Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Dokumentert bevis på inflammasjoner i ME

Hentet fra esme-eu.com:

Skrevet av Margaret Williams 30th November 2010

Note: although most of the following information is included in “Magical Medicine: how to make a disease disappear” it is presented here as a short 5 page article for ease of access.

It may be instructive to consider how the information below has been so consistently ignored by the Wessely School during the 25 years of Professor Peter White’s celebrated “Fatigue Service” and what impact – if any – this information will have on the PACE Trial results and on the Principal Investigators’ consequent recommendations for cognitive restructuring interventions.»

Les hele innlegget HER

Les på norsk med Google Translater HER

9 responses to “Dokumentert bevis på inflammasjoner i ME

 1. selsius 06.12.10, kl. 18:49

  ME saken vil gå inn i historien som nok en stygg episode med utbrett tvangs psykiatrisering. Selvsagt er pasienter som blir ekstremt syke i forbindelse med infeksjon psykisk syke. Det henger jo ikke på greip. Idioti….

 2. Cathrine15 06.12.10, kl. 19:03

  enig med deg selsius!

 3. Tone 06.12.10, kl. 19:59

  Enig med Selsius

 4. Måne 06.12.10, kl. 21:14

  Ja, nå kommer den ene rapporten etter den andre ..Som viser at ME er alt annet enn en psykisk sykdom. Det betyr at man må ha helt annen behandlingstilnærming enn vi har blitt tilbudt til nå. Det tar skammelig lang tid før det får konsekvenser ift behandlingstilbud både her og i andre land.. Men det er et godt tegn at Kanadakriteriene skal følges når diagnose settes fra nå av, det har blitt etterlyst mange ganger her på bloggen. Det er en delseier! Jeg tror det går rette veien nå!

  • Måne 06.12.10, kl. 21:36

   Oj, dett er er jo også gamle rapporter.. Enda verre er det at ingenting har blitt gjort..Skammelig, ja, og tragisk for alle syke rundt om i verden..

 5. Tone 06.12.10, kl. 21:53

  Tror det vil komme frem en del urovekkende historier iallefall fra utlandet. Vi lever jo i en tid, hvor ting kommer frem i lyset;-)

 6. mhj 06.12.10, kl. 21:54

  Ja det er ganske utrolig hva noen forskere verden over har fått til ved forskningen sin…. alle som prøver å motbevise det motsatte trur jeg må gå slukøret hjem igjen…..

  Det er jo morsomt å lese utviklingen her meg hensyn til cytokiner, som ja fører til imflammasjoner på grunn av….. godt at teknologien går fremover sier jeg bare…..

  😉 jepp sånn e det…. (vel alt bortsett fra Maes, som håpløst prøver å psykosomatisere tilstanden ved bruk av psukonevroimmunologiske modeller – hopp i havet sier æ!!!!)

 7. selsius 06.12.10, kl. 23:08

  Om retrovirus er årsaken til ME, og at forskere som De Freitas var på sporet av viruset alt i 1991 da bl annet Reeves ved CDC undergravde dette arbeidet og forklaret ME som enten depresjon, sex missbrukt som barn eller all den andre dritten som vi med ME har fått slengt mot oss. Hvor mye har i så fall denne undergravingen kostet økonomisk og menneskelig? Det er seriøse saker ja. Hadde det ikke vært for tilfeldigheter som at datteren til Whittemore ble syk med ME, og at de hadde ressurser og pågangsmot til å realisere WPI, hadde ME fortsatt blitt oppfattet som det Reeves og Wessely mener at det er i mange år til. XMRV var det som skulle til for at det så smått snur, uansett hvilken betydning det har i forhold til ME. Jeg tror de som er ansvarlig for dette, viste mye mer enn hva de ga utrykk for. Jeg tror heller ikke at de bryr seg om mer enn seg selv, det gjelder nok for alle som har ment at ME er psykisk. Når det viser seg at det ikke er tilfelle, er vel det nederlaget større enn gleden over at mange kan blir friske fra denne elendigheten.

  • Et liv å leve 07.12.10, kl. 10:44

   Det kan nok se ut så ja. Man har satset så mye på den psykosomatiske prosessvegen at man har forsømt den somato-psykiske. Det kan nok bli pinsamt. Vi lever i både en ytre og indre virkelighet.
   At ytre ting kan påvirke psyke og kropp, det vet vi når vi drikker alkohol. At virus gir oss sykdommer er ikke noe nytt. At stress svekker immunforsvaret vet vi også. Du kan ikke bote en person med hjerteinfarkt eller en virus sykdom med bare kognitiv terapi. Den som er utsatt for traumer er mer utsatt på fysiske sykdomer, det vet jeg selv. Når vi har influensa påvirker det også oss psykisk. Jeg etterlyser en bedre helhetssyn i helsevesendet. Den her oppdelningen i psykiatri når det gjelder multi-systemiske sykdommer har vist seg å ikke virke. Det ser vi tydelig vi som er syke. Hele mennesket må taes med i behandlingen. Skulle det vise seg at den nye forskningen med XMRV viser at vi har med blodsmitte å gjøre, har vi en skandale på gang.
   Den biopsykososiale tilnærmingen kunne være mye mere interessant om man ser mer på det biologiske. Når man ser det fra utsiden kan det se ut at man har benektet å se på at vi lever i en biologisk miljø.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: