Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Video fra ME/CFS Worldwide Patient Alliance

Video fra den samme pasientorganisasjonen som satte inn ME/XMRV annonsen i The Washington Post:

Deres Web-side finner du HER

5 responses to “Video fra ME/CFS Worldwide Patient Alliance

 1. selsius 07.12.10, kl. 14:37

  Seriøst ja, som virkeligheten ofte er. Håper jo denne virkeligheten kommer til å synke inn hos mange etter hvert, og at man tar lærdom av det. Det tror jeg vel ikke på, men…men det er lov og håpe! Det som er mest ille, er jo at idioti ikke er staffbart.

  • Rutt 07.12.10, kl. 19:18

   Det er jo seriøst og det er vel derfor det blir tatt i bruk så sterke virkemidler. Jeg er litt i tvil om det vil komme heldig ut eller ikke. Man forsøker å skremme seg til oppmerksomhet rundt saken og jeg er litt usikker på om det er en god strategi.. Kanskje det vil fungere? Hva tenker dere?

   • Måne 07.12.10, kl. 20:32

    Jeg synes ikke dette var skremselpropaganda, men en virkelighetsbeskrivelse som er sannferdig, ryddig og sterk. Ja, det ER STERK kost å fordøye at ME-pasienter fortsatt blir oversett etter så mange år og etter et så vikitg funn som XMRV\MLV er! Til «hverdags» kan man ikke tenke for mye på alle årene som er mistet, på alle som er alvorlig syke og som ikke får noen hjelp eller forståelse, da blir man bare sååå trist.. MEN, det er altså sannheten om ME-pasientenes situasjon over mange, mange år som kommer fram i denne videoen.. Trist, men sant.. Jeg håper inderlig vi ser forandringer snart..

 2. selsius 07.12.10, kl. 19:31

  Det er jo virkeligheten da, så sånn sett er det jo greit. Noen velger å stikke hodet i sanden uansett, eller har et litt for naiv tiltro til hva man blir servert fra det offentlige. Når det gjelder virkemidler for å få frem et budskap, er det veldig vanskelig og forutse utfallet av det, og eventuelt hvor man burde sette grensen. I ME saken har vi jo aldri blitt hørt tistrekkelig nok til at vi blir tatt seriøst og at man bevilger penger til de rette tiltakene, så man prøver vel og juster etter det vil jeg tro?

 3. Rutt 07.12.10, kl. 22:07

  Det er en balansegang dette. Mellom å opplyse om og presentere fakta uten å belage seg på virkemidler som «det kan skje deg og ditt barn», spille på sammenhengen mellom XMRV/HIV osv. Det er jo relevante ting å ta opp, men det er noe med hvordan det gjøres og om hensikten er å presentere og la vitenskapen/forskningen tale for seg eller å forsøke å skremme til handling. Men igjen, kanskje det er nødvendig å gjøre det slik? Jeg kunne ønske det ikke var det..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: