Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Aftenposten 30.11: Live Landmark svarer på Anette Giljes kronikk

Hentet fra Aftenposten.no:

«Anette Gilje (Aftenposten 23. november) er bekymret for virus, ME og Lightning Process (LP). Det er på tide å nyansere bildet.

Gilje har vært på LP-kurs, men har misforstått alvorlig. Vi kurerer hverken ME eller annet. Ingen har skyld i egen tilstand eller skaper egne symptomer. Metoden er ikke hemmelig, men meningsløs uten riktig kontekst. Kurset omhandler sammenhengen mellom tanker og fysiologi.

Gilje vet ikke hva ME er. Det gjør heller ikke vi eller noen innen helsevesenet. Det finnes ingen test for å påvise ME. Det er en diagnose basert på en sykehistorie og et symptombilde.

Vi jobber med personer som har fysiske plager der konsentrasjon og hukommelse, fordøyelse, søvn og immunsystem er påvirket. Kurset er undervisning i enkel psykologi, enkel fysiologi, sammenhengen mellom disse og opplæring i en praktisk konkret metode for å påvirke dette.

Vår deltagerevaluering av 226 klienter tilsier at mer enn 90 prosent øker sin livskvalitet betydelig. I dag har vi kurset omtrent femten hundre mennesker. De har alle fått samme mulighet, men samtaler har vist oss at enkelte trenger mer oppfølging. Det er vi ydmyke for.

For noen uker siden kurset jeg en av landets aller sykeste pasienter med ME-diagnose og påvist XMRV virus. Han hadde vært sengeliggende i fire og et halvt år uten å ta til seg næring på egen hånd. Første dag spiste vi pizza sammen. Andre dagen kom han seg opp av sengen og ut av huset. Etter fem døgn trakk han selv ut sonden (matslangen) og ropte: FREMAD!

LIVE LANDMARK
instruktør hos AKTIV PROSESS»

Les HER

———————————————

Live Landmark skriver på Twitter:

«ME, XMRV og LP i Aftenposten i dag. Nå blir det liv i vepsebolet.»

Tydeligvis ganske fornøyd med sitt eget innlegg i Aftenposten og ønsker å provosere 😉

Ny status fra Landmark på Twitter:

«Argumenter for begrensningene dine – og de vil bli dine! Nå koker det på ME-bloggene”

Ja, jeg gir deg oppmerksomhet på dette Landmark. Selv om jeg syntes det er en dårlig strategi for å få ME-pasienter som ikke lar seg frelse av LP til å virke sinte og hysteriske. Regner med at du snart vil mane til at vi alle må unne hverandre det beste og ikke være så skeptiske og aggressive ;-).

Jeg blir fortalt at det kommer stadig bisarre oppdateringer på Twitter, men jeg gidder ikke å gi dette mer oppmerksomhet. GIGO – Garbage In Garbage Out 🙂

122 responses to “Aftenposten 30.11: Live Landmark svarer på Anette Giljes kronikk

 1. Rutt 30.11.10, kl. 09:17

  Skremmende! Håper det går bra med denne alvorlig syke XMRV-positive pasienten når han skal fortsette på sin veg med retrovirus i kroppen som replikerer og bryter ned immunsystemet bla ved nye infeksjoner. Nå en pasient som har påvist et så alvorlig patogen, i «massesuggesjon» drar ut sonden sin og roper «fremmad» kjenner jeg at jeg blir meget skeptisk og krysser fingre for at han ikke skal bli alvorlig mye sykere etter en stund… Jeg håper jeg tar feil!

  • ~SerendipityCat~ 30.11.10, kl. 09:23

   Hun der er altså så skummel at jeg har ikke ord for det, ble helt skrekkslagen av å lese dette jeg. STAKKARS pasient!

   Hvordan klarte han forøvrig å spise pizza med Landmark mens han hadde sonde i halsen?

   • Rutt 30.11.10, kl. 09:40

    Nå har vi vært på seminar med en av de ledende XMRV-forskerne i verden som viste oss at konsekvensen av XMRV er et immunforsvar med defekter som ved HIV. Vi vet at en av nordens fremste virolog, Jonas Blomberg sier at XMRV kan gi samme type immunsuppresjon som HIV. Vi leser at bla Ila Singh som er en av verdens fremste retrovirolog finner XMRV både i prostatkreft, brystkreft og nevrolimmunesykdommer som ME. Alikevel mener Landmark at man skal tenke at man er frisk og tror at dette vil påvirke fysiologien til de av oss som har dette retroviruset. Vi vet jo at LP lærer oss at vi blir friske bare ved å tenke oss det, selv om Landmark ikke ville skrive dette i sitt leserinnlegg akkurat i dag. Hun kan jo virkelig tjene masse penger på pasienter med de to andre kjente retrovirusene HIV og HTLV….

   • mhj 30.11.10, kl. 10:01

    Ja det er ett relevant spørsmål……..

   • Tussaluso 30.11.10, kl. 10:23

    Hehe, det funderte jeg på også – hvordan presse pizza gjennom en sonde – men jeg har heldigvis ingen erfaring med sonde så det er kanskje mulig?

  • Rutt 30.11.10, kl. 09:27

   Og at Live Landmark ikke har fått med seg at det brukes internasjonale anerkjente diagnosekriterier som er utviklet av ledende internasjonale klinikerer og forskere når man diagnostiserer er jo også merkerlig.. Og at det gjøres en hel masse objektive funn som går igjen i sterkt flertall hos det som i dag kalles ME-pasienter, slik at det faktisk endel innen helsevesenet som vet mye om hva ME er og hvordan det fysiologisk utarter seg, det virker det som hun ikke vet om eller kanskje ikke vil forholder seg til? Men igjen; hun er jo ikke helsefaglig utdannet og tar vel kanskje ikke så tungt på slike ting.

   • ~SerendipityCat~ 30.11.10, kl. 09:32

    Men det har jo ikke noe å si, hun har jo tankeprosesser å lære bort som SNUR fysiologiske prosesser, så det så!

    • Rutt 30.11.10, kl. 09:43

     Jeg finner ikke noe kommentarfelt under stykket hennes. Er det bare meg eller er det ikke mulig å legge inn noen kommentar?

     • mhj 30.11.10, kl. 09:55

      Hun har vært feig nok til å legge det under meninger, akkurat som Aarseth, og ikke under debatt-delen…

      kan ikke kommentere mening på mening, og på debattsiden er den kun åpen for meninger fra anonyme i en kort periode… så stenger de av for «ikke medlemmer» tydligvis……

      ….. så nu må vi skrive en mening og sende denne til Aftenposten……!!!!

      • Rutt 30.11.10, kl. 10:11

       Ja, ja da får vi kommentere her da.. Landmark skriver at hun vil nyansere bildet. Jeg synes bare hun understreker og forsterker kritikken mot sin udokumenterte kursmetode! Det faller på sin egen urimelighet og jeg tror ikke det vekker tillit hos mange alvorlig syke mennesker.

       • hasla 30.11.10, kl. 13:48

        Hei.
        Live Landmark sier at Gilje har misforstått alvorlig. Vi kurerer hverken ME eller annet. Ingen har skyld i egen tilstand eller skaper egne symptomer. Metoden er ikke hemmelig, men meningsløs uten riktig kontekst. Kurset omhandler sammenhengen mellom tanker og fysiologi.

        Live Landmark som reiser rundt og holder LP kurs sa bare for noen uker siden i et avisintervju i forbindelse med en ME-konferanse i Tromsø 4-5 oktober;

        “Det betyr at de sterke fysiske smertene sitter i hodet, ergo kan vi også tenke at vi har gjort oss selv syke. Ved å bryte negative tankemønstre kan du bli frisk.”

        Det er altså ikke mange ukene siden Live Landmark sa at vi har gjort oss selv syke med å ha negative tankemønstre. Er ikke dette det samme som å si at man har skyld i egen tilstand eller at man skaper egne symptomer?

        Det har skjedd en moderering på noen uker i Live Landmark sine uttalelser. Det er en vesentlig forskjell på å si at LP gjør frisk (å bryte negative tankemønstre kan du bli frisk) og å si at LP øker livskvalitet betydelig.

        Vi vet ikke noe om hvor lenge «tilfriskningen» hos den pizzaspisende ME-pasienten varer. De fleste som har vært på LP kurs vet at en del av kurspakka er å si til seg selv fra første dag at «Jeg er frisk.» og man blir oppfordret til å gå ut å spise allerede første kvelden.

        Det er provoserende å høre Live Landmark beskylde Anette Gilje for å ha misforstått alvorlig.

        Veldig provoserende. Hun er på tynn is.

     • Stilk 30.11.10, kl. 10:23

      La oss skrive inn til Aftenposten debatt. Er skremt av Landmarks manipulering. Håper inderlig det går bra med den «fremad-stormende pizzaspiseren!

 2. Kristofer 30.11.10, kl. 10:05

  I Ordspråkene i Bibelen står det svært mye om at den som bygger på løgn og usannheter setter feller for seg selv. Jeg skal ikke beskylde Landmark for løgn, for det kan godt være hun tror på det selv. Men det er ihvertfall ingen tvil om at hun med denne kommentaren har satt opp en gedigen felle for seg selv..

  • Rutt 30.11.10, kl. 10:12

   Nettopp!! Som jeg skrev i kommentaren over tror jeg hun spenner bena innunder seg selv. Dette var mer avskrekkende enn tillitsvekkende!

 3. Funkster 30.11.10, kl. 10:07

  Narsissistisk personlighetsforstyrrelse er en diagnose som har visse fellestrekk med psykopati. Diagnosen finnes ikke i det europeiske diagnosesystemet ICD, men finnes derimot i det amerikanske diagnosesystemet DSM («Narcissistic Personalit…y Disorder»).

  Noen mener at denne personlighetsforstyrrelsen oppstår som følge av vanskelige opplevelser i tidlig barndom, men akkurat hvordan dette skjer er det flere ulike teorier om. En teori bygger på at barnet utsettes for stress (cortisol) i tidlig alder og at det skader viktige komponenter i hjernen slik at de genetiske baserte forutsetninger for tilfredstillelse av en del primærbehov ikke blir dekket. Slike primærbehov er behovet for selvbekreftelse, og der igjennom oppbygning av en psykologisk terskel for krenkelse. Gjennom læring i tidlig alder kobles milliarder av nerveceller sammen, stresshormonet cortisol (ol.) skader slike nerveoppkoblinger samt vitale komponenter i hjernen (hippocampus, amygdala) som styrer våre emosjoner. Stress i tidlig barndom fører derfor til færre enn normale «oppkoblinger» samt skade eller redusert utvikling på viktige komponenter. En må anta at hjernen derfor primært kobler de koblinger som er viktige for organismens overlevelse og at de sekundære og høyere hjernefunksjoner tar skade/blir dårlig utviklet. Empati er en slik høyere hjernefunksjon, der igjennom utvikles den narsissistiske personlighet, mangel på empati og frykt for krenkelse av eget selv, eller sagt på en annen måte, frykten for at andre ikke skal ha empati med en selv, også kalt egoisme.

  En person med narsissistisk personlighetsforstyrrelse fremstår som «selvopptatt», men det er en overflatisk og altfor enkel beskrivelse. Egentlig mangler personen en klar utvikling av sitt «Selv». Selvet ble aldri utviklet normalt (på det tidspunkt det skulle vært utviklet) fordi barnet i tidlig alder ble lært opp til å bygge opp omsorgspersonens selv gjennom frykten for ikke å få nødvendige oppmerksomhet. Resulatet var at barnets selv ble underutviklet/skadet. Som et desperat (biologisk drevet) forsøk på kompensasjon for dette prøver personen til enhver tid, og på forskjellige måter å bringe omgivelsene til å bekrefte eksistensen av personens «Selv», ettersom den eneste måten personen kan ha noe forståelse av egen eksistens er gjennom tilbakemeldinger fra andre. Bekreftelse og tilbakemelding fra omgivelsene er viktig for alle mennesker, men for en person med narsissistisk personlighetesforstyrrelse/fungering er behovet desperat, som om personen ville opphøre å eksistere dersom andre ikke retter sin oppmerksomhet mot dem. De styres i realiteten av primitive psykologiske forsvarsmekanismer normalt utviklede vokste av seg i barndommen. Projeksjon er en slik mekanisme.

  • Rutt 30.11.10, kl. 11:07

   hmmm, litt usikker på om jeg skjønte hva du mener her, jeg… Tenker du at Landmark har en narsissistisk personlighet..? Jeg opplever henne ihvertfall som kynisk i sitt arbeid med alvorlig syke mennesker. Jeg syntes det er vanskelig å legge godviljen til lenger og tenke at hun helt sikkert har gode motiver og kun gjør det hun selv er overbevist om at rett…

   • Funkster 30.11.10, kl. 12:27

    Vel, Rutt…

    Etter å ha lest hennes innlegg i Aftenposten, hørt og sett henne holde foredrag i Tromsø, og lest hva selskapet hennes presenterer på sine hjemmesider, så var dette det mest dekkende jeg kan komme opp med som forklaringsmodell på hennes adferd.

    Live Landmark er ikke sannhetssøkende. Hun gjentar i alle sammenhenger at vi ikke vet hva ME er. At ingen vet hva ME er. Som om det er en sannhet. Her farer Landmark med løgn. Hennes bidrag i debatten ser ut til å være å skape uklarhet og usikkerhet for å sikre seg økonomisk utbytte fra mennesker i en sårbar situasjon, og som har et desperat ønske om å bli frisk.

    Det er mulig at hun ikke vet hva ME er, men verdens fremste forskere innen fagfeltet vet meget godt hva ME er, De Meirleir, Komaroff, Bateman, Light, Klimas vet svært mye om hva ME er, og her hjemme vet både Johnsgaard og Saugstad meget godt hva ME er.

    De som definerte Canada-kriteriene vet utmerket godt hva ME er.

    Man har bare ikke til nå kjent til den sykdomsfremkallende årsaken til ME.

    Det betyr altså ikke at man ikke vet hva ME er.

    Live Landmark farer med Barbiedokke-retorikk, og omgir seg med «sannheter» som om hun har medisinskfaglig kunnskap. Det har hun ikke. Derfor er hun en kvakksalver.

    Hun er en kvakksalver av en journalisten som skriver at hun trykker pizza ned i sonderøret på en sengeliggende pasient.

    Det er en klar narsissistisk overtone i hennes presentasjon av den virksomheten hun driver.

    Jeg håper NRK Puls inviterer henne til studio den 13. desember, og spør henne konkrete faglige spørsmål om hennes metoder, så får folk flest en anledning til å vurdere substansen i hennes virksomhet.

    • Annema 30.11.10, kl. 17:23

     Jeg er enig i begge beskrivelsene av henne; både narsissistisk og kynisk, men det ene følger gjerne av det andre her.
     «Maken te FØRKJE», vil vi si på Ringerike…

 4. Tege 30.11.10, kl. 10:14

  Hun behandler ikke. Hun bare tar alvorlig syke ut av sykesengen.
  Velkommen til Haukeland. De er garantert opptatt av å få syke ut av sengene. Og der kan du skjønne at det er utrolig mange sengeliggende. En kjempemulighet for henne og for sykehuset! – Hvis det er lurt da….?

  • Rutt 30.11.10, kl. 10:18

   Jeg er redd for at det vil effektivt produsere enda flere sengeplasser på kort sikt… Maria forteller på sin Facebookstatus at Live Landmark ba henne om å ta med joggeskoene på kurset fordi hun ville kunne jogge hjem… Hvis ikke det er å love noen å bli frisk, da vet ikke jeg…

 5. Diva 30.11.10, kl. 10:16

  Landmark er en av de frekkeste jeg vet om!

 6. mhj 30.11.10, kl. 10:34

  Live Landemark i Aktiv prosess angriper Anette Gilje!

  I Anette Giljes kronikk kunne vi lese at hun hadde gått på LP-kurs, men ingen navn ble nevnt. Live Landemark derimot tar ett personoppgjør med Anette Gilje og påstår at hun ikke har forstått verken LP-metoden eller ME.

  Jo LP-metoden var ved oppstart en «hemmelig» metode. Ingen av de første Englands-farende fikk lov til å fortelle om hva de hadde gjort eller lært eller skrivd under på før og etter kurset.

  Det tok ett sted mellom fire til seks måneder før denne informasjonen nådde forum og blogger rundt om – i mellomtiden hørte vi solskinnshistorier, nå i ettertid hører vi om sykehusinnleggelser.

  Live Landmark har nok ikke forstått hva ME er hun heller. Hun har ikke forstått at dette er en tilstand som har utviklet seg til å bli en alvorlig neuro-immunologisk tilstand. En tilstand som er multifaktorell og som har systematisk somatisk påvirkning på omtrent alle deler av kroppen.

  Dette er en tilstand hvor energiproduksjonen stopper opp og den lille som er går til immunforsvaret vårt som har fått en enorm jobb med å fjerne patogene organismer og påfølgende inflammasjoner.

  ….en jobb immunforsvaret ikke lenger kan gjøre på egenhånd ei heller kan ett LP-kurs rette opp den ubalanse og skade som er i kroppen. Da må det helt andre kluter til.

  En sammensatt behandling……

  Til Live Landemark, som har sluttet å lese forskningslitteratur, fordi da kan hun bli syk igjen, har ikke fått med seg alle de biologiske markørene en leter etter…. fordi det er ikke bare en….

  Det er en hel rekke med blodprøver og andre undersøkelser som må til for å se hva som faktisk er galt med kroppen din. I ME – sammenheng kommer det aldri, mest sannsynlig aldri, til å bli en slik test – en sammenfallende blodtest som viser at du er en av de som er rammet….

  Hva kan Live Landemark om retrovirus?
  Hva kan Live Landemark om sykdomsutviklingen hos ME/CFS rammede?
  Hører Live Landemark på hvordan du har blitt syk, hvem andre i ens familie som har neuro-immunologiske tilstander, hvor du har vært på ferie?
  Hva vet Live Landemark om biokjemi og mikrobiologi?

  Vet Live Landemark noe mer en retrovirologer og forskere innen ME/CFS og deres studier på denne pasientgruppen??

  Alle med utredning vet hva som feiler dem og hvilken behandling som må til for at en på sikt skal hjelpe immunforsvar og rette opp ubalanser i kroppen…. det er denne aktive behandlings-prosessen som må til om du skal bli friskere….

  Ja, mentale mestringsmetoder er viktig, men den står seg ikke alene…..

  ……. Hjelper Live Landemark denne pasientgruppen eller tar hun livet av dem?……..

  Det finnes faktisk andre mestringsmetoder, som ja er hjelpsom i denne tilstanden…..

  • Tussaluso 30.11.10, kl. 10:40

   Veldig bra! Det der skulle du sendt til Aftenposten som svar til Landmark!

  • Tege 30.11.10, kl. 12:20

   Bra mjh!
   En proffessor jeg vet om 😉 – i Norge registert som spesialist i indremedisin sa litt stille ang LP:
   – De vet ikke hva de gjør!
   L.Landmark understreker dette godt i sitt innlegg.
   Hva hun glemmer er ordet «konsekvens».

   • mhj 30.11.10, kl. 12:59

    Jepp TEGE! Fordi det er en konsekvens….. det vet alle som har hatt en snikende sykdomsutvikling og samtidig fått høre at det er depresjon og angst….

    ….noe en da vil motvirke så det holder og kjører opp aktivitetsnivå, fordi en rett og slett ikke vet bedre…. før det er for sent…..

    Hmmm… det blir som en nevner energisvikt som ett symptom…. etter min mening er det en konsekvens av……

    😉

   • A 30.11.10, kl. 18:22

    Den same professoren sa til meg at LP vil drepe fleire enn det vil hjelpe……skremmandes….

  • Martha 30.11.10, kl. 14:53

   Veldig, veldig bra skrevet mhj!!
   Jeg sier som Tussaluso, dette skulle du sendt til Aftenposten!
   Klem

 7. ella 30.11.10, kl. 10:58

  Lurer på om pipa hadde fått en annen låt dersom Landmark ble saksøkt av alle de hun har gjort dåligere??

  • Måne 30.11.10, kl. 12:25

   Live Landmark skriver:»Gilje har vært på LP-kurs, men har misforstått alvorlig. » Her ser igjen hvordan skylden blir skjøvet over på kusrsdeltakeren! Her har deltakeren trodd at hun kan bli frisk \kurert av LP, men det kan hun ikke!- ifølge Landmark. Her sier Landmark: «Vi jobber med personer som har fysiske plager der konsentrasjon og hukommelse, fordøyelse, søvn og immunsystem er påvirket. Kurset er undervisning i enkel psykologi, enkel fysiologi, sammenhengen mellom disse og opplæring i en praktisk konkret metode for å påvirke dette». Ojsan, blir man ikke frisk av LP nå lenger? Løftene er visst blitt nedtonet ift tidligere suksesshistorier..-Helt til hun likevel ikke kan dy seg og kommer med det store viktige budskapet som blir en fantastisk avslutning på det hele:
   «For noen uker siden kurset jeg en av landets aller sykeste pasienter med ME-diagnose og påvist XMRV virus. Han hadde vært sengeliggende i fire og et halvt år uten å ta til seg næring på egen hånd. Første dag spiste vi pizza sammen. Andre dagen kom han seg opp av sengen og ut av huset. Etter fem døgn trakk han selv ut sonden (matslangen) og ropte: FREMAD!»

   Så-, da blir man altså frisk av kurset likevel da? Selv om det ikke sies, så er antydningen veldig klar: LP KURERER TIL OG MED ME SELV NÅR DU HAR XMRV!
   Tenk, Live Landmark klarer selv det verdens fremste spesialister enda ikke klarer! Å kurere ME\XMRV! Hun må være en tryllekunstner!
   -Og så hører vi fremdeles ikke noe om de som har blitt sykere etter LP-kurs. Live Landmark avstår konsekvent å kommentere det i sine mediaframstøt..

   I avtalen mellom LP-veileder og deltaker er det presisert at LP er en treningsmetode og ikke en terapi\behandling, og at kursansvarlig er veileder og ikke terapeut\behandler. Og deltakeren skriver under på at det hele og fulle ansvaret blir tatt av deltakeren selv.. Slik blir det vanskelig å anmelde i ettertid. Ganske fæl utnytting av syke mennesker , ikke sant? Jeg håper inderlig pressen snart går dette svineriet etter i sømmene slik at vi får fram alle historiene om de som har blitt sykere etter LP. Selv takker jeg Vårherre for at jeg slapp unna med kun «ingen virkning».. Jeg oppfatter Live Landmarks innlegg her som begynnelsen på de siste krampetrekninger ift LP\ME. Kanskje er det ønsketenkning.. Men det sier seg selv at en dag får LP ingen flere riktig diagnostiserte ME-pasienter som deltakere. En dag kommer sannheten for en dag. Men da finner de nok noen andre å tjene penger på…Jeg vet at «min» engelske LP-veileder nå konsentrerer seg mer om ansatte\drivere i næringslivet og lærer dem hvordan de skal nå sine mål om å tjene mer penger.. Og de folka er vel stort sett friske, vil jeg tro..? Skal vedde på at også norske LP- veiledere finner seg nye arenaer etterhvert.. Da kommer de glatt til å overse oss ME-pasienter og rette blikket dit hvor det er penger å hente, og vi kommer ikke til bruke energi på dette tullet lenger. Jeg ser fram til den dagen..

   • Tussaluso 30.11.10, kl. 12:53

    Litt morsomt at hun motsier sine egne websider.
    I Aftenposten skriver hun: «Vi kurerer hverken ME eller annet. Ingen har skyld i egen tilstand eller skaper egne symptomer.»

    http://www.aktivprosess.no/hva_er_the_lightning_process.htm står det følgende om hva LP er:
    «Er det positiv tenkning?
    Nei, dessverre vil ikke positiv tenkning på egenhånd få deg frisk av ME og andre liknende tilstander. The Lightning Process er ikke bare et annet navn for positiv tenkning.»

    Slik jeg tolker det utsagnet kan LP, i motsetning til positiv tenkning, «få deg frisk av ME og andre liknende tilstander»

    Under «Fakta», pkt 6, står dette:
    «Ingen treningsprogram, heller ikke dette, gir varige resultater hvis ikke utøveren tar ansvar for oppfølging over tid. Hvis de ikke fortsetter på rette måte vil de få variable resultater og mest sannsynlig returnere til tilstanden de var i før treningen

    Altså er det utøveren sin feil hvis de ikke får varige resultater.

 8. Pling 30.11.10, kl. 11:57

  Lurer på om det var henne som satt ved siden av meg på foredraget til Mikovits? Jeg overhørte at min nabo kranglet med en annen tilstedeværende om hvor viktig psyken var – fortsatt, men den andre personen ble så sint at hun bare gikk.
  http://www.klikk.no/produkthjemmesider/hjemmet/article507720.ece
  Hun kollapset som godt voksen og var syk i tre år – ikke tretti som meg. Hun tålte ingenting og levde på riskaker og spinat – mot candida – omtrent det verste du kan leve på! Spinat er fullt av oksalat og riskaker er jo ikke bra hvis du har sopp.
  Vanskelig å tro at hun virkelig hadde ME og ikke bare utmattelse.
  Tviler på om svar blir tatt inn i Aftenposten. De mener jo at begge sider skal få en replikk hver, uansett hvor på jordet den ene er.

  • mhj 30.11.10, kl. 12:42

   Trur jeg har lest denne før, da den stod i hjemmet???

   Her er ett sitat som er ekstremt provoserende og det rakker ned på ja…. kvinner…

   – Det førte til runder med fysioterapi og akupunktur. Selv om jeg var så gåen etter jobb at jeg bare lå som et vrak under pleddet, fortsatte jeg imidlertid å jobbe. Noen kaller dette for «selvutslettende, destruktiv kvinneadferd», og i ettertid må jeg si meg enig, sier Live.

   Vi damer har mange oppgaver i dette moderne samfunnet…. om vi teller opp alle rollene vi har, så er det ikke rent få…….

   ….men når det til stadig kommer uttalelser fra denne dama om at vi er «hysteriske kvinnfolk», så hjelper det ikke akkurat på samfunnsynet og likestilling….

   Nu er ikke jeg en veldig stor feminist….. og likestillingsperspektivet i Norge er inn med morsmelka og en tenker ikke spesielt på det, fordi det faller seg naturlig…..

   ….ikke for det – likelønn i kvinnedominerende yrker er fremdeles dagsorden…..

   Ja Pling kanskje hu var der……. ???? æ vet ikke æ, men æ trur at du faktisk må ha vært veldig sengeliggende syk for å forstå, hvor alvorlig denne tilstanden kan bli eller er… over tid….

   Vi går alle, iallefall gjorde jeg, igjennom alle de psyko/mentale faktor-tankene vi har blitt innpodet med i vår vestlige kultur….. til slutt stemnte ikke symptomene overens med noe!!!

   hmmmm…..ja og det har jeg heldigvis fått svar på hvorfor……

 9. Pling 30.11.10, kl. 12:37

  Jeg har sendt tilsvar til Live Landmark til Aftenpstens debattredaksjon. Tviler på om de vil ta det inn. ME er nok ikke viktig nok for dem, de må jo ha plass til debattartikler om museer og teater.

 10. Rutt 30.11.10, kl. 13:47

  ive Landmark skriver på Twitter:

  “ME, XMRV og LP i Aftenposten i dag. Nå blir det liv i vepsebolet.”

  Tydeligvis ganske fornøyd med sitt eget innlegg i Aftenposten og ønsker å provosere 😉

  • Rutt 30.11.10, kl. 14:03

   Spørsmålet er; hvorfor ønsker Live Landmark å provosere oss og at det skal bli «liv i vepsebolet»??

   • Tussaluso 30.11.10, kl. 14:11

    All PR er god PR?

   • Måne 30.11.10, kl. 14:29

    Jeg tror det er et desperat ønske om medieoppmerksomhet som er drivkraften,- fordi alle som følger med ser at toget begynner å gå fra LP. Siste krampetrekninger.. Argumentasjonen som brukes er nå så syltynn ift hva forskere, og etterhvert svært mange ME-pasienter, vet om ME. Og derfor blir det vikitg å spille på den usikkerheten som finnes i det norske folk\ME-pasienter og blant helsepersonell så lenge det er mulig. Det kan fremdeles være penger å hente ut.. Pasienthistorien som brukes bidrar til å opprettholde denne usikkerheten dersom man ikke er oppdatert på nyere forskning. Jeg synes argumentasjonen vitner om at: Enten er det svært mangelfullt med kunnskaper om ME
    eller
    så har kynismen og frekkheten fullstendig overtatt.
    -Eller begge deler.. Det er en farlig kombinasjon når folk som har makt, men slik makt har hun da ikke? Da blir desperasjonen mer framtredende. Jeg ville vært flau over en slik argumentasjon som brukes i dette innlegget..l

   • ~SerendipityCat~ 30.11.10, kl. 15:28

    Det er faktisk et veldig godt spørsmål!

    Kanskje er Landmark noe tilsvarende som et «internett-Troll», som vi helst ikke bør mate?

    • Rutt 30.11.10, kl. 16:07

     Jepp, jeg tror det. Hun vil åpenbart provosere og hisse oss på seg – why bother? 🙂 Kjenner at jeg er veldig ferdig med å gi henne oppmerksomhet rundt det leserbrevet ihvertfall 😉

    • Solgløtt 30.11.10, kl. 16:09

     I mine øyne, troller hun bare.
     Gir henne ingen oppmerksomhet
     8)

 11. hasla 30.11.10, kl. 14:20

  Jeg har også sendt inn svar til Aftenposten. Jeg sendte også et svar til H. Aarseth, men fikk følgende til svar;
  Kjære innsender

  Tilstrømningen av artikler er enorm for tiden, og vi makter ikke å trykke alle. Vi har forsøkt å få plass til ditt innlegg, men dessverre forgjeves. Derfor kan vi bare sende det i retur – med takk for tilbudet.

  Med vennlig hilsen
  Aftenpostens debattredaksjon

  Så det kommer nok ikke på trykk nå heller.

  Jeg synes dette blir mer og mer urimelig. Live Landmark motsier seg selv.
  Men det er hyggelig å se at LP coachene moderer seg. Beina godt plantet på bakken-på tide med uttrykket-en spade er en spade.
  Dette er et kurs i mestring
  -den desidert største gruppen som vil ha utbytte av kurset er de som trenger hjelp å forandre negative tankemønstre
  -trene selvdisiplin,
  -vilje og motivasjon.
  -og få hjelp til å sette dette inn i et system
  Noe de fleste syke burde få som et gratis kurs.
  Det er ikke verdt 15000!
  -og de som driver det har minimalt med utdannelse 1 år.

  Jeg synes det er helt forferdelig at Live landmark og de har tjent flere millioner i året på fortvilende syke mennesker. Det er altså så hårreisende. Og da man i tillegg splitter ME-miljøet i to og lager grupperinger som kjemper mot hverandre, kriger, er det så forkastelig at jeg får ikke sagt det tydlig nok.
  Det som provoserer meg. Som Live Landmark skriver på fb siden sin;

  Nå blir det liv i vepsebolet!
  Smil

  Smil
  smil
  smil

 12. selsius 30.11.10, kl. 14:22

  Alle som mener at ME er noe helt annet enn en fysisk sykdom hever alltid at ME er en omstrid diagnose uten funn. Sånn er det jo ikke, man vet mye om sykdommen i da, da på forskningsbasis. Det betyr ikke at det er helt umulig og innhente opplysninger om det. Dr. Kerr sa for en stund tilbake at man viste masse, det var bare slik at det ikke var enighet rundt disse funnene. Det er et viktig poeng, det vil ta tid før all data man sitter med blir systematisert.

  Landmark lever i en boble av egoisme og gud følelse, det er lett og se ut fra hva hun sier. Argumentene hun bruker er som alltid til forsøpling av debatten, det ender bare opp som useriøst gnål. Hun vet jo god at hun må fremstå som om hun har mirakelkuren for å holde inntressen for lp og omsettingen oppe, samtidlig som hun da må presisere hele tiden at det ikke er noen mirakelkur for å unngå rettslig ansvar.

  Dette svare er jo bare et pr triks for lp metoden.

 13. hasla 30.11.10, kl. 14:23

  Hvorfor ønsker hun å provosere?

  Er det siste krampa?

 14. Tussaluso 30.11.10, kl. 14:54

  Nå bruker ikke jeg Twitter, men kan det stemme at det ligger ny melding ute: «Argumenter for begrensningene dine – og de vil bli dine! Nå koker det på ME-bloggene»
  Har hun grunnfag i sosiologi og lært Thomas-teoremet hun også, hehe 😉
  http://no.wikipedia.org/wiki/Thomas-teoremet

  • Rutt 30.11.10, kl. 15:14

   Ny status fra Landmark på Twitter:

   “Argumenter for begrensningene dine – og de vil bli dine! Nå koker det på ME-bloggene”

   Ja, jeg gir deg oppmerksomhet på dette Landmark. Selv om jeg syntes det er en dårlig strategi for å få ME-pasienter som ikke lar seg frelse av LP til å virke sinte og hysteriske. Regner med at du snart vil mane til at vi alle må unne hverandre det beste og ikke være så skeptiske og aggressive .

 15. iona 30.11.10, kl. 15:08

  Helt enig med alle sammen her, mange relevante og bra kommentarer!

  Ellers synes jeg det er helt fantastisk at hun faktisk tør å motsi seg selv (sine tidligere kommentarer på hennes egen hjemmeside, i diverse mediaer, og på foredrag) og Phil Parker, som jo har «laget metoden», skriftelig og i det offentlige rom. Bare bra at hun endelig kan tas på noe helt konkret!

  (ps. ang «pizzapasienten» så kan han ha hatt sonden diretkte inn i kroppen og ikke i halsen)

 16. hasla 30.11.10, kl. 15:21

  Til Live landmark.
  Jeg går utifra at du titter innom her.

  Er Lightning Process det samme som «positiv tenkning»?

  Til det svarer dere;
  Positiv tenkning er viktig, men dette alene er ikke nok til å bli FRISK av ME/CFS eller andre tilstander der Lightning Process benyttes.

  FRISK
  FRISK

  smil
  smil

  Jeg tror dere bør revurdere og forandre litt på teksten på nettsidene deres slik at det stemmer bedre med det du skriver i artikkelen i Aftenposten i dag, ja, slik at det virker troverdig.

 17. mhj 30.11.10, kl. 15:46

  Ha-ha *grapskratter* trur frøken Live får legge seg ned å trene sin egen selv-disiplin, for de der Twitter-meldingene tyder jo på mangel sådan….

  Kanskje ho har problemer med «stoppe-metoden» sin?????

 18. selsius 30.11.10, kl. 15:47

  Det er jo et spill om penger dette her, mye penger og siden lp er i en nedganskurve da det kommer til ME blir kreativiteten stor for å vekke interessen. Det ligger vel litt i kortene så lenge hun dra inn XMRV positiv ME-Pasient som heves frisk med lp. Da spiller man på et helt annet register, som også sikkert er meningen. Selv om det ikke står frisk, ligger det i teksten at han er frisk. Drivkraften til disse er kun penger, for de vet så veldig godt at mange ender opp sykere enn hva de var i utgangspunktet. Disse blir systematisk oversett eller latterliggjort av bl annet Landmark med billige argumenter. Kun et spill….. om penger!

  • Tone 30.11.10, kl. 16:36

   Ja så lenge Live har økonomiske intresser blir dette inhabilt og litt på grensen av lovlighet?.
   Hvor er dokumentasjonen som validerer det hun sier om XRMV pasient med sonde som reiste seg fra sengen frisk og hva med neste 1-2 måneder.

 19. hasla 30.11.10, kl. 15:50

  Oppdatering fra twitter;

  Nå tar jeg visst livet av folk igjen! Siterer Noldus: Jeg mente ikke å drepe…bare lemleste…eller skade veldig, veldig alvorlig. SMIL

  Hva i huleste?
  Er ikke dette litt pussig?

  smil

  • selsius 30.11.10, kl. 15:58

   Litt pussig? Dette sitter hun på twitter og sier altså? Jaja… det er vel mer enn pusssig i grunn, mer er det vel ikke å si om det.

  • Rutt 30.11.10, kl. 16:00

   Jeg gidder ikke å gi dette mer oppmerksomhet. GIGO – Garbage In Garbage Out 🙂

 20. hasla 30.11.10, kl. 16:41

  Neida, tenkte vel akkurat det samme som deg Rutt, det blir jo nesten litt komisk det hele, men det er viktig å reagere.
  smil

  -og jeg ser ingen grunn til at disse LP greiene skal få stå uimotsagt i media.
  Det er tross alt i media folk flest får opplysninger om denne sykdommen og vi vet hvordan Lp har påvirket og forandret «regelverket» både hos skattemyndighetene, nav og i det off. helsevesen.

  Kunsten er vel å kremt-smil-å beholde sakligheten på tross av provokasjon og drittkasting mellom «frontene».

  Fredsæle gjennom ein bolle te.
  (grønn te
  -smil)

 21. hasla 30.11.10, kl. 17:19

  Oppdatering fra Landmark på twitter;
  XMRV-pasienten har som de fleste andre – sonden gjennom nesen. Avkrefter at jeg har presset pizza gjennom nesen på noen. Smiler

  Det var kjekt å høre. 🙂

  «Jeg forstår ikke at folk som jobber med ME pasienter ikke er nysgjerrige på nyheter og oppdateringer om XMRV, parasitter, og annen fandenskap om dagen. Hvorfor tar man ikke imot nyheter med interesse istedet for å forsvare seg med at man ikke vet hva ME er. Spiller det noen rolle om det er utbrent, sliten, ME, stress, adrenalinloop eller kall det hva pokker du vil. »

  smil

 22. Oscar Aaslund Hovin 30.11.10, kl. 17:37

  Hei kjære dere!

  For all enkelhets skyld, vil jeg opplyse om to ting: 1. Nei, jeg har ikke vært kurselev hos Live Landmark, men hos en annen! 2. Nei, jeg er ikke med i en LP-sekt som betaler meg for å skrive positive ting om Lightning Process. Happy? 😉

  Har lest av hva dere har skrevet at dere i bunn og grunn er svært skeptiske mot Live Landmark og Lightning Process. Personlig har jeg mange erfaringer med hvordan Lightning Process – på godt norsk: Lynprosessen hjelper! Fra å være depressiv, sliten og ustabil, ble jeg den positive og harmoniske personen jeg er i dag. I mitt liv etter LP (som mange her ville sagt: I min tid i LP-sekten.) har jeg sett svært mange mennesker som har nytt svært godt etter å gått det kurset som dere fordømmer så voldsomt her! Her kjenner jeg både personer som har hatt ME, fibromyalgi og gud søren veit hvor mange forskjellige plager man har hatt. De har alle gjort ett nytt og bedre liv etter de lærte seg prosessen, samt fikk lært kroppens grunnleggende prinsipper om fungering – både fysisk, emosjonelt og psykisk. De, og 90 % av de andre som har opplevd svært store endringer i livskvaliteten siden de tok LP!

  Det å kalle Landmark for en som tar livet av mennesker blir alt for feil. Hvordan kan man ta livet av noen ved å gi de informasjon? Det har jeg store vansker med å skjønne, men hvis noen av dere forstår det, ta kontakt! : ) Ser også at dere reagerer på den utsilingen som LP-coachene har før kursstart. Hvis man skal slanke seg 20 kg må man ha motivasjon for å gjøre dette. Hvis man skal forandre gamle og dårlige mønstre i livet sitt, trenger man hvertfall motivasjon! Hvis man ikke har motivasjon, greier man det hvertfall ikke! En annen ting, prisen. Tror dere det er gratis for staten at dere ligger på sykehus? Nei, tvert om! Hvis dere hadde vært i ett annet land (for eksempel USA), hadde dere måtte ut med langt over 15 000 – for dagen! Og 15 000 er ikke mye penger når man får tilbake livet, for det vet jeg! Men for all del: Jeg forventer ikke at dere skal forstå eller godta, for det virker slik at dere ikke er interesserte i å forstå eller godta.

  Hvis dere lurer på noe, er det bare å spørre meg! 🙂 Jeg skal svare med beste evne! Samtidig vil jeg påpeke at jeg IKKE er LP-coach, og derfor er mine meninger og tanker mine personlige, og disse står for min egen regning.

  Smiler

  • Tege 30.11.10, kl. 18:21

   Oscar: At noen har glede og nytte og såvel symptomletting ved bruk av LP er helt riktig. Det som også er helt riktig er at denne sykdommen de fleste på denne bloggen har er ME. Det er også helt riktig at mange her og andre vi kjenner har gått på LP og fått erfare at det ikke virker, at man forbigående får symptomlette og deretter blir like syk eller enda værre sykere. Det er helt riktig at når jeg har tatt dette opp med coach på generelt grunnlag så svares det på generelt grunnlag at det skyldes mangel på motivasjon. Det er helt riktig at mange sitter igjen med flatere lommebok, dårlig(ere) helse og som om ikke det var nok: En skyldfølelse over egen sykdom. Det er helt riktig at Aktiv prossess ikke tar dette på alvor, men understreker gang på gang at det trengs oppfølgingskurs – slik at man skal bli enda dyktigere til å kjøre prossessen. Det er helt riktig at LP pr d.d. ikke har brukt av sine mange penger til å kjøre noe biomedisinsk forskning på hvorfor enkelte får symptomlette. Det er helt riktig at det innen biomedisinsk forskningsmiljø foreligger godt begrunnede hypoteser om at symptomletten skyldes at man i denne prossessen selv påvirker immunforsvaret til «å skru seg av» – og at konsekvensen av dette kan være at om det skulle være en faktisk årsak til at immunforsvaret jobber – så vil man kunne gi dette friere spillerom. Det her helt riktig at en helsearbeider som har utdannet seg og praktisert som coach har hoppet av: Vedkommende sier hun er skremt!
   Det er helt riktig at jeg personlig mener at dette gjøres i blinde. At har man en faktisk sykdom i kroppen må dette behandles faglig. At man ikke utenvidere skal ignorere de signalene systemet gir. I elektronikken går sikringer hvis man ikke tar hensyn til kunnskap og belastning. Hos oss ryker helsa. Jeg påstår inntil det motsatte er bevist: LP vet ikke hva de holder på med! De tar ikke anvar for hva som kan bli konsekvens av hva kursdeltagerne utsetter seg selv for.
   Det er helt riktig at det mener jeg.

   • Tege 30.11.10, kl. 18:26

    Glemte å si at coachen som hoppet av bekreftet at det med 90% var absolutt helt feil, men skyldes deres måte å bruke statestikk på.

    • Oscar Aaslund Hovin 30.11.10, kl. 18:42

     Liten saksopplysning: Akkurat det med 90 %, er en statistikk som Aktiv Prosess har fått laget, i samarbeid med Gothaab Helse og Rehabilitering. Såvidt meg bekjent er dette et forskningsprosjekt hvor man har intervjuet tidligere kurselever. 🙂

     Smiler

     • innom 01.12.10, kl. 06:50

      Jeg har forstått det slik at man må signere på at man tror på LP-metoden før man får delta på kurset? Og i tillegg blir søkere bekrefte overfor kursledelsen at de tror på at sinnet kan styre kroppen før de deltar? Og at kursets målsetning er at deltagerene lærer at det å si at de er friske er forutsetningen de lærer må gjøres for at de skal holde seg friske – spesiellt om de føler seg syke?

      Så å spørre en kursdeltager om de føler seg friske etter kurset vil gi underlige svarprosenter, for svarer de noe annet enn at de er friske, så demonstrerer de at de ikke følger kursinstruksen – og vil da retorisk også demonstrere at de motsier seg selv og det de selv har skrevet under på at de tror før kursstart.

      Det blir litt som å tilby et kurs kun for muslimer, der man må signere på at man faktisk er muslim og tror fullt og fast på at Allah kan gjøre dem friske. Så lærer de å si «jeg er frisk i Allahs navn», og etter kurset kommer spørsmålet: Tror du Allah vil deg godt og gjør deg frisk?

      Du vil ikke få mange saklige eller objektive svar hverken på LP deltagelse eller dette, for objektivitet og saklighet er fraværende i utgangspunktet – og erstattet med tro.

      Jeg kjenner også flere som har møtt veggen med et brak etter LP, og den tvilen de basker med i etterkant på om det er deres egen «skyld» at de er syke, den er nok relatert til LP-retorikken som brukes av kurslederene. Ikke bra.

      • Oscar Aaslund Hovin 01.12.10, kl. 07:49

       Hei!

       Det man må signere på er ett søknadsskjema. Dette søknadsskjemaet er for å finne ut motivasjonen til hver enkelt. Jeg kan ikke gjenta det mange nok ganger: Motivasjon er VIKTIG for å forandre sitt liv!

       • innom 01.12.10, kl. 08:31

        Ja, motivasjon og vilje er grunnleggende for mennesker, men begrepet motivasjon brukt i denne sammenhengen er altså en troserklæring på at man tror motivasjon er det som skal til for å «leve friskt», tross sykdom. Kombiner det med retorikken om at kroppen gir sykdomssignaler relatert tilbake til «manglende motivasjon», og du har spiralen LP manipulerer mennesker og statistikkene sine med.

        En uetisk retorikk å bruke overfor syke mennesker etter min mening, som også i verste fall kan skade voldsomt.

        • Oscar Aaslund Hovin 01.12.10, kl. 13:07

         Hvor finner du denne troserklæringen? Jeg kan ikke huske å ha måtte vært igjennom en slik annen troserklæring, annet enn søknaden som alle skriver. Det som du sier om å »leve friskt», tross sykdom. Etter å ha tatt LP i bruk suksessfullt, er man jo ikke lenger syk 🙂

         • innom 01.12.10, kl. 15:25

          Jeg har lest kravene LPinstruktørene ber deg oppfylle for at de tillater at noen deltar 🙂
          Jeg leser forøvrig retorikken igjen i det du skriver; «gjør man en tanketeknikk riktig kurerer det sykdom.
          Det er dette mange erfarer er feil. Analytisk sett tilsier dette at hypotesen falsifisert, og retorikk kun står igjen. Ingen grunn til å undre seg over at man ikke ble frisk av LP (eller av placebo/lykkestøv/tullball) mao. Ingen grunn til å undre seg over at noen opplever at de er friske heller, i kortere eller lengre perioder – det fins annen logikk bak dette.

          Leser man LPkravene så står det forøvrig også at analytisk tankegang ikke er egnet om man skal ha suksee med LP utøvelse..

          Forøvrig ser jeg en risiko for at LP-utøvere som lærer å proklamere suksee for alltid vil være slave av sin tillærte tanketeknikk, for du investerer ditt eget tankegods, og ikke-suksee vil for mange innebære å erkjenne at ens eget tankegods ikke er sukseerikt.
          Manipulering kalles slikt på godt norsk.

          Alternativt kan man erkjenne at LPlogikken ikke hang på greip i utgangspunktet, og at man bare lot seg blende av tro, håp og markedsføring.

          Forøvrig er xmrv koblet til kreftutvikling, så forskning på ME og fornuftig livsførsel om man er rammet er nok de gode sporene å følge videre.

   • Oscar Aaslund Hovin 30.11.10, kl. 18:39

    Hei Tege!

    Jeg skjønner at du er skeptisk, og etter at jeg har gjort LP ei stund har jeg funnet ut at motivasjon er det viktigste for å få endring. Man kan få oppfølging, oppfølging og atter oppfølging, men det hjelper svært lite hvis man ikke har motivasjonen og den intense viljen til å forandre sine mønstre. Jada, dette er ingen enkel prosess – I know! Men hvis man jobber som bare F, går det! Det er absolutt ikke meningen at mennesker skal ha skyldfølelse for sin egen sykdom, noe heller ikke Lightning Process mener. Når det kommer til forskning, har Universitetet i Bristol et forskningsprosjekt som tar for seg virkningen av Lightning Process! 🙂 (Her er forresten linken: http://www.bristol.ac.uk/ccah/research/childrencomplexhealthneeds/chronic-fatigue/ccah/research/childrencomplexhealthneeds/chronic-fatigue/smile.html). Det er ikke meg bekjent om The Phil Parker Process har kjørt noen forskning på dette, men når dette kommer, kommer dette da til å bli tatt seriøst?

    Smil

    • Tege 30.11.10, kl. 18:58

     OM forskning blir tatt serisøt – det spørs på forsningen, det har du helt rett i.
     90% suksess er FEIL. Sorry, men det er så mange uavhengige som sier det – så det er falsk markedsføring.
     Om du selv er syk med denne sykdommen (som jeg ikke unner noen!) – og følger LPs oppskrift – og proklamerer at man er frisk fordi sykdommen er bare noe man har gjort – og nå er det helt opp til seg selv. Og man så «ikke klarer» å være frisk likevel – hvem har da skylden mener du? Eller mener Aktiv Prosess?
     Eller mener familien, Nav, samfunnet – som man jo har blitt fortalt at å være syk er opp til en selv.

     • Oscar Aaslund Hovin 30.11.10, kl. 19:12

      Mitt prinsipp – for all forskning – er at man hele tiden skal benytte seg av uavhengige forskningsmiljøer, UANSETT! 🙂 Jeg skjønner ikke hvordan du kan si at dette er feil, når dette er utarbeidet av en seriøs helse- og forskningsinstutisjon. Jeg sier det igjen: Det er ingen sin skyld at de er syke – uansett! 🙂 Jeg sier det igjen: Dette sier heller ikke Lightning Process noe om – dette er ren og skjær oppspinn! Det eneste som sies er at man er ansvarlig for sitt eget liv!

      • Måne 30.11.10, kl. 19:15

       Oscar: Du lærer da vitterlig at du «gjør» sykdom og ikke «har» sykdom på LP-kurs?

       • Tege 30.11.10, kl. 19:22

        Ansvarlig for eget liv. Ja, det er riktig. Men man er ikke ansvarlig for at man er syk! Eller for at immunforsvaret er under angrep. Er LP ansvarlig for at de som tar skade av dette? Eller har man ansvaret selv?

        • Oscar Aaslund Hovin 30.11.10, kl. 19:29

         Enig med deg, Tege! 🙂 Selvfølgelig er man ikke ansvarlig for dette! Hvis man for eksempel får kreft. Da er man absolutt ikke ansvarlig sin egen sykdom, siden dette har biologiske grunner. Jeg sier det igjen: Man er ansvarlig for sitt eget liv! Og da mener jeg IKKE at det er slik at man er ansvarlig for at man har ME eller kreft! 🙂

         • Tege 30.11.10, kl. 19:33

          Flott da er vi enig! Men når man har ME, tar LP (for)blir syk – hvem har da ansvaret? Eller om man blir sykere? Aktiv prossess, coachen eller brukeren?

          • Oscar Aaslund Hovin 30.11.10, kl. 19:40

           Når man forblir syk, selv om man har tatt LP, kan det hende at det finnes andre ting, som ikke har blitt fanget opp! Det er ingens skyld at man er syke, med mindre man selv gjør symptomene! 🙂 Bare ett eksempel: Hvis jeg gjør negativitet og håpløshet, risikerer jeg å gjøre depressivitet.

           Smiler

           (Nå har jeg gjort ferdig denne diskusjonen om hvem sin skyld sykdom er, føler jeg, derfor skal jeg spise litt kake 🙂 Ettersom jeg fylte 17 år igår !)

         • hasla 30.11.10, kl. 21:57

          Hei Oscar Aaslund Hovin.
          Fint at du tar deg tid til å svare på spørsmål. smil
          I det ene øyeblikket er man ansvarlig for eget liv, plutselig er man ikke ansvarlig allikevel, ihvertfall ikke om man f.eks får kreft. Da er man absolutt ikke ansvarlig for sin egen sykdom, siden dette har biologiske grunner.

          OK, man er altså ansvarlig for sitt eget liv som du skriver, men man er ikke ansvarlig for at man har ME eller kreft.

          Jeg er ikke skeptisk, og jeg er absolutt et menneske med motivasjon. Og jeg har en intens vilje til å forandre livet itt. jeg vil bli frisk.

          Du Oskar skriver at om man jobber som bare F, går det! Hva om det ikke går?
          Kan det hende at ME er en biologisk sykdom?

          Du skriver at det er absolutt ikke meningen at mennesker skal ha skyldfølelse for sin egen sykdom, noe heller ikke Lightning Process mener.

          Er du sikker på at ikke Lightning Process mener eller har uttrykt at de som ikke blir friske er skyld i det selv?

          smil

   • Måne 30.11.10, kl. 19:05

    Oscar: Det er flott at du har fått et bedre liv! Jeg unner alle mennesker et friskt, godt liv!
    Du skriver: «Jeg forventer ikke at dere skal forstå eller godta, for det virker slik at dere ikke er interesserte i å forstå eller godta.»
    Vel, jeg har selv gått LP-kurs i England for noen år siden..Jeg har ME-diagnose etter Canadakriteriene, og har vært syk i 30 år. Jeg FORSTÅR kursets budskap: Du gjør din sykdom! Men jeg GODTAR ikke budskapet. Jeg var svært INTERESSERT i å prøve LP, derfor brukte jeg dyrebar energi og mange penger på det. Jeg ble godtatt i utsilingen, og ble karakterisert som svært motivert. Etter å ha brukt «prossessen» både dag og natt i nesten et år, forsto jeg omsider at dette hjelper meg ingenting! Jeg er svært takknemlig for at jeg ikke er av dem som har blitt mye sykere av LP.. En annen deltaker på mitt kurs ble så syk at h*n var døden nær flere ganger p.g.a kraftig oppblomstring av alvorlige infeksjoner etter å ha drevet LP-trening. Det er tydelig at hverken Live Landmark eller LP-disiplene er villige til å ta innover seg at dette skjer med mange ME-syke som deltar på LP-kurs: De blir faktisk mye sykere av LP-trening. Det faktun blir ALDRI nevnt i promoteringen av LP!
    Spørsmål til deg, Oscar: Hvem er ansvarlig når man blir sykere av å følge LP-veiledernes «direktiver»: Kursveilederne eller kursdeltakeren?
    Du sier selv at du var «depressiv, sliten og ustabil». Det er faktisk en helt annen tilstand\sykdom enn ME. Og det er det vesentlige i vår motstand mot LP brukt ift ME: Det er mulig LP hjelper mot andre tilstander\sykdommer, men det hjelper ikke mot ME!

    • Oscar Aaslund Hovin 30.11.10, kl. 19:23

     Hei Måne! 🙂

     Jeg synes det er svært synd at du ikke har opplevd å fått noe bedre liv etter å ha gjort Lightning Process! Jeg vil ikke dømme deg, siden din situasjon er den virkelige for deg, og derfor kan jeg ikke nekte på hvordan du har det. Men en ting jeg kan si: For mange av de nordmennene som har gått kurs i England, har de opplevd store vanskeligheter, når det for eksempel kommer til språkproblemer også videre. Dette er svært synd, derfor vil jeg (hvis du ønsker det selv!) anbefale deg å gå ett oppsummeringskurs! Siden du tok LP, har metoden blitt svært mye utviklet! Dette gjelder bare hvis du har den motivasjonen, og du vet at du kommer til å greie det! Hvis ikke, kan du ta kontakt med en norsk LP-instruktør. Hvis du er interessert i å få navn, kan jeg anbefale deg en 🙂 Send meg bare mail (oscar.aaslund.hovin @ live.no), så skal jeg svare deg 🙂

     En ting jeg lurer på, igjen.. Hvordan kan noen bli sykere av å sitte og høre på informasjon?

     Alle mennesker – dette gjelder også kursdeltakerne – er ansvarlige for sitt eget liv! Om man vil gå tilbake i disse mønstrene igjen, blir ett valg du selv må gjøre 🙂 Jeg vet hvertfall at jeg ikke skal i grøfta igjen 😉

     Jeg godtar at du mener at det ikke hjelper mot ME, men jeg vet noe annet 🙂 Jeg skal ikke kritisere deg og dine meninger 😉

     Smil

     • Måne 30.11.10, kl. 19:40

      Hei Oscar,
      jeg skjønner at du vil oss vel!
      Men jeg forstår deg slik at du mener altså at vi selv er ansvarlige for at vi ikke blir friske fordi vi mangler motivasjon? Mener du det når det gjelder ALLE sykdommer?

      • Oscar Aaslund Hovin 30.11.10, kl. 19:56

       Måne, kjære Måne 🙂

       Det jeg sier: For å lykkes med LP, må man ha motivasjon! Det trenger man for å forandre mønstre i livet sitt! Man kan ikke gå ned 20 kg uten å ha motivasjon! Det jeg til nå har sagt er det jeg mener, og hvilke forklaringer jeg mener er riktig for deres spørsmål. Jeg håper bare at dere godtar mine meninger om dette, like mye som jeg godtar deres meninger om dette! 🙂

       Jeg unner dere alt godt her i livet! 🙂

       Oscar 😉

       • Måne 30.11.10, kl. 20:47

        Oscar: Jeg tror vi har helt forskjellige oppfatninger av både hva ME er og hva LP er. Det er greit, vi har rett til å mene hva vi vil i dette landet, heldigvis!
        Jeg ønsker deg alt godt! 🙂

 23. Maria 30.11.10, kl. 17:48

  Flere enn meg som synes «fortellingen» om ME-pasienten som trakk ut sonden og ropte «FREMAD!» var i overkant skummelt?:op Høres ut som noe fra et vekkelsesmøte…

  • Tone 30.11.10, kl. 18:37

   Ja enig med deg Maria. Tror det er for lett og komme med slike uttalelser, da det ikke er krav til validitet slik som med seroligitestene.

 24. Jannik 30.11.10, kl. 17:51

  Haha, dette blir for dumt. Synes du skal slette hele LP posten jeg 🙂

 25. Rutt 30.11.10, kl. 18:02

  Jeg sletter ikke posten, den får leve sitt eget liv 🙂

  Jeg tror at det er akkurat dette som Oscar over beskriver som Landmark gjerne vil forsøke å provosere frem; at vi er depressive og ustabile og at gjennom LP blir man positiv og harmonisk. Ikke misforstå Oscar, jeg er kjempeglad for at du har gått fra å ha psykiske plager til å bli positiv og harmonisk, men det er mange med ME-diagnosen som har det mentalt bra til tross for mange objektive patologiske funn som trenger medisinsk behandling. Smil tilbake 🙂

  • Tone 30.11.10, kl. 18:53

   Henger meg på den Rutt. Kanskje derfor jeg ble avvist fra LP selv om motivert da LP var nytt, jeg var nemlig ikke deprimert, og i tillegg coaching sertifisert og kunne stilt spørsmål eller gjennomskuet?.

  • Oscar Aaslund Hovin 30.11.10, kl. 18:54

   Hei 🙂

   Setter stor pris på tilbakemeldinger, derfor kan jeg bare svare deg her og nå! 🙂 Jeg har ikke under noen omstendigheter sagt at alle ME-pasienter er depressive og ustabile. Eneste jeg har nevnt det, er ifra min eget liv! Det vil jeg absolutt ikke ha noe på meg, og det er jeg sikker på at Live Landmark heller mener. Det eneste er troen på at kropp og sjel henger sammen, og derfra kan dere misforstå dette. Dette er, etter min mening, svært riktig! Men for at dere ikke skal misforstå eller stokke ordene i munnen på meg: Min tro er at når kroppen ikke har det bra fysisk, går det utover noen psykisk – ditto når man er psykisk syk, går det utover det psykiske.

   Smiler

 26. Mille 30.11.10, kl. 19:10

  Landmark skryter av gode resultater på deltakerevalueringen. Jeg ble ikke spurt for å si det sånn….

 27. Et liv å leve 30.11.10, kl. 19:24

  Oscar!
  Først ønsker jeg å gratulere deg til et bedre liv og mer livskvalitet!
  Det som gjør meg skeptisk til er at jeg leser om så mange som blir dårligere. Det krevs uavhengige store studier om LP. Hva er det som skjer? Hvem får hjelp av ME og hvem blir dårligere? Hvordan ser det ut med langtidseffekterne?
  Det kommer frem alvorlig informasjon om ME og retroviruset XMRV. Her er det viktig ta seg tid til refleksjon og mer studier.
  ME er dessuten en sekkediagnose, og i ME gruppen kan det vise seg at folk egentlig har forskjellige diagnoser. Jeg er psykolog og har arbeidet i helsevesendet lenge og er selv syk. Det er viktig med diagnose for å velge ut en egnet behandling til en individ. Det som virker for deg kanskje ikke virker for meg. Vi er ikke likt skrudd sammen, har forskjellige biologi og vi er forskjellige personligheter. Det handler om å vite så mye som mulig om hva man gjør når man behandler en pasient.

  Når man velger en behandling til en person så skal man se opp med at bieffektene er for store. En behandling skal ikke gi oss mye dårligere livskvalitet. ME er en så pass komplex sykdom og man må derfor tenke i det brede perspektivet og følge med i hva som skjer.

  Jeg liker ikke den oppifra og ned holdning som Landmark viser i den her artikkelen. Gilje forteller om dårlige erfaringer om LP og Landmark tar en oppifra og ned holdning. Det blir ikke bra.

  • Oscar Aaslund Hovin 30.11.10, kl. 19:35

   Hei! 🙂

   Jeg skjønner deg absolutt! Det ville ha freaket ut meg helt totalt hvis jeg hadde lest slike ting! Dette er noe som absolutt er forståelig! 😉

   Det om uavhengige studier om LP er jeg absolutt svært enig med deg i! Det gjelder all forsking! Denne artikkelen var ment som ett tilsvar til Gilje, og hennes artikkel 🙂

   • selsius 30.11.10, kl. 20:08

    Du svare akkurat identisk med andre som sitter med en positiv opplevelse etter lp. Man stiller spørsmål ved den enkeltes motivasjon eller at man har misforstått metoden, aldri metodens begrensninger. Det blir for enkelt og syns på noe som kanskje ikke har noe svar så lenge man fortsatt ikke vet hva den enkelte deltager har, om det er ekte ME eller noe annet. For det er slik at det ikke stilles noen krav til den diagnosen man sier at man har. Statistikken til Parker er rett og slett svindel, og det er noe Parker er klar over selv. I korte trekk, man spør hva den enkelte har for så og lærte at dette er noe man selv skaper i et negativt tankemønster, for så på slutten av kurset blir man spurt om man er syk lenger, og sikkert av flere grunner svarer da deltageren nei på det, noen sier at det blir litt gruppepress, noe jeg ikke vet noe om, men det er ikke vanskelig og forestille seg at det er tilfelle. Dette er jo statistikk som ikke henger på greip, og enkelheten undrestreker jo bare at den er laget sånn for å fremstille lp i et godt lys. Realiteten er noe helt annet. F eks er det mange historier på me forum som ikke støtter disse 90 prosentene.

    Det er mye mer man kan si om lp i forhold til ME, men da det kommer til psykiske diagnoser blir det noe helt annet. Det er viktig og skille disse diagnosen fra ME når man snakker om lp i forhold til ME, for det er uten tvil ingen elementer i lp som tilsier at det har noen kurativ innvirkning på biologiske funn ved ME. Når det kommer til angst og depresjon tror jeg lp kan ha sin plass, men det blir negativt i mine øyne så lenge de som tilbyr denne metoden er kyniske på andres bekostning og at det er store beløp inn i bildet.

   • Tege 30.11.10, kl. 21:23

    Oscar: Skjønner godt at du velger et kakestykke når du fylte 17 igår. Gratulerer med overstått!
    Vil bare si at jeg ønsker deg alt godt! At du har blitt hjulpet i din livssituasjon er veldig bra!! Du skal ikke føle at du må forsvare dette!
    (Det er ikke brukerne av LP som blir kritisert, men det står mange ubesvarte spørsmål igjen ovenfor de som driver Aktiv Prossess, dessverre. VI får håpe at det ikke blir vesentlig flere. Utenfra oppleves det som om de sorterer litt mye etter hva de selv ønsker å se og snakke om, dessverre.)
    Ang ME – du finner nok ikke mange her inne som vil anbefale LP – fordi internasjonal forskning avdekker stadig mer av en sykdomssituasjon som krever en helt annen tilnærming. Og at å ignorere kroppens signaler rundt dette kan ha uoversiktlige konsekvenser. Og skulle du få influensa – så ignoerer heller ikke de symptomene – da er det ikke lurt å forte seg ut å løpe;-) Sånn tenker jeg rundt de erfaringene jeg møter hos mange syke, også de som har gått på LP. vi opplever nok at Live Landmark ikke tar de fysiologiske fakta på alvor i denne saken. Men for deg og din situasjon – i likhet med alle andre LP- brukere – ønsker jeg deg alt godt!

 28. Andreas 30.11.10, kl. 20:08

  Hun er desperat nå som det er virusvinklinger som er i vinden. Det beste vi kan gjøre er å tie henne og hennes i hjel. Da vil det forsvinne. All oppmerksomhet er god oppmerksomhet for den alternative industrien. Ikke nevne LP eller instruktørene overhodet. Ikke snakke om LP, ikke svare om LP. LP er dødt.

 29. Leonora 30.11.10, kl. 21:15

  Hei Oscar
  Noe av problemet med disse såkalte statistikkene er at de ikke viser langtidsvirkningen av LP.
  Jeg har selv vært på LP, og var den gangen overbevist om at dette var det riktige. Etter 3 dager måtte jeg fylle ut et skjema som bevis på at min tilstand var forbedret. Dette angrer jeg veldig på i dag, fordi jeg ser at denne statistikken blir fryktelig skjev. Jeg overstyrte alle kroppslige signaler og sa til alle at jeg var på god vei til å bli frisk. Hvis jeg sa eller forholdt meg annerledes var det min skyld at jeg fortsatt var dårlig. Dette hadde coachen sagt klart fra om. På en eller annen måte klarer kroppen å hente frem et slags overlevelsesinnstinkt, slik at man for en kortere periode føler seg bedre. Dessverre er realiteten for mange at virkningen fort forsvinner når kroppen som faktisk er alvorlig syk ikke makter å kjempe mer. Man overstyrer hypothalamus i hjernen som faktisk kan være veldig farlig.
  Jeg jobbet intenst med prosesses, stod opp midt på natten for å gjøre den, hadde hvertfall 5 oppfølgingstimer med coachen, men til slutt var kroppen så syk. En del måneder senere får jeg så ved utredning hos Prof. De Meirleir i Belgia vite at jeg har en ekstremt lekk tarm, tungmetallforgiftning, betennelser i mage/tarm systemet, kroniske infeksjoner i kroppen og senest påvist en aktivt XMRV retrovirus i blodbanen. Det er skremmende å tenke på at jeg faktisk selv lot meg manipulere til og gjøre kroppen min enda sykere. Det er også forferdlig trist at det skjemaet jeg ble påtvunget etter tre dager, nå er med på å danne grunnlaget for denne «positive» statistikken…

  • Oscar Aaslund Hovin 01.12.10, kl. 13:11

   Hei!

   Lightning Process startet i Norge for kun noen få år siden, men jeg regner med at det kommer både undersøkelser og forskning. Når dette kommer til Norge, vil nok det bli bedre, siden det blir basert på Norske forhold 😉

   • Oscar Aaslund Hovin 01.12.10, kl. 13:12

    »Når dette kommer til Norge».. Da mener jeg forskningen! 🙂

    • Tege 01.12.10, kl. 17:02

     Jeg skjønner at du tenker så. Som sagt er dette pr d.d. lagt opp slik at resultatene ikke blir korrekt.
     Det samstemmer også med alle som treffes som ikke er friske av ME.. etter noe tid. Den gruppen kan ikke bestå av kun 10%. Dette bekreftes også fra kilder som kjenner systemet fra innsiden. Når kartet da ikke stemmer med terrenget mister også kartet sin verdi. Slik også med statestikken LP fører.
     Men det er jo deres valg.. og dessverre har vært kjøpt litt lett av omgivelsene.

 30. hasla 30.11.10, kl. 22:29

  Hei Leonora.
  Jeg forstår så godt hva du skriver her.
  Og jeg skjønner så godt at dusynes det er skremmende å tenke på at du faktisk selv lot deg «maniplere» til å gjøre kroppen din enda sykere.
  Det er dette som er så farlig.
  Altså for de av oss som har dette viruset i kroppen så kan litt for mye aktivitet gjøre oss sykere. Selv lystbetonte aktiviteter kan forverre helsetilstanden. Det har ikke så mye med motivasjon, glede, balanse og vilje å gjøre. Man blir rett og slett sykere av mer aktivitet, uansett om man er lykkelig eller deprimert.

  Jeg tror ganske så sikkert at det er et vesentlig skille her hva LP klarer å «helbrede» og ikke. Det synes jeg LP folka snart må bli litt ydmyke i forhold til.

  LP kan helt sikkert hjelpe deg til å motivere deg til å slnake av deg 10-20-30 kg.
  LP kan garantert motivere deg til å slutte å røyke.
  LP kan ganske så sikkert skape bevisstgjøring i forhold til motivasjon, styrke, tro, kraft og vilje.
  Lp kan garantert hjelpe deg til å bli lykkligere, om det er psyken som er ditt hovedproblem.
  LP kan helt sikkert hjelpe deg til å kvitte deg med en rekke fobier, angst, depresjon, utbrenthet og til og lykkes i å leve det livet du har lyst til. Det kan ihvertfall hjelpe deg til å strebe etter å bli det menneske du ønsker å bli…smil…Lp hjelper for så mangt-halleluja…

  Gratulerer med dagen Oscar, spis kaken din du og kos deg.

  LP har skapt altfor mange misforståelser og oppfattelser om hva sykdommen ME er ut til folket.
  Nå har noen startet opprydningsarbeidet og takk og pris for det.

 31. undrende 01.12.10, kl. 00:32

  Hei Oscar!
  Jeg er helt enig med deg i at kropp og sjel henger sammen.Selv har jeg ikke deltatt på et LP kus men etter hva jeg har lest meg til er jeg sikker på at det er et flott mestringsverktøy!Jeg er mere skeptisk til LP når det kommer til ME pasienter,mange av oss sliter med lekk tarm,parasitter,reaktive virus og autoimune sykdommer.Dette er konkrete plager som man ikke kan jage på dør uansett hvor hardt man jobber for det! jeg registerer at det er ME pasienter der ute med solskins historier etter å ha vært på kurs,og det er fantastisk for dem!Men som Landmark selv skrev i sin kronikk er det pr i dag ingen test for å påvise ME,så da kan det jo være at mange av disse pasientene «bare» har vært utbrente?Det er mange meninger ute å går så vi får være enige om at vi er uenige;0)

 32. Ingvild 01.12.10, kl. 01:47

  «Gilje vet ikke hva ME er. Det gjør heller ikke vi eller noen innen helsevesenet. Det finnes ingen test for å påvise ME. Det er en diagnose basert på en sykehistorie og et symptombilde.

  Vi jobber med personer som har fysiske plager der konsentrasjon og hukommelse, fordøyelse, søvn og immunsystem er påvirket. Kurset er undervisning i enkel psykologi, enkel fysiologi, sammenhengen mellom disse og opplæring i en praktisk konkret metode for å påvirke dette.»

  Dette er direkte smertefullt å lese. Jeg har ikke vært på LP kurs selv, men jeg kjenner flere som har det. De erklærte seg selv friske og begynte å leve «normalt». Det så bra ut i ca. ett års tid. Jeg må dessverre meddele at samtlige er sykere nå enn noen gang tidligere. Det er sånn at man har lyst å grine.

  Det som provoserer meg mest er at man i LP hevder å ha funnet en kur mot noe ingen vet hva er. Hvordan kan man kurere noe som MAN IKKE VET HVA ER? Det er toppen av arroganse å hevde dette. Live Landmark kommer med mange uttalelser som faller på sin egen urimelighet. I tillegg kan det virke som hun syns dette er gøy og en slags «kamp», hvert fall ut fra det som ble sitert fra twitter ovenfor her. Og dette er en dame som har hatt ME selv? Kan nesten ikke tro det.

  I forhold til det hun sier i siste avsnitt av merket tekst: Er det noen med ME som betviler at det er sammenheng mellom det fysiske og psykiske? Er det noen som har påstått at ulike terapiformer ikke kan hjelpe i en vanskelig situasjon? Er det noen som har sagt at LP ikke kan være til hjelp eller ha positiv effekt? Jeg tror at bekymringen(eller hysteriet, som det tydeligvis også blir oppfattet som) mange med ME har er at andre i samme situasjon skal bli sykere eller «gamble» med helsen sin. Jeg opplever det som omsorg, ikke hysteri. Når man ikke «vet hva noe er», så bør man være ydmyk i forhold til denne uvitenheten. Når det i tillegg kommer nyere forskning på området inn i bildet som indikerer at dette kan være et virus, så burde ydmykheten blir desto større inntil man kan slå i bordet med harde fakta og si:» Her er årsaken, her er virkningen, her er behandlingen».

  Jeg syns at ME pasientene som aktivt jobber for å opplyse og informere gjør en fantastisk jobb. Selvfølgelig må man være føre var, selvfølgelig må man advare mennesker mot å gjøre ting som man vet at kan forverre tilstanden. På den måten kan hvert fall de som velger å ta sjansen gjøre et mer bevisst valg. Det er omsorg.

 33. mhj 01.12.10, kl. 01:49

  Kommentar-rekord i vepsebolet he-he…..

  jadajada 😉

 34. selsius 01.12.10, kl. 02:22

  Der sier du noe viktig. Landmark og andre som driver med lp tenker ikke nevneverdig på de som blir sykere, de er ikke der med trøstende ord eller vil betale tilbake pengene, nei da hagler beskyldningene mot disse, eller at de heller sitter og klekker ut nye metoder for og nå frem til enda flere syke mennesker så million inntektene holder seg stabile. Et lp innlegg av og til, det er Landmarks Strategi og har vært det lenge, med samme ingredienser. Disse millionene er på bekostning av mange som må ligge i smertehelvete i kanskje årevis fordi de trodde på at denne metoden var løsningen bare man ga nok, men som fikk seg en annen erfaring, og masse skyldfølelser som man får gjennom lp propagandaen. Det er ikke noe man sitter og fleiper om og er eplekjekk på twitter eller FB, det er jo direkte usmakelig. Vist det er mulig og kjøpe litt empati for disse millionene… så gjør det!

  De har også lært seg at de må være veldig forsiktig med å kalle dette for noen kur så de gjemmer seg bak ordet trening og tror at alt er ok. Det er det ikke, et enkelt ord kan ikke rettferdiggjøre alt, om man tror det, for en gjenomgang av metoden er et bevis på at de sitter med ansvaret ovenfor de som blir sykere med denne metoden. Det tror jeg faktisk ikke de er klar over. Eller at de da kalkulerer med at ingen går rettens vei.

  Nok lp fra min side, og det var vel en tråd som bestilt for lp folkene.

  • mhj 01.12.10, kl. 11:56

   Trur nok de har det juridiske på sin side…….

   ….er det noen som kan gå til sak er vel det Anette Gilje for personkrenkelse….

   Er det noen jurister her inne????

   • selsius 01.12.10, kl. 15:44

    Ut fra det de skriver om at lp et et treningsopplegg og ikke en kur, og at alle må skrive under på at de selv har ansvaret. Sånn sett har lp folkene gardert seg så godt de kan, men det er en hårfin balanse her, og ofte går de mot seg selv. Derfor mener jeg at de kanskje ikke er så ”beskyttet” som de tror. Det er rart man må gardere seg så ettertrykkelig mot noe man er 100 prosent sikkert på effekten av.

 35. Lilly 01.12.10, kl. 09:14

  Det er utrolig trist at en person som står frem og skal hjelpe syke mennesker, faktisk sparker de som allerede ligger nede (de som er syke). Jeg forstår ikke i det hele tatt hvordan hun kan gjøre dette. Dette tyder på veldig lav empati og innsikt for andre menneskers ståsted og liv. Hun hadde tjent så mye mer på å være litt ydmyk.
  Jeg tror hun nå er på vei til å grave sin egen grav. Hun opptrer også som om hun er en del av helsevesenet. LP og helsevesenet mot en pasientgruppe lissom!
  Jeg er rett og slett sjokkert over behandlingen og motstanden mot forskning og andre behandlingsmetoder, som Lillestrømklinikken. Mange har fått hjelp der! Jeg har heller aldri hørt om behandlere som går ut og forteller at pasienten har misforstått og gjort «treningen» feil. Også i all offentlighet!
  Nei, dette er forkastelig og virkelig smakløst!

 36. hasla 01.12.10, kl. 12:54

  Jeg leste at Live Landmark satt og skreiv debattinnlegg som tilsvar på tirsdagens kronikk i Aftensposten. Hun skriver bl. annet; «Må være positiv og ydmyk. Har bare lyst til å frese. Positiv og ydmyk. Positiv og ydmyk. Hjernevask meg!
  smile»
  (Dette er nok en liten LP øvelse hun bruker ved skrivebordet.) Hun er tydligvis opprørt og prøver å ta kontroll over situasjonen.
  Det minner meg svært mye om meg selv da jeg tappert forsøkte å ta kontroll over helsen for å holde ut i jobben. Stillingsstørrelsen ble skrelt av mot min vilje og jeg prøvde så tappert å psyke meg opp i bilen på vei til jobben. «Dette klarer jeg, kjør på, jeg er frisk og full av energi. Pust dypt, la tunga hvile, kjeven ned, slapp kjeve, bort med alt stress. Marsj inn til alle som venter på foredraget ditt. Utstrål energi, glede, trygghet og at du har MASSE å komme med.» Ikke bare manipulerte jeg meg selv, men en hel sal som var kommet for å høre på meg. Etterpå lå jeg som slagt på sofaen resten av dagen.

  Live landmark skriver at Anette Gilje har misforstått alvorlig. Hva, mener hun at Gilje har misforstått LP kurset og derfor ikke blitt frisk? Eller mener Live at Gilje har oppgitt feile opplysninger?

  Live skrev et sted på nettet; «Feilinformasjon og skremselspropaganda – i tillegg til at vårt firma og våre kurs blir beskrevet på en måte som ikke har rot i virkeligheten. Nå håper jeg Aftenposten tar ansvar og trykker kronikken min i sin helhet. Frykter selvfølgelig at de vil kappe det til en replikk.»

  Kronikken ble ikke trykket i sin helhet. Men allikevel sitter jeg som leser igjen med et usympatisk inntrykk av Live Landmark og jeg sier det rett ut uten å komme med noen unnskyldning hverken til Live Landmark eller LP, dette bygger ikke opp landet!
  Jeg synes Live Landmark tar i bruk noen virkemidler som gjør at det skinner igjennom at her er det viktig å holde på kundene
  Live Landmark skriver at ingen vet hva ME er, men Live Landmark vet tydligvis hva ME er, hun snakker til Anette Gilje med en ovenfra og ned holdning som ikke er særlig sympatisk.
  Og som avrunding på innlegget sitt har Live landmark tatt med en fersk suksesshistorie (Pasient ha meg unnskyldt, men dette dreier seg ikke om deg stakkars) en pasient som har XMRV. Hmm synd at ikke Live Landmark holdt på med LP kurs da HIV bølgen kom innover landet.
  Live manipulerer leserne sine med en histprien spiller på empati, håp, mirakler og Live prøver å etterlate leseren et fordelaktig inntrykk, ikke bare av LP, men også av seg selv Live Landmark.
  Nesten som et desperat salgstriks.
  Og selvfølgelig hører smilet med.

  Og til slutt til deg som tilbyr karriereveiledning til Aktiv Prosess’ klienter og som på en måte har interesse i at LP»virker».
  http://blog.grendel.no/2010/11/30/placebo-lp-me-og-xmrv/
  Jeg tror det feil og bruke ordet motstandere eller skeptiker på oss her inne. Det er veldig mange som har prøvd LP uten å ha hatt noen effekt og som av den grunn er skremt og ønsker å sympatisere og støtte andre som ikke har hatt effekt. Samtidig har flere av disse fått avdekket v/hjelp av tester at vi er veldig syke og at det er derfor LP gjorde oss verre.
  Du skriver videre; «Har man bestemt seg for at noe er sånn, så skal det mer enn fakta til for å få folk til å skifte mening. Jeg håper denne teksten kan nyansere debatten noe for de som er usikre.»

  Det er fint da at du prøver å hjelpe Live Landmark med å nyansere debatten til fordel for Live Landmark, din kunde.
  Ja, nei, det er jo mye penger med i spillet her, så dere må nok jobbe beinhardt for å få meg til å skifte mening ihvertfall.

 37. Pingback: ascinert av hvor mye negativt man kan finne når man først leter, sier Live Landmark. « blogg om M.E.-myalgisk encefalopati

 38. Pingback: Live Landmark leserbrev i Aftenposten 30.11.2010 « blogg om M.E.-myalgisk encefalopati

 39. Helene 01.12.10, kl. 23:42

  Hasla,

  Du har nok rett i at det er mye penger med i spillet for Live Landmark. Hun hadde en inntekt på nesten 5 millioner i 2009. Det er mye penger å hente på å utnytte ME-sykes desperate ønske etter å bli friske….

  Jeg har snakket med flere som har vært på LP kurs, de har alle blitt dårligere etter endt kurs – to av dem har gått fra å kunne jobbe til å bli 100% sykemeldte (de andre var allerede sykemeldte). Jeg kan ikke forstå at Live har belegg for å si at 90% blir bedre (det må i så fall være en undersølkelse som blir gjort rett i etterkant av endt kurs, og da vet vi jo at kursdeltakerne blir fortalt at de må si at de nå er friske, ellers så vil ikke «prosessen» virke og da er det deres egen skyld at de fortsetter å være syke…) – og jeg kan heller ikke forstå at ikke Helsedirektoratet går inn og gjør en undersøkelse over status til kursdeltakere f.eks. 1 – 2 år etter endt kurs før de går ut og anbefaler opplegget. Skandaløst!

 40. hasla 02.12.10, kl. 00:20

  I dag har det vært mange reaksjoner på innlegget til Live Landmark i Aftenposten. Det twitrer og kommenteres på blogger, fora, facebook og det går nok en rekke mailer fram og tilbake i ME-miljøet i dag.

  Vi husker ME-konferansen i Tromsø og alle reaksjonene på at Live Landmark fikk så mye oppmerksomhet og taletid på en metode/behandling som ikke er vitenskapelig dokumentert.

  Jeg får frysninger på ryggen.
  Tror jeg må lese om konspirasjonsteorier!?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: