Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Østlandsposten 30.12: «En-dør-inn»- tilbud for ME-syke

Hentet fra Østlandsposten:

«Kjernen i det nye tilbudet er etablering av en poliklinisk enhet som pasientene skal henvises til. Her skal de møte fagfolk med kompetanse til å koordinere de undersøkelsene og utredningene som trengs, og som kan avklare om pasienten har diagnosen CFS/ME. I vurdering av om pasientene har denne diagnosen vil de såkalte canada-kriteriene legges til grunn. Det betyr at visse symptomer må være tilstede for at pasienten skal få diagnosen CFS/ME.Ved å avgrense diagnosen kan man gi mer tilpasset behandling ,også til de som faller utenfor kriteriene.»

Les det HER

2 responses to “Østlandsposten 30.12: «En-dør-inn»- tilbud for ME-syke

 1. mhj 30.12.10, kl. 12:40

  Hei Rutt og velkommen tilake til bloggs 😀 dypt savnet, alt går nu så tregt uten dæ her… men hyggelig å høre at du har tatt dæ god julefri og avspasert….

  Legger inn linken fra vestfold sykehus:

  http://www.siv.no/webpro/aktuelt/index.asp?Database=webpro&Dokument_Type=all&FraType=&Tittel=Aktuelt&Dok_Idx=15987&fraURL=&Meny2=none&Nyhet_Type=202&Nyhet_Vis=EN

  Jepp vi har jo hørt nyeheten før og det skal som sagt bli spennende å se om hvor helhetlig de klarer å bli og være og om dette er og blir ett bra tilbud.

  😉 berde enn ingenting…… og håp… så får vi se….

  *klæms*

  • Rutt 30.12.10, kl. 23:20

   Tusen takk, godt å høre at jeg har vært savnet hihi :-D. Det har krevd disiplin for å holde seg unna bloggen, men godt har det vært.

   Det blir spennende å følge dette prosjektet. Det positive er at de vil bruke canada-kriteriene og at de er bevisst rundt at det er behov for strengere definisjon i diagnostiseringen. Behandlingsopplegget og den biologiske utredningen vil bli veldig spennende å høre mer om etterhvert. Vi vil følge nøye med 😉

   Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: