Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

ME/CFS-senteret på Oslo Universitetssykehus har fått innvilget 2 sengeplasser for alvorlig syke ME-pasienterSeksjonsleder Barbara Baumgarten-Austrheim fra ME/CFS-senteret på Oslo Universitetssykehus deler følgende informasjon (Det publiseres med tillatelse):

 I fjor sommer vedtok HSØ at senger for pasienter med alvorlig ME skulle åpnes, men det viste seg i løpet av sommeren og høsten at midlene som var bevilget til dette formålet ikke strakk til. Nå har det siden i fjor høst blitt jobbet med å etablere 2 senger til utredning av de sykeste. Da det ikke var mulig å lage en egen sengepost for to senger måtte man finne en egnet avdeling/sekjson der disse sengene kunne plasseres og der man også kan ta hensyn til de spesielle behovene denne pasientgruppen har.

 Nå skal det åpnes en ny post for generell indremedisin, lokalisert til Aker sykehus og på denne posten er det innvilget to senger/rom dedikert alvorlig syke med ME. Pleiansvaret tilligger da generell indremedisin, som blir styrket med ekstra sykepleiere, mens ME-senteret vil stå for den faglige oppfølgingen av pasientene. Sengene vil komme i drift innen mars 2011.

8 responses to “ME/CFS-senteret på Oslo Universitetssykehus har fått innvilget 2 sengeplasser for alvorlig syke ME-pasienter

 1. ~SerendipityCat~ 11.01.11, kl. 12:30

  Trist at de bare får til to plasser, men det er da i alle fall noe.

 2. Emme 11.01.11, kl. 12:42

  Et steg i riktig retning i det minste! Håper bare det blir lagt opp slik at noen får nytte av dem!

 3. Tege 11.01.11, kl. 12:46

  Det er jo et lite steg i riktig retning for å ta situasjonen på alvor. Man prøver i alle fall. og uten det vil man jo ikke få til noe..
  På lørdag stod i foresten denne uttalelsen fra Laila Dåvøy i Klassekampen:
  «– I tre år har eg stilt spørsmål om det kan opprettast ti skjerma sengeplassar for ME-sjuke på Ullevål. No skal det visstnok bli to senger. Eg har etterlyst den faglege grunngjevinga for at det berre skal vera to, og ventar spent på svar frå helseministeren, seier Dåvøy til Klassekampen.»

 4. Rutt 11.01.11, kl. 13:02

  Det er et steg i riktig retning! To sengeplasser på indremedisinsk avdeling innenfor det offentlige helsevesen, det er en begynnelse. Det viser også at vi har krefter både politisk og innenfor helsevesenet som drar rett veg. De 2 sengeplassene vil også gi grunnlag for vurdering av flere, noe jeg tror vil komme.

 5. Norefall 11.01.11, kl. 13:15

  Alle ME syke i Norge skulle fått en seng om det var behov for det.

  Sengeplassene representerer på en måte i hvor høy grad vi blir tatt på alvår i Norge. 2 jævla senger i verdens rikeste land. Håper det kommer en til norsk dokumentar om ME, da dette er latterlig 🙂

  Barbara prøver hvertfall, hun er god 🙂 Helseministeren i AP, kan dra ditt pepperen gror. Makan til hensynsløs menneske skal man lete lenge etter. Tenk på alle de alvårlig syke menneskene som ikke får hjelp. Vi snakker også om barn og unge..

  2 plasser og ventetid på 1,5 år. Hallo… Vi blir behandlet DÅRLIGERE en søppel.Hadde det vært 15 + plasser og ventetid på 4 uker, hadde jeg godtatt det.

  Vi går hvertfall i riktig rettning, men det er virkelig på tide. Uansett om det er psykisk eller biologisk, skal man få en god behandling og utredning RASKT!

  • Rutt 11.01.11, kl. 21:08

   Det er synd at dette ikke blir prioritert, vii vet jo hvor mange som ligger hjelpeløse og er avhengig av pleie 24/7 av sine pårørende. Jeg er helt enig i at dette er et altfor dårlig tilbud for denne pasientgruppen, uansett årsak. Men det er en begynnelse og ME/CFS senteret skal virkelig ha ære for at de prøver! Sammen med Laila Dåvøy og hennes medallierte som pusher på politisk!

 6. mhj 11.01.11, kl. 21:19

  Trur jeg er enige i at dette er bedre enn ingenting, og at det har gått tregt for ME-senteret for å få gjennomslag for «sitt». Etter hva jeg forsto er disse sengene er beregnet for pasienter som kan komme seg til «sengene» selv og med en uklar amenese (sykehistorie). Det er beregnet 14 dager til hver pasient i seng.

  jeg vil anta (synser her) at de allerede har pasienter som har vært innom ME-senteret, som er på liste.

  At det er på indremedisinsk er en fordel. Det som skal bli spennende er hvilke undersøkelser disse vil få, evt behandling.

  😉 regner med at vi får høre mere om det etterhvert.

  Uansett – blir vi akutt syke blir vi jo innlagt og behandlet, feks for akuttinfeksjon……

  😉

 7. Rosa 12.01.11, kl. 17:35

  Så bra! Lite, men bedre enn ingenting tenker eg, måtte det hjelpe noen av de sykeste..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: