Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Oversettelse av oppsummering av Dr. Ila Singhs XMRV-forskning og patentsøknad

Bringing the heat: An ME/CFS blog har lagt ut en oppsummering av Dr. Ila Singhs patentsøknad som jeg la ut i sin helhet tidligere denne uken. Denne beskriver hennes revolusjonerende forskning rundt XMRV og assosiasjonene til kreft og ME, men var meget komplisert og vanskelig å forstå så derfor har jeg forsøkt meg på en oversettelse av oppsummeringen:

Du kan lese artikkelen på aboutmecfs.org HER

«JMK på MECFS Forums kastet ut Dr. Singhs XMRV patentsøknad og deretter uthevet XMRV Global Action de mest relevante delene og her er vi med det som kanskje kan være de mest spennende nyhetene rundt XMRV siden Science studiet ble publisert i oktober i fjor. Patentsøknaden sier Dr. Singh har funnet XMRV i 25% av 178 prøver fra pasienter med brystkreft – et funn som helt sikkert vil sende et sjokk gjennom kreft forskningsmiljøene. Treffende, XMRV var ikke funnet i vevet like rundt kreften som opprinnelig var tilfelle med prostatakreft – det ble funnet rett i midten av ondartet brystvev.

Hormoner spiller en rolle i mange kreftformer, inkludert prostata og noen brystkrefttilfeller … er XMRV, som vi vet har en hormonell forbindelse, på veg til å nullstille seg inn mot hormon relatert kreft? Studier endrer kursen til forskningsinnsatsen ikke patentsøknader, men dette er en patentsøknad fra en respektert og forsiktig forsker og du kan vedde på at flere studier er på vei ….

Prostata Cancer Avklart – brystkreft var ikke den eneste kreften som ble en stor hit. Forbindelsen mellom  XMRV og prostatakreft har blitt satt spørsmålstegn ved på grunn av manglende evne, så langt, til å finne XMRV i ondartet vev – det er alltid blitt funnet i vevet rundt kreften, men ikke lenger, ganske oppsiktsvekkende, viser dette dokumentet at disse nye immunhistokjemi og antistoff resultatene at  XMRV er overveldende funnet i kreftvevet i prostata cancer pasienter. Dersom det blir validert, vil dette utvilsomt trappe opp XMRV kreftforskning innsats.

Heldigvis så korrelerte antistoff (30%) og immunhistokjemi (27%) resultatene veldig fint – og dermed ga en viktig sjekk på deres gyldighet. Immunhistokjemi indikasjonen avdekket også et talende mønster av XMR positive celler klynget sammen – akkurat som du ville forvente med et virus.

Fortsatt undervurdering – Det er interessant at Dr. Singh fortsatt tror at testene undervurderer utbredelsen av XMRV i prostatakreft fordi det er funnet i en så liten undergruppe av celler og at en nærmere undersøkelse av vev vil mest sannsynlig føre til økt prevalens. Virusmengden er antatt å være svært lav, faktisk, mener hun det er «nær deteksjonsgrensen av qPCR ‘analysen”.

Hun synes ikke å ha mye tvil om den potensielle virulens av organismen, men hennes resultater viste at XMRVs tilstedeværelse korrelerte med kreftens alvorlighetsgrad, det vil si, jo mer alvorlig kreft jo mer sannsynlig var det at XMRV ble funnet i det.

Mer Kreft?? / Flere – Vev Funn av andre krefttyper ble ikke spesifisert, men patentsøknaden synes å indikere (?) at XMRV ble funnet i immunceller i lymfeknutene, beinmargen og perifert blod fra hematologisk kreftsykdom også i testiklene. (Dette er i en seksjon som lister «inkarnasjoner» av dagens metoder). Hematologisk cancer refererer til kreft som påvirker blod, beinmarg og lymfeknuter og inkluderer kreftformer som leukemi og non-Hodgkins (og andre) lymfomer. Non-Hodgkins lymfom er angivelig funnet i 5% prosent av Dr. Peterson’s Nevada kohort.http://aboutmecfs.org/Conf/IACFSME09WPI.aspx

Det virker sannsynlig at disse resultatene kunne reflektere obduksjons arbeidet Dr. Singh har gjort. På den annen side, sier patentsøknaden at det eneste andre vevet XMRV ble funnet i de 8 prostatakreftpasientene hun obduserte var i testiklene.

Avklaring av XMRV – Dr. Singh har gått en lang vei med å raffinere teknikkene for å finne viruset. Første genererte hun et nytt smittsomt klone kalt pXMRV33 bygget fra to overlappende kloner. Hun transfekterte noen celler med klonene og ni uker senere begynte hun å oppdage reverstranskriptase – ett enzym assosiert med retrovirus. Hun tok så supernatanten (celle materiale), slapp noen celler i den og var da i stand til å oppdage retrovirale aktivitet i celler – som indikerer at hun hadde et smittsomt retrovirus i hendene.

Elektronmikroskopi-jakt gjennom et elektronmikroskop var hun i stand til å se rikelig viral partikler som lignet en murine retrovirus.

Antistoffer – hun var i stand til å finne antistoffer spesifikke for XMRV ved å infisere kaniner med det og deretter gjøre Western blot tester. Hun fant at (med unntak av env proteiner) aminosyrene i proteiner assosiert med XMRV var svært like (90%) til de i Moloney murine retrovirus hun har studert i ganske lang tid.

Det ser ut som hun har kopiert flere viktige sider ved WPI studiet og på minst en måte har tilføyd; hun har vist at hun har et smittsom virus, hun har skapt PCR og antistofftester med resultater, i hvert fall i prostata cancer vev korrelerer med begge parter og hennes elektronmikroskopi resultater antyder at hun har et MLV-lignende retrovirus. Pluss at hennes immunhistokjemi test gir en ny måte å validere hennes resultater.

XMRV I væsker – Dr. Singh har også videreutviklet sine test protokoller for mange kroppsvæsker. Søknaden sier at hennes immunhistokjemi analyser, faktisk, kan brukes til å oppdage XMRV i spytt, sæd, peritoneal væske, leddvæsken, prostata eller cervical sekreter, blod og serum. Det beskriver en bestemt metode for å finne XMRV i livmorhalsen væske – og konstaterer potensialet for spredning fra mor til barn.

Sæd Funn Valider WPIs Funn for friske kontroller – Funnet av XMRV i sæd gir viktige implikasjoner fordi XMRV dukket opp i sæd i nøyaktig samme prosentandel (7%) av friske kontroller som testet positivt i den opprinnelige Science studien – en veldig fin validering av WPIs opprinnelige funn. Dr. Mikovits for lenge siden, hvis jeg husker riktig, oppgav at XMRV ble funnet i sæd, men jeg mener at Dr. Singh er den første forskeren som validere Dr. Mikovits uttalelse. Sæd gir selvfølgelig betydelige implikasjoner for muligheten for overføring.

Kronisk utmattelsessyndrom – Spenningen syntes å imidlertid å ebbe ut litt når det kom til ME / CFS. Hun har definitivt gjort fremgang; patentsøknaden viser at 2 XMRV antistoffer har blitt funnet i en CFS pasient og at det meste av «ikke-reaktive» prøver kom fra friske kontroller. Dr Singh vet også hvilke XMRV antistoffer å teste for (SU, p15E) og hvilke som ikke er verdt å teste for (CA – finnes hos friske mennesker i tillegg). Vi kan gjette at XMRV dukket opp mer konsekvent i CFS pasienter enn hos friske kontroller – en fin start! – Men vi har ingen ide om hvor mange prosent av personer med CFS hun fant den. Det ser ut som vi må vente på hennes publikasjon for det.»

13 responses to “Oversettelse av oppsummering av Dr. Ila Singhs XMRV-forskning og patentsøknad

 1. Rutt 24.11.10, kl. 22:07

  Korreksjoner på oversettelsen taes imot med takk 🙂

 2. bamse 24.11.10, kl. 23:09

  Jeg håper ikke patentsøknaden blir et hinder for andre forskere når det gjelder å bruke Dr Singh’s testmetoder i videre forskning på XMRV.

 3. Tone 24.11.10, kl. 23:13

  Takker, meget intressant. Spenningen stiger for hver publikasjon som kommer ut. Rene adventkalenderen.-). Fantastisk jobb du gjør Rutt med og legge ut all info:-)

 4. mhj 24.11.10, kl. 23:39

  😀 ja du e sykt kjapp i svingene her Rutt 😀

  Må bare si det, noen produserer, mens andre jobber….

  Det var fint med en oversettelse…..

  Her er min jobb i dag, men uten oversettelse da:

  Link: http://meforum.info/viewtopic.php?f=72&t=11704&p=247906#p247906

  😉 ikke helt ferdig…. rapporten er jo bare på 84 sider…..

  Fant ikke pdf fila jeg!

  Vel….. da er det bare å sende fil og linker til kreftforeningen!!!!!

  …er de ikke orientert om disse funnene så er det dags……

  😉

  • mhj 24.11.10, kl. 23:43

   😀 for det er en organisasjon med penger og stort apparat!!!!!

   Det ser ut til at noen foreninger bør sette igang samarbeid?!

   ;(

  • Øistein Jansen 25.11.10, kl. 06:07

   Nå skal jeg til Vardesenteret på et kurs om kreft og fatigue 1/12. Kreftforeningen er involvert i dette. Det er vel en selvfølge at jeg tar med en kopi til denne seansen.

   • mhj 25.11.10, kl. 09:37

    Nå oppstod det søt musikk i ørene mine Øistein 🙂

    Det er fint at du vil gjøre det *tommel opp*

    😉

 5. mhj 24.11.10, kl. 23:45

  Gud gi meg styrke og automatskrift for sykt teite trykkleifer !!!!

  mente å vinke da 😉 sånn!!!!!

 6. Jannik 24.11.10, kl. 23:48

  Takk for oversettelsen Rutterutt 🙂

 7. Tege 26.11.10, kl. 14:02

  Det var til stooor hjelp å kunne få lese dette i norsk klartekst!! Tusen TAKK 😀
  – En ting som jeg vet alt for lite om (i likhet med flere andre ting..) : Den studien som har pågått i Bergen en stund.. var ikke det cellegift?? Noen som husker hva slags kreft som var starten på den studien?

 8. Øistein Jansen 02.12.10, kl. 07:14

  Kurs i fatigue på Radiumhospitalet og Vardesenteret var meget givende. Jeg skal være enig i at utgangspunktet for reduksjon i kroppsenergi er forskjellig i fra ME. Mange tilfeller kan trenes tilbake, men det er ikke nødvendigvis ikke lett og heller ikke alltid mulig å få det til på egenhånd. For denne pasientgruppen er det snakk om kortvarig utmattelse/tretthet.
  Så kommer vel den gruppen jeg mer eller mindre tilhører. Med vedvarende utmattelse over flere år og til tider tilstand der utmattelsen ikke gir slipp og sengen er det eneste alternativ. Man kan argumentere at det fortsatt ikke er sammenheng med ME, men da har man ikke vurdert mulig introduksjon av virus. Den eneste måten å få klarhet i utmattelse er at man på et så tidlig stadium som mulig foretar en virus test. Metoder for å teste må bare utvikles og kostnadseffektiviseres så fort som mulig. Det er fortsatt mange andre uløste gåter selv om man kan teste positiv, men jeg vil vel tro at å få til så mange faste holdepunkter som mulig i å søke forklaring vil være med på å få ro i pasienten og et utgangspunkt man kan jobbe med. Det i seg selv vil også være kostnadseffektivt kontra det å foreta alle andre tester som ikke gir svar på noe. Kan nevne i fleng hjerte, lunge, hjerne, rygg, blodårer osv osv. Å teste alle disse funksjonene må vel koste mer enn en virustest som kan utelukke alle de andre?
  Det skal bli interessant å se fremover om man kan finne virusets innvirkning på kroppens funksjoner.

 9. Pingback: The FaceB Journal: “The Retrovirus XMRV in Prostate Cancer and Beyond” « Rutts tankespinn og ME-nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: