Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Barbara Baumgarten presenterer «En behandlingsmodell for ME og XMRV-forskning i Norge»

A seminar about HMRV (Human MLV-Related Virus) in ME/CFS and cancer with Dr. Judy Mikovits will be held in Dalheimers Hus in Gothenburg, Sweden on December 2nd, 2010, from 14:00 to 16:45. Dr. Judy Mikovits from the Whittemore Peterson Institute, USA, is one of the worlds’ leading researchers in ME/CFS (Myalgic encephalomyelitis/Chronic Fatigue Syndrome).

The seminar’s title: “With research in focus: ME/CFS, murine retrovirus and cancer.” Dr Judy Mikovits will speak about “HMRV (Human MLV-Related Virus) in ME/CFS and Cancer”. Prof. Jonas Blomberg, Sweden, will be presenting, «A viral introduction to murine retrovirus»; and Dr Barbara Baumgarten, Norway, will present, «A treatment model for ME/CFS patients at Oslo University, and XMRV research in Norway.”

Doctors, nurses, healthcare workers, journalists, patients, relatives and interested parties are welcome. Entrance fee 100 SKR. Arranged by Riksföreningen för ME väst.

Programmet kan du lese HER

14 responses to “Barbara Baumgarten presenterer «En behandlingsmodell for ME og XMRV-forskning i Norge»

 1. Rutt 20.11.10, kl. 10:42

  Minner om denne konferanse og har i tillegg fått informasjonen tilsendt på engelsk, derfor legger jeg det inn en gang til. En god ting kan ikke sies for ofte 🙂

 2. ~SerendipityCat~ 20.11.10, kl. 11:09

  Interessant at Baumgarten også skal snakke om XMRV-forskningen i Norge. Jeg trodde dette bare foregikk på LHK jeg, men da er det kanskje mer vi ikke vet om? (Eller misforstår jeg noe nå?)

 3. mhj 20.11.10, kl. 11:37

  Tja…..

  ”En behandlingsmodell för ME/CFS-patienter vid Oslo universitetssjukhus och XMRV-forskningen i Norge.”
  Dr Barbara Baumgarten är ansvarig för verksamheten vid det relativt nyöppnade ME/CFS-centret vid Oslo universitetssjukhus, Ullevål. Hon berättar om arbetet på kliniken, de ME/CFS-sjukas situation i Norge samt om erfarenheter och planerade insatser med anledning av den aktuella virusdebatten.

  Ka skal ho nu egentlig berette om spør nu æ med ett kritisk blikk og tone…????

  Ja æ vet at ho e veldig flink på oppdaterer seg på det nyeste og det som foregår innen forskning, men i praksis blir det foreløbig værende der i hodet på henne og tja hvem hun enn samarbeider med på Ullevåll.

  hmmmm…. kan ikke annet enn å si – lurer virkelig på denne behandlingsmodellen og forskningen de skal ha på XMRV?

  Hmmm…. kanskje vi skulle kjøre 5 timer ned til Gøteborg, og samtidig gå på julemarked på Liseberg????? 😀

  Er det noen som sitter med inside info her????

  ….. 😉 misforstå mæ rett – det er positivt at alle får info omkring i verden på dette området !!!

  • mhj 20.11.10, kl. 12:21

   Hmmm her er en presentasjon fra 2008:

   http://www.ulleval.no/stream_file.asp?iEntityId=17016

   Sorry folks 😉 er det noen uttalelser som irriterer meg så er det denne fra s. 6 i denne presentasjonen:

   De aller fleste har hatt betydelig høyere arbeidsbelastning enn gjennomsnittet før de ble syk

   Alle har høyt aktivitetsnivå, problemet er at vi har brutt våres egen kropps tålegrense, fordi vi har blitt belastet med inflammasjoner og infeksjoner……

   Det blir som en plante som ikke får optimale vekstforhold – på ett eller annet tidspunkt vil den sture og utvikle både mangelsykdommer etc…. eller om en ser i ett større økologisk perspektiv, med hensyn til samspill…. mangler en del av næringskjeden eller det oppstår feks opphoping av forurensing, så vil dette systemet få nedsatt tåleransegrense.
   —————————————-
   http://www.helse-nord.no/getfile.php/RHF/Koordinerende%20enhet%20Rehabilitering/Dokumenter/CFSME-konferansen%202010/Nr%205%20Barbara%20Baumgarten%20Austrheim.pdf

   Ingenting her heller fra oktober 2010……

   Hi-hi!!! Ja og bruker jeg andre søkekriterier, så havner jeg ja hos dere fantastiske bloggere!!!!

   Nei finner ikke noe om forskningsprosjektet på Ullevål sine sider heller… vel gi ett hint om du gjør?

   😉

   • Anonym 20.11.10, kl. 14:03

    Dr Barbara Baumgarten, Norway, will present, “A treatment model for ME/CFS patients at Oslo University, and XMRV research in Norway” ….
    …. DETTE KALLER JEG EN TYPISK NORSK BLØFF !!!!

  • Rutt 20.11.10, kl. 19:00

   Som jeg skrev over her har jeg forsøkt å sende en mail til Baumgarten, så får vi se om hun vil dele litt info. Det er jo veldig positivt at hun skal delta på dette seminaret sammen med Mikovits, da kan det jo deles verdifull kunnskap 😉
   Julemarked på Liseberg hørtes kjempe koselig ut – jeg er med 😉

 4. selsius 20.11.10, kl. 15:33

  Det er vel få eller ingen ME-Pasienter utenfor Oslo området som uansett får oppleve et behandlingsopplegg fra Baumgartens arbeidsplass. Det er det ikke kapasitet eller økonomi til, så om hun ikke kommer til å vise til en magisk pille, er det vel egentlig bare skuespill for å virke som om man har kontroll og et akseptabel behandlingopplegg av ME. Og sånn går nå tiden som offentlig ansatt!

  • selsius 20.11.10, kl. 16:31

   Tenkte og tilføye hva en typisk Norsk studie ofte fortoner seg som. Det er en forsker som jobber med bevilgninger fra staten. Studien består som regel av et spørreskjema, og konklusjonen er som alltid at det enten er folk med liten utdanning, lav lønn eller røyker osv som er mest disponibel for å få ditt eller datt. Så tragisk er det, og sånn var det i starten på ME også. Så stopper det som regel med det, til da andre utenlandske forskere finnes det sanne svaret. Poenget mitt er at jeg tror det er mange forskere uten mål og mening, og de tyr som regel til det enkle for å vise til noe og fortsatt få bevilgninger. Dette ser jeg som et typisk nordisk fenomen. Da fikk det den foorenklingen det fortjener! 🙂

   • Rutt 20.11.10, kl. 19:08

    Det blir meget spennende å høre mer om denne forskningen! Det ideelle ville jo vært hvis Baumgarten&co kunne samarbeidet med feks. LHK. De har jo mye klinisk erfaring begge parter, om enn forskjellig tilnærming til behandling. Men tross forskjellene ønsker de vel begge å finne ut av hva XMRV betyr i ME sammenheng.. Hvis LHK hadde hatt en offentlig samarbeidspartner ville det vel være enklere å få bevilgninger økonomisk også.

 5. Pingback: Dr. Barbara Baumgarten informerer om planlagt forskning « Rutts tankespinn og ME-nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: