Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Journalist Jan Petter Svendal: Sterk og viktig dokumentar

Hentet fra nyttiOs.com:

«Det er regissør Pål Winsents som har laget dokumentaren ”Få meg frisk” om Anette Gilje. I tre år har han fulgt hennes kamp for å bli frisk etter mange tøffe år hvor det meste av døgnet har gått med til å sove.

– Jeg lå hjemme alene og sov og det var ingen som visste om at jeg var så syk som jeg var. Når jeg endelig klarte å mobilisere til å komme meg ut, fikk jeg ofte høre at jeg så godt ut, men de skulle bare visst, sier Anette Gilje til NyttiOs.com.»

Les hele artikkelen HER

——————————————

NyttiOs ligger helt øverst på listen over mest leste WordPress-blogger i Norge så her er det mange lesere 🙂

9 responses to “Journalist Jan Petter Svendal: Sterk og viktig dokumentar

 1. Ronny 13.11.10, kl. 17:19

  For det første synes jeg det er forferdelig ille at helseministeren gir fullstendig blaffen i oss, som hun viser ved å tre ganger si nei til å delta på visning av den noensinne viktigste norske informasjonsfilmen om ME.

  For det andre kan det bli interessant å følge Pål Winsents sykdomsstatus og om hans kone er smittet av XMRV. Kanskje den historien en gang kan bli til en ny dokumentar, hvis det viser seg at XMRV er sykdomsfremkallende.

  • Rutt 13.11.10, kl. 23:36

   Dette begynner å bli pinlig for helseministeren! Hun har også avvist invitasjonen som ESME sendte til Mikovits foredrag 28 november. Og begrunnelsen er vel noe slikt som at hun får så mange henvendelser fra div pasientgrupper og kan ikke rekke alle…

   • TEGE 14.11.10, kl. 00:19

    tror det er blitt en standard vri.. (les standard-svar).. Tror ikke hun ser at det er noe spesielt med denne pressgruppen jfr andre. På Haukeland i dag fortalte en person om hvordan andre grupper med andre lidelser har måttet gå samme veien som oss.. foran lege-stand og myndigheter og vise vei..
    Tror hun forholder seg kun til tjenestevei – som vel er Helsedirektoratet, Spesialister,.. osv.
    Noen skulle gjerne hatt en personlig og uforpliktende prat med den kvinnen utenom «kontortid» – det hadde vært interessant å visst hva hun egentlig vet. Men hun sa vel noe i nettpraten i Bergen som nesten var forpliktende. .. lobbyvirksomhet er ikke enkelt..
    Tror den rette personen skal spørre L.D. om råd.. – Eller kanskje kunne hun fått til noe?
    Uansett bør helseministeren være forberedt på det som kan komme om 1 mnd. Hun burde ha sett filmen – og kanskje har hun sett den «gamle» versjonen i og med at den har vært sendt henne allerede.
    Det ville vært fordel for henne å hatt godt med kunnskap når snøballen ruller videre 😉

    • Rutt 14.11.10, kl. 21:53

     Ja, det hadde vært interessant å vite hva hun egentlig vet og tenker. Som helseminister må man kanskje være «lojal» til nasjonale kompetansenettverk o.l. noe hun er til det fulle. Hun referer jo alltid til hvor mye fantastisk jobb som blir gjort der.
     Det ville vært en fordel for henne med kunnskap når snøballen ruller videre, ja. Hvis ikke står hun jo godt beskyttet bak kompetansenettverket.. og sine rådgivere forøvrig.

 2. TEGE 13.11.10, kl. 19:33

  «Lørdag ettermiddag skal filmen vises for leger og personell ved Haukeland universitetssykehus» – kanskje en liten misforståelse – visningen var åpen for alle. Men tenk om Auditoriet hadde vært fylt med helsepersonell.. det hadde vært ekstra kjekt..
  MEN – det VAR helsepersonell der:
  Som vi vet om var det representanter fra medisinerstudenter, forskning, de som skal bygge opp nytt tilbud for MEpasienter i Helse-Bergen og Lege som driver LP.
  At MEsyke og pårørende også var der var forventet og veldig viktig!
  Også en repr fra de som jobber med «fattigstilte» i Bergen var veldig opptatt av de han møtte i sin hverdag.
  Det ble delt ut masse brosjyrer fra ME-foreningen og Menin, og samtidig på billettene var det skrevet nettstedene hit, til Marias metode, Få meg frisk på fb og me-behandling.
  Mye bra på en gang!
  – En flott film, en flott refleksjon ledet av Anette og Pål, mange gode innspill – en ettermiddag med tårer og humring – en ettermiddag noen garantert kommer til å huske..

 3. Samina 14.11.10, kl. 20:08

  Hei,

  Og takk for fin film i Bergen – fikk den med meg både på Os og på Haukeland. Jeg ble veldig inspirert av en av kommentarene som kom etter flimvisningen på Haukeland vedr. å gjøre noe for å skape blest rundt filmvisningen når den kommer på NRK – trolig i midten av desember. En av de frammøtte nevnte å legge seg i en seng utenfor Stortinget eller andre kampanjemetoder som mailer til politikere el.

  Med bakgrunn fra frivillig sektor tente jeg skikkelig på ideen om å legge seg i seng utenfor Stortinget el andre steder – tenkt hvor oppsiktsvekkende 100 senger vil være på Stortingsplassen – eller på Torgallmenningen i Bergen – jeg tror sjansen er stor for at media vil dekke noe sånt ettersom det er en så visuell markering som vil gjøre seg godt på tv!

  Noen andre som har noen tanker?

  Samina

  • Rutt 14.11.10, kl. 22:11

   hmmm, litt redd for at de som ønsker å få oss fremstilt som hysteriske, plagsomme osv. skal få vind på møllen.. Men, samtidig så må det kanskje ekstreme virkemidler til. Spennende tanke!

   • TEGE 14.11.10, kl. 23:20

    vet ikke helt hvem hun var – men oppfattet at hun drøftet dette mer inngående med Pål W. Bla om valg av tidspunkt jfr NRK visning. Han vet nok mer om navn etc.
    Frisk og ungdommelig satsing!

    Det ER viktig å være samkjørt og ikke gjøre alt hele tiden. Men målrettede stunt KAN funke.

 4. hasla 14.11.10, kl. 23:57

  Om dere ønsker å komme i kontakt med denne personen, send meg en mail så kan jeg sikkert ordne kontakt. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: