Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Del 2: Referat fra XMRV-konferansen med Dr. Mikovits 17.01 i Santa Rosa

Del 1 finner du HER

Del 2 hentet fra Lannie in the Lymelight:

«What we know about XMRV is that it integrates into human tissue, demonstrating that it is a human infection. We can confirm it is NOT an endogenous virus to humans. It is in fact a new human retrovirus. However, how it got into humans is still unclear at this time. We know that XMRV expression is stimulated by androgens(hormones), cortisol and inflammation. And we know that it is an envelope gene that is highly related to xenotropic, polytropic and SSFV MLVs. This relation, or similarity, that the XMRV envelope has is important. We know in the animal world that Xenotropic, polytroips and SSFV MLVs cause neuroimmune disease and lead to tumors. There is information available to us in these animal models that allow for us to make very short leaps to humans. It is common place in science to utilize these similarities in animal models. These do not usually point hysterically to animal contamination, but are considered a starting point or, as both Whittemore and Mikovits called it, “a bridge” for researchers.»

Les hele referat del 2 og se bilder av presentasjonen HER

Les på norsk med Google Translater HER

6 responses to “Del 2: Referat fra XMRV-konferansen med Dr. Mikovits 17.01 i Santa Rosa

 1. Norefall 20.01.11, kl. 11:29

  Akuratt lest ferdig 🙂

  Skuffende resultater med tanke på ARV behandling, men dem lærer jo noe av det også! Det som er mest spennende er biomarkerene flesteparten med XMRV har!

  Be det brukt friske XMRV+ eller – , som kontroller?

  Kan hende friske XMRV+ mennesker har samme verdier, og da er vi vel nesten like langt.. Uansett, Mikovits er rå 😀

  • Rutt 20.01.11, kl. 11:55

   Veldig godt referat! Jeg har bare fått skummet igjennom foreløpig, men dette virket som spennende lesing!

   Interessant det hun sier om at GcMAF (og et par andre immunmodulatorer) kan aktiverer XMRV ytterligere slik at ARV kan virke bedre. «Simulere» en mer lik replikering som HIV og som vil føre til at ARV kan gi bedre effekt. Kanskje en kombi av disse vil være en mulig løsning? Og da at man kan bruke ARV i mindre doseringer enn ved HIV slik at man slipper de verste bivirkningene? *spekulere, spekulere* 😉

 2. Norefall 20.01.11, kl. 12:45

  Den tanken slo meg også. Jeg er sikker på at tiden vil vise! 🙂

  Det blir også spennende å se hvilke medisiner LHK vil prøve. Jeg savner mer informasjon om studien på Haukeland med cellegiften :/ Av en eller annen grunn, tror jeg at det kan være en god «start» medisin for å renske opp, for å så gå over på andre medisiner pga vedlikehold/stoppe tilbakefall. Kan være helt feil å :p

 3. mhj 20.01.11, kl. 14:09

  ÅÅÅÅ DERE det her var som å åpne goderi-boksen 😀

  Friske XMRV+ har ikke de samme verdier, de har ikke utviklet sykdom….. vi snakker om XMRV+ med neuroimmunologiske manifestasjoner….

  Det kom frem noe nytt……..

  Når det gjelder ARV-studien til Dr. Brewer er den prestudie. Vi vet jo ikke hvilke kombinasjoner pasientene gikk på og det aner meg at vi trenger mer info om dette. Det ble sagt at de brukte to eller tre i kombinasjon… vi aner jo ikke hvilken kombinasjon.

  ATZ trur æ ikke kommer til å bli ett alternativ for oss, men raltegravir og tenovofoir er absolutt en mulighet.

  Dr. Judy sier jo også at det viser tendenser med at XMRV blir latent og symptomer blir borte etter 6 mnd…. og snakker deretter om vedlikehold av oppnådd tilstand…. da er det kanskje en sannsynlighet for at tiden med behandling av ARV ikke er evig…..

  Norefall: ang Mella og fluge/haukeland……… det kommer en forskningsrapport om ikke så lenge og det ligger en oppsummering gjort av Cort på US-forumet etter han intervjuet Mella og Fluge… der står litt om denne kreftmedisinen.

  Behandlingsmessig virker det lovende, og vi har også allerede behandlingstiltak som avhjelper på å hindre replikering….

  skal nok se litt nærmere på de dataene som ble presentert her senere….

  😀 flotte saker……. stor takk til forfatter i statene også, som forsynte en hel verden med referat 😀

  • Norefall 20.01.11, kl. 15:29

   Mhj: Du er sikker på at friske XMRV+ ikke har samme verdier? Isåfall er det fantastisk. Da er vi inne på noe virkelig spennende 🙂

   Når det gjelder oppsummeringen på US-forumet, så har jeg lest det. Håper rapporten kommer fort som f! =D

   • mhj 20.01.11, kl. 15:40

    nei ikke hundre prosent sikker, men antar det, fordi at dersom du e frisk har du heller ikke symptomer…. men vi får vente med hundreprosent-konklusjonen til det kommer mere forskning på de asymptomatiske…..om de har avvikende verdier…..

    så ja antar…….. ja………. disse pasientene er vel utplukka fordi de er syke og har symptomer på neuroimmonologisk sykdom……. og tilfredstiller Canadia-kriteriene og vel så det….

    😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: