare man viser til god statistikk. Det er her suksessen ligger, man blir jo blendet av slike tall, så det er klart at det å legge all skylden på pasienten om det ikke virker, er en snedig detalj.

  Det at Nav og kommunen benytter seg av samme type elendig statistikk og fremgangsmetode som lp folkene, topper jo all tidligere useriøsitet.

  • selsius 24.09.10, kl. 13:07

   Det er en underlig situasjon vi har her i landet, sett i forhold til ME. Man godtar tvilsomme metoder som lp, som ikke direkte strør om seg med fakta. Man tar ikke på alvor at mange med ME har disse nyoppdagede retrovirus, som antagelig er like smittsomt som HIV/AIDS. Man blander sammen masse rart som har tretthet og kaller det for ME. De sier at det antagelig er mange forskjellige diagnoser, men da det kommer til behandling, ser de ikke sånn på det. Det er i alt godt over 6000 medisinske fagartikler som viser at ME er en alvorlig biologisk sykdom, og at den skiller seg fra fibromyalgi, utbrenthet, depresjon osv…

   De eneste som er skadelidende i dette her, er ME-Pasientene. Det at noen sier at de har ME og har blitt friske med metoder som lp, blir i overkant for enkelt da man vet hvordan situasjonen er. Det at enkelte innen det offentlige ukritisk tar i bruk metoder som lp ovenfor ME-Pasienter, vitner om at de har så lav iq at de er livsfarlige for omgivelsene selv om de er ubevæpnet! Hehe… Må være litt slem å…

 6. selsius 24.09.10, kl. 13:40

  Glemte og legge til noen. Helsevesenet liker jo og kalle det De Meirleir og LHK driver med som kontroversielt og eksperimentelt, på tross av at det de finner er noe konkret og behandlingsbart, så det kan de ikke anbefale overfor ME-Pasienter. Men da det kommer til lp, burde vi ha et åpent sinn, som Aarseth sier. Det er klart det er noe alvorlig galt her!

  Dette er helt ubegripelig, og helt klart lang utenfor hva man bør akseptere.Jeg tror det er to grunnet til dette, den økonomiske, og den historiske som er forankret i rapporten fra kunnskapssenteret. Den rapporten skulle være en litteratur gjennomgang, og ikke allmenn anbefaling. Den brukes som grunnlag for all behandling av ME, og da passe lp godt inn. Det kommer ikke frem at grunnlaget for rapporten er i hovedsak bygget på litteratur fra Wessely school og deres syn på ME. Vi vet i dag at det er vranglære om ME, og kriteriene som er brukt (Oxford kriteriene) ikke holder mål i å skille ME fra tretthets tilstander.

  Vel… God helg! 🙂

 7. Cathrine 24.09.10, kl. 14:25

  Vi må nok kanskje innse at Aarseth, ME «ekspertene»,og til en viss grad arbeidsgivere og folk flest er helt 100 % overbevist om at ME er en psykosomatisk lidelse. Følgen av det blir jo at det anses som bortkastet tid og penger å følge et medisinsk spor. For dem blir derfor LP-teknikken veldig interessant.

 8. alva 24.09.10, kl. 15:19

  Dette tror jeg du har veldig rett i Cathrine.
  Synd.

 9. lillemeg 24.09.10, kl. 15:35

  Nå har jeg etter beste evne skrevet et motinnlegg i nettavisa til TA. Fint hvis noen utfyller\kommenterer..
  Du kan gå inn på : telemarkher.no

 10. lillemeg 24.09.10, kl. 18:06

  Takk, Rutt! Det passet veldig bra med Marias flotte innlegg akkurat nå!Håper mange leser det, for det underbygger så tydelig det jeg prøvde å formidle i mitt innlegg.Blir liksom mer troverdig når det er en lege som skriver..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: