Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

14.12 NRK.no: Kan ME behandles med HIV-medisin?

Hentet fra NRK.no:

«I to store studier er det påvist at en høy andel av ME-pasientene har dette viruset, men det er fortsatt usikkert om syndromet skyldes viruset eller ikke.

– XMRV er et virus i samme familie som hiv-viruset. Dersom det viser seg at viruset forårsaker ME, er det sannsynlig at medisinen allerede finnes, sier seksjonsoverlege Barbara Baumgarten-Austrheim ved ME-senteret på Oslo Universitetssykehus, Ullevål.»

Les hele artikkelen HER

6 responses to “14.12 NRK.no: Kan ME behandles med HIV-medisin?

 1. Pling 14.12.10, kl. 19:46

  Flott med en artikkel, men mangler litt:
  Ila Singh har så vidt testet noen HIV medisiner mot XMRV i et reagensglass, og fant tre som virker. Ikke publisert, men det kunne jo vært nevnt? Tror dere Baumgarten vet det, men vil vente med å si noe til det er ordentlig publisert?
  Noen få enkeltpersoner tar allerede HIVmedisin og er mye bedre.
  Og naturligvis han derre Wyller, som ikke blir motsagt. Jaja. Verdt å vite var så bra! Vi lager litt reklame for det. 🙂

  • Måne 14.12.10, kl. 19:59

   Wyller gjentar til det kjedsommelige sin egen oppfatning om ME og viser at han ikke tar funnet av XMRV virkelig på alvor.. Han viser så tydelig at han er mest opptatt av å oppfylle sin egen hypotese..om psykologi som en viktig forklaringsmodell for ME. Jeg har aldri hørt han snakke fornuftig og grundig om immunsystem, virologi etc… han bruker enhver anledning til å snakke om stressresponser..Er -drittlei -av -det..:-(
   Fint at det blir nevnt at Baumgarten mener de to amerikanske studiene som FANT XMRV\MLV erde mest troverdige. 🙂 Jeg tror hun er i ferd med å bli en viktig lege i ME-perspektiv selv om hun er forsikitig i sine uttalelser..

 2. mhj 14.12.10, kl. 20:38

  Vel hva skal en si………..

  Beumgarten sier i Puls at det ikke er funnet ARVs som hemmer XMRV. Dette er feil. For som Pling sa så har Dr. I. Singh funnet fire ARVs som er potensielle kandidater for videre KLINISKE STUDIER. Disse er Raltegravir, tenofovir, AZT og et med bare prepnavn L-000870812. Ho gjorde også samtidig en studie for å se på kombinasjoner mellom disse fire ARVs som betyr om de virker sammen og gir synergieffekt eller antogonister (virker mot hverandre). Grunnen til dette er at hun vet jo fra HIV forskningen at det kan oppstå resistens. Om dette er tilfellet for XMRV er jo vnskelig å si… men det er ja foreløbig ikke så stor diversitet i stains.

  I kombinasjonsstudien kom Raltegravir og Tenofovir godt ut…. også Raltgravir og AZT, men AZT har noen stygge bivirkninger, som feks påvirker mitokondriene i en sånn grad at det er suspekt i denne tilstanden…..

  Når det står at XMRV positive kan behandles med ARVs, ja så ja medisinene finnes allerede og de er allerede utviklet i forbindelse med behandling av HIV…..

  Om vi kommer dithen at en blir satt på ARVs blir en annen diskusjon og med hensyn til hva en kan tåle (vi er jo verdensmestere i å ikke tåle…)

  Det er mulig at det kan vise seg at andre immunstimmulerende behandling kan være tilstrekkelig…….. BARE kliniske forskningsstudier kan gi svar på dette…..

  ———————-
  Wyller ja….. han skal nu få prøve seg i sin egen forskningsstudie nå…. få testa hypotesen sin… det som står referert i denne artikkelen….. blir litt sånn «Hva er det for noen gjøke-uttalelser!»

  men han jobber med barn og unge og ja de er jo litt anneledes mht livserfaring sånn sett og at det er en skremmende tilstand – det er det!!! Koma, akutte paralyser, epilepsi-anfall, migrene-lignende hodesmerter, følelsesløshet i deler av kropp osv….

  Satt og tenkte på hvor mye det mentale klarer å påvirke meg sånn nu etter noen år…. og om jeg plasserer mine samla symptomer på en skala fra 0-5, og jeg nu ligger på ca 3/4, 5 er ekstremt… 6 da e man gone…. mentale delen klarer bare rikke toppen 0,5 opp på skalen…. noe som ikke er veldig mye iforhold til de andre symptomene eller i summen….

  …og det beste den delen kan en iallefall aktivt gjøre noe med ved teknikker (pust, avslapping, stoppe-metoder, jamming av smerter etc)…. så da blir den endra mindre…… faktor….

  😉 sånn e nu det………….

 3. Måne 14.12.10, kl. 20:57

  På sitt foredrag i Trondheim ga Meirleir en oversikt over bivirkninger av antiretrovirale medisiner, bl. a. AZT. Det var ikke ubetydelige bivirkninger, for å si det sånn.. Og vi er jo svært sensitive for medisiner \bivirkninger. Meirleir går, foreløpig ihvertfall, for immunstimulerende behandling..

 4. predikeren 14.12.10, kl. 23:36

  Det var en sterk seeropplevelse å se på filmen «Gjør meg frisk!».
  Svært tankevekkende, og flott oppfølging i radioen.
  Jeg ser jo at nå er «vinden snudd», nå er det forskningen som kommer i fokus, og mulighetene for seriøs behandling øker drastisk for alle ME-pasienter. Her må da staten nå komme med midler til behandling!
  Selvsagt vil man nå få et rush hvor norske forskerteam vil søke forskermidler og sko egne jobb og forskerinteresser, trenere all utvikling av diagnostisering og behandling til de har sine forsknings-resultater. Men det er ihvertfall på skinner!
  Endelig! Hjertelig gratulerer!

 5. Pling 15.12.10, kl. 03:19

  Men det er en vaksine på gang som jeg synes er kjempespennende. En vaksine beregnet på de som har HIV for å forbedre immunforsvaret deres, ikke en vaksine for å unngå å bli smittet:
  http://www.bionorpharma.com/en/Vaccines/HIV_Vacc-4x_Therapeutic_vaccine/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: