Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Ny generalsekretær i Norges ME-forening

Hentet fra Norges ME-forenings Facebookside:

«Foreningens nye generalsekretær, Ruth Astrid Sæter, har inngått avtale og undertegnet kontrakt for en 100 % stilling, men etter eget ønske ansettes hun i 50 % stilling den første tiden. Styret og andre medarbeidere er alle meget glade over å få en så dyktig og velkvalifisert generalsekretær.

Oppgavene er mange og tunge, og ikke minst en stor utfordring. Vi ser frem til nye tanker og ideer, og et nært samarbeide for å bygge videre på grunnlaget som allerede er lagt. Mange års innsats og hard arbeid er allerede lagt ned av mange dyktige ildsjeler. Det er ingen enkel oppgave å kjempe ME-saken, men leserne skal vite at i Norge har vi oppnådd svært mye når man ser hva som skjer i andre land – selv i våre naboland.

Ruth Astrid trer til i en ny og spennende epoke med stor utvikling innen forskningen. ME-foreningen kan se tilbake på mye historikk som vi håper å få ned på papiret etterhvert.

Jeg benytter denne anledningen til å takke de mange som kjemper for ME-saken, og spesielt til de dyktige bloggerne som alle bidrar så sterkt og på forskjellige måter med fortløpende nasjonale og internasjonale nyheter, tanker og meninger – og de mange, gode kommentarene og innspill fra mange! Foreningen setter stor pris på dette fordi det viser at vi alle, pasienter og pårørende, står samlet. Og selv om du kanskje ikke orker å gjøre noe selv, kan du allikevel hjelpe ved å melde deg inn i foreningen eller oppfordre familie og venner til å bli medlem og dermed støtte den viktige saken! ME-foreningen jobber for deg, og tenk så flott det blir for Ruth Astrid å overta roret i en enda større og sterkere forening!

Varme hilsener og med stor takknemlighet,

Ellen V. Piro

Avtroppende generalsekretær og stifter av ME-foreningen for 23 år siden

GOD JUL til alle!»

————————————–

1000 takk til  Ellen Piro for en utrolig innsats i så mange år! Du har gjort en fantastisk jobb som har betydd enormt for oss som pasientgruppe!!

Ønsker Ruth Astrid hjertelig velkommen og ønsker lykke til i arbeidet!! Vi ser frem til å følge arbeidet til foreningen fremover.

🙂

4 responses to “Ny generalsekretær i Norges ME-forening

 1. Saturnin 05.12.10, kl. 14:10

  Tusen takk til Ellen Piro for et fantastisk og uvurderlig arbeid i mange år. Det er ikke ord som er dekkende nokk for å beskrive den utrolige jobben Ellen har urfør i mange år, ofte i sterk motvind. Jeg bøyer meg i støvet av takknemelighet. TAKK !!!
  Tillykke med ny jobb til Ruth Astrid Sæter og velkommen til det vi alle håper er en ny og spennende tid for ME-saken

 2. selsius 05.12.10, kl. 14:18

  Støtter meg til det Rutt. Tusen takk til Ellen V. Piro for mange år med fantastisk innsats. Helt siden jeg tilfeldigvis kom over en artikkel i ukeblad tidelig på 90’tallet som handlet om jappe-syken, har jeg mange ganger snakket med folkene på ME kontoret som alltid er imøtekommende og hyggelige. På tross av stor motarbeidelser fra alle, med noen få unntak, innen helsevesenet har de gjennom mange år holdt fokuset mot vårt felles mål som er full aksept for ME som en alvorlig somatisk sykdom, og finne svaret på gåten. Det er en god stund siden 90’tallet da 99 prosent av det som skjedde var på en eller annen måte forankret i psykiatrien. Nå vet vi at M.E. Foreningen gjorde rett, og jeg håper det føles godt!

  Ønsker den nye generalsekretæren lykke til i den nye jobben.

 3. Tege 05.12.10, kl. 18:30

  MEforeningen har utrettet utrolig mye med lite midler. De har ikke kunnet dekke alle behov. Me-syke har mange! Men de har holdt fast på faglighet i år med mange synspunkt. Hvor MEsaken hadde stått idag uten ME-foreningens eksistens og manges utrettelige innsats tror jeg få har oversikten over.
  Takk til Ellen Piro som har stått på i tykt og tynt. Det er inspirerende å se at det for tiden gror og at mange spennede og hyggelige mennesker med interesse for at denne sykdommen skal bli tatt på alvor, stadig dukker fram.
  Med ny generalsekretær går vi også inn i en ny tid, hun må og skal være seg selv. Og vil måtte være annerledes enn Ellen Piro nettopp av den grunn. Synes det er klokt og flott at det blir en overgangstid slik at Ruth Astrid kan få med seg verdifull bakgrunnskunnskap, og ser med spenning fram til hvor Meforeningen vil være om noen få år.
  Lykke til med ny tilværelse for både avtroppende og påtroppende gen.sekr! Og til alle medarbeider og medlemmer. Måtte vi stadig bli flere som ser verdien i å være medlem. Ser fram til ny-orningen med familiemedlemskap inkl medlemskap for de enkelte i familien. Måtte foreninge styrkes ytterligere!

 4. Iskwew 05.12.10, kl. 19:26

  Du er en av de 10 som er med i kåringen av Superheltinne i sosiale medier 2010.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: