Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

14.12 Verdt å vite på NRK P2

Et veldig godt program om ME og XMRV av Anne Synnevåg!

Transkripsjon av programmet finner du HER

Jeg valgte og ikke transkribere hva Mikovits sier på engelsk, kun oversettelsen som gjøres av programlederen. Jeg utelot også pasientintervjuene, da jeg ikke har fått deres tillatelse til at det skal legges skriftlig ut på nettet.

Hvis du ønsker å laste ned intervjuet for at andre skal få høre det eller ta det med feks. til fastlege kan du gjøre det HER

23 responses to “14.12 Verdt å vite på NRK P2

 1. Leonora 14.12.10, kl. 14:42

  Et veldig bra program og en meget dyktig journalist som har gjort sitt for å bringe inn mange innspill fra viktige personer.. Helt utrolig at Wyller kommer inn på slutten og nok en gang presiserer å gjøre en dårlig figur. Det går jo bare inn i rekken av dårlige og lite gjennomtenkte innspill fra han..Han prøver på død og liv og forsvare hans forskning på stressresponser og andre psykologiske mekanismer. Litt mindre selvhevdelse og litt mer ydmykhet hadde kledt han…

 2. saturnin 14.12.10, kl. 15:13

  Helt enig med deg Leonora dette var en fantastisk god reportasje med en dyktig journalist. Vi så henne på Mikovits seminaret 🙂 Hun fikk gode intervju med både Mikovits, Saugstad og Johnsgård. Alle med sine veldig gode innspill. Her fikk de fram set vi savnet i diskusjonen etter Puls i går 😀 Blant annet at ME-pasienter kan få behandling som kan føre til at man i enkelte tilfeller kan bli frisk, men ikke minst at vi kan få forhøyet livskvalitet for mange om enn ikke alle (dessverre). Fantastisk at hun fikk til å «snuse opp» Prof Ola Mella, det var flott å høre på det han har å fortelle om forskningen på Haukeland univ sykehus. Hadde hørt noen vage rykter om at han skulle treffe Judy Mikovits i Oslo, men han nevnte ikke egen forskning på XMRV, så vi må vel vente.
  Jeansson virket ikke så positiv i dag som i morgennytt for ett par uker siden, men tror det bare avspeiler vanlig forsker standpunkt før man vet mer, han har jo rett !! Wyller kjenner vi jo til… Han fikk minimal taletid, og jeg synes han kommer mer og mer bakpå, med sine argumenter, men nå går han (som vi vet) helt inn for å teste XMRV i sine utvalg – så får vi håpe at han velger gode metoder.
  Sendt linken/mp3-filen til alle dere mener bør høre dette 🙂

 3. Tussaluso 14.12.10, kl. 15:32

  Knakande godt program!
  Enig med Saturning, hadde vært bra om dette hadde kommet i forbindelse med Puls i går.

 4. Rutt 14.12.10, kl. 17:48

  Tusen takk til Norefall for å lage lydfilen!! 🙂

 5. Laura 14.12.10, kl. 18:41

  Takk Norefall…

 6. mhj 14.12.10, kl. 20:03

  😀 Greit Rutt æ bøyer mæ i støvet…… he-he…. satt og lurte på om du kom til å gjøre det, men sendingen va lang….. 7 sider….. på 6 timer………..!!!!!

  😀 jepp! du va «gæern» nok…………… *fnis*

  😀

  • Rutt 14.12.10, kl. 20:09

   Gæærn eller dum… Har spurt meg selv en del ganger i løpet av dagen hehehe 😉

   Nå er det ingen «unnskyldning» for og ikke få med seg dette programmet!!

 7. Norefall 14.12.10, kl. 20:05

  Så bra at det ble ordnings med klippet. Viktig at alle får med seg det som blir sagt her!

  Jeg mener faktisk at dette er en beste nyhetsrepotasjen om ME og XMRV til nå. Helt perfekt. Dem får med MASSE! Flinke flinke alle sammen 😀 Eneste som trekker litt ned, er wyller-dyret på slutten. Han prøver å være med de store «gutta» nå vettu 🙂 Mye penger å tjene for han..

 8. Stilk 14.12.10, kl. 20:08

  Tusen takk for veldig flott transkribering! 😀
  Det er sterkt å lese svart på hvitt hva ekspertene mener. Mye har skjedd siden ME-konferansen i Tromsø. Nå går det ikke lenger an for legene og professorene å lukke øynene for biomedisinsk forskning og de nye kunnskapene som definerer ME som en somatisk sykdom.
  Blir spennende å følge med på hva forskerne finner ut om XMRV og immunforsvaret. Kanskje kan de også komme et skritt nærmere i å forstå kreftgåten? Dette må vel også være interessant for norske forskermiljøer?

 9. Tussaluso 14.12.10, kl. 20:23

  Tusen takk for både lydfil og transkripsjon!

 10. Murse 14.12.10, kl. 20:42

  Sukk!!!!!!!! 10 ÅRRRRRRRRRR til håp om behandling av XMRV.. KRISE!!!!!!

 11. Måne 14.12.10, kl. 20:43

  Du er fenomenalt flink, Rutt 🙂 Tuuusen takk! 🙂

 12. Pingback: Cort Johnson om Rituximab studiet på Haukeland Sykehus « Rutts tankespinn og ME-nyheter

 13. Leonora 15.12.10, kl. 12:47

  Du er helt gal du, Rutt! 😀 Snakk om jobb å transkribere det hele. Men kjempe kjempe bra å ha alt dette på skrift! Tusen takk!!!

  • Turid Gausland 15.12.10, kl. 18:02

   Takk for dette opplysende programmet, sendt både på TV og i radioen. Jeg er kjempeglad for dere som har jobbet dette frem. Det var så informativt at selv den enkelte fastlege burde nå skjelve i buksene med tanke på hvordan de har mistrodd sine pasienter på vegen frem til en diagnose. En veg som har tatt år for mange. Nå er det forskningen som gjelder. Takk igjen til journalisten og dere i forskningsarbeidet. Lykke til videre.

 14. mann 15.12.10, kl. 14:58

  I 1632 ble Galileo Galilei satt i husarrest av den katolske kirken for resten av sitt liv for å ha påstått at jorden ikke var sentrum i universet. Først i 1992 ber paven om unnskyldning (men selvfølgelig på «sitt sett») for dette.

  Nesten alle nye idèer som står i strid med tradisjon og det faktum at maktpersoner byggt sitt liv og karriere på standspunkter som ikke nødvendigtvis trenger å være sannheten, men som intill sannheten er bevist, ikke kommer til å være åpne for noen andre idèer uten forsvare sine synspunkter intill de blir helt absurde isteden for å være litt ydmyke å inrømme at de tatt feil og hjelpe til med å føre verden videre.

  Føles som om Wyller (og mange mange andre) representerer den katolske kirken her og at mange ønsker Mikovits med flere i husarrest. Det ER mye man ikke vet endnu (og det er ju noe som alle pasienter, Mikovits og kolleger etc legger stor vikt på) men man kommer aldrig å finne ut noe hvis man ikke er åpen og tar til seg den seneste forskningen og prøver å finne svar. Men det er selvfølgelig enklere å holde seg til forklaringer a la Wyller.

  Lurer på hvordan Wyller ville forklare en HIV-syk pasient hva som årsaker AIDS? Eller i hvert fall hvordan han ville forklart det for 20 år tilbake i tiden. Hvordan kommer folk å forklare ME om 20 år?

  Kanske kommer Wyller og co`s sine etterfølgere å be ME-pasienter om forlåtelse om en så der 374 år? La hos håpe på det.

  Tusen takk Anette, Rutt og alle andre som synligt eller usynligt fører oss videre i denne saken – jeg er selv for dårlig for å være aktiv her på bloggen og på de fleste andre områder, og er uendeligt takksom for å ha en så god nyhets-plattform for det seneste nytt om ME som din side Rutt – jeg beundrer deg, stå på !

 15. Rakel 15.12.10, kl. 16:14

  Linken til transkripsjonen fungerer ikke, internet explorer lukkes når jeg klikker på den…

 16. Tone 15.12.10, kl. 17:00

  Bra innlegg «mann». Du treffer spikeren på hodet! Samme skjedde med semmelweis også, han ble også antatt for å være gal for å vaske hender mellom pasienter noe som de andre legene anså for uhørt iom at de var leger og ikke kunne ha urene hender.

 17. Pingback: Mye bra på “Verdt å vite” – NRK P2 « ~ME Nytt~

 18. ~SerendipityCat~ 18.12.10, kl. 09:30

  Tusen hjertelig takk for transkriberingen Rutt. Har slitt i flere dager med å få med meg ting, så dette var til stor hjelp. Kunne både lese og høre samtidig, og da forsto jeg det jaggu også! 😀 Du er en knupp!

  Og jeg er enig med de andre her, dette var noe av det bedre jeg har hørt av ME-reportasjer. Virker som om vi har en god støttespiller i NRK!

 19. Pingback: Norske leger fra det offentlige helsevesen holder foredrag sammen med verdenseliten innen ME-forskning « Rutts tankespinn og ME-nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: