Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Video: Debatt om ME i det britiske parlamentet 2. februar

Hentet fra BBC:

«MPs in Westminster Hall have debated the problems caused by Myalgic Encephalomyelitis on 2 February 2011.

ME (Myalgic Encephalomyelitis), also known as Chronic Fatigue Syndrome (CFS), causes debilitating tiredness.

About 150,000 people in the UK have ME/CFS, 15,000 of whom are children.

A recent study on children has found further evidence that it could be caused by a virus.

Scientists at the University of Dundee study found abnormalities in the white blood cells of children with ME/CFS, suggesting they had been fighting off infection.

The debate was led by the Liberal Democrat MP for Redcar Ian Swales.»

Se debatten HER

13 responses to “Video: Debatt om ME i det britiske parlamentet 2. februar

 1. Norefall 03.02.11, kl. 10:56

  ME (Myalgic Encephalomyelitis), also known as Chronic Fatigue Syndrome (CFS), causes debilitating tiredness.

  Veldig god beskrivelse 🙂 Føler vi blir tatt på alvår nå ja!

  Uansett, veldig bra lagt frem av mannen (husker ikke navn), men helseministeren ble jeg ikke helt klok på. De setter hvertfall av penger til forskning da. Både biologisk og psykisk. Forstår det slik at mest går til sistnevnte? Jeg er også enig i at man bør fokusere mer på også de andre symptomene og ikke bare trøtthet, når man skal diagnosere. Det er mange sykdommer som har trøtthet/utmattelse som symptom. Riktige kriterier må til 😉

 2. Tone 03.02.11, kl. 11:09

  Bra, det er jo en liten innrømmelse at Wessley skolen har bommet iom funn hos barn og tas opp i parlamentet;-)

 3. Laura 03.02.11, kl. 11:46

  Betyr dette at Wessley har tapt maktkampen sin?
  Til og med har BBC lagt det ut, dette er stort folks!!!

 4. selsius 03.02.11, kl. 12:18

  Veldig bra fremført av Ian Swales. Ble neste litt glad i England igjen. 🙂

  Man kan jo undres hvorfor de så lenge har lagt all sin tillitt til Wessely som er psykolog, da WHO har klassifiser ME som en nevrologisk sykdom. Virker jo som helseminister Paul Burstow begynner å se alvoret i den feilslåtte strategien de har hatt, rot med diagnoser og ikke minste behovet for forskning og en annen strategi. Vi har jo lignende problemer her, med våre wannebe Wessely-er. Det er jo disse som enten må forandre holdninger eller fjernes, for vi kan ikke ha det sånn at disse feilslåtte meningene så lenge resten av verden går fremover.

  • selsius 04.02.11, kl. 11:49

   Jeg har kommet i skad for å si at Wessely er psykolog. Det stemmer ikke, han er psykiater. Det gjør ikke saken noe bedre mener jeg. Som psykiater burde han være i stand til å vurdere biologisk forskning på en bedre måte enn hva han har gjort. Han snakker som en psykolog, og handler som en psykolog så man får en misstanke om at det ligger noe annet bak enn å komme til buns i ME saken. Det er betenkelig da det kommer til en så alvorlig nevro – immunologisk lidelse som ME. Chalder og White som er en del av Wessely school, eller Wesselys fingerdukker om du vil, er også psykiatere som er eksperter på CBT.

 5. Tege 03.02.11, kl. 13:35

  Og problemet er hvem som lider av feil fokus, gale krav og feilslått behandling. Og vi vil jo ha forskning.. men vi vet jo samtidig hvem som det skal forskes på.. Måtte gode svar komme raskt, slik at det oppnås riktig retning!

 6. Inger Johanne 03.02.11, kl. 13:56

  Jan Laverick som ble intervjuet av BBC i forbindelse med denne debatten fikk beskjed av BBC at hun ikke fikk lov å nevne XMRV.

 7. selsius 03.02.11, kl. 14:00

  For lenge siden skulle Britiske helse myndigheter undersøke om aktivitetsavpassing hadde bedre virkning enn kognitiv atferdsterapi og gradert trening som Wessely anbefalte. Selvsagt var det Wessely som ble satt til å gjøre disse undersøkelsene. Det er jo helt utrolig at det er mulig og være så utrolig naiv. Faren er jo at bevilgninger går til de samme folkene som ikke ser på ME som en reell biologisk sykdom, eller ser viktigheten av å bruke rett kriterier for å skille ME fra tretthetssyndromer. Dette gjelder også her i landet, og som vi alle vet er det jo wannebe Wessely-er som Malterud, Stubhaug og Wyller som står fremst i køen da bevilgninger til forskning/undersøkelser skal deles ut. De andre får ikke noe.

  • Annhild 03.02.11, kl. 15:34

   Det burde selvsagt være noen som kom «utenfra» som fikk disse forskningsmidlene.
   Ikke de som så gjerne vil at sin egen teori skal stemme. Da blir jo svarene vridd og vrengt på helt til de «stemmer overens» med hypotesen man ønsker skal gjelde.

 8. Tege 03.02.11, kl. 15:23

  Og en annen fare er at noen faktisk følger opp xmrv – tar prøver og ikke finner viruset – ikke fordi det ikke er der, men fordi metodikken ikke er riktig. Jeg hører at noen i Norge sier at de ikke finner xmrv i prøver tatt/analysert på norske sykehus/lab. ..

  • selsius 03.02.11, kl. 15:50

   Nå har jo de store vanskelig for å finne sykdommer forårsaket av flått bitt, så det er vel ingen bombe om de ikke finner dette heller. Dr Mikovits sier at XMRV er noe av det vanskeligste viruset og finne. Hun vet hva hun snakke om, og kultur test er det eneste som er sikkert til man finner enklere metoder som man kan stole på. Vist helsevesenet her i landet skal fremstå med en liten grad av seriøsitet i ME sammenheng, er det en fordel at de tar dette inn over seg og henter inn nødvendig kompetanse fra de som faktisk kan dette her.

  • Inger Johanne 03.02.11, kl. 16:48

   Det er selvsagt også et stort problem, at forskere bruker feile metoder til å finne XMRV. WPI har vært veldig generøse og har publisert metodene de brukte for å finne XMRV. Bl.a. i denne linken her går Judy Mikovits nøye igjennom hvilke metoder de har brukt for å finne xmrv. http://www.iacfsme.org/BULLETINSPRING2010/Spring2010MikovitsLetter/tabid/427/Default.aspx

   Alle de negative studiene har en ting til felles og det er at de har brukt clone VP62 som er laget av XMRV funnet i prostate kreft. Clonen VP62 er en veldig kompleks clone, og det sies jo kortere og enklere en clone er jo enklere er det å finne XMRV.
   De som virkelig ønsker å finne XMRV kan kontakte WPI for å få positive prøver av XMRV.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: