Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

ME/CFS-kurs i utredning og tverrfaglig behandling på ME-senteret, Oslo Universitetssykehus

Hentet fra Ullevål.no:

«7. – 8. april 2011 arrangerer ME/CFS-senteret nytt kurs om utredning og tverrfaglig behandling av Myalgisk encefalopati (ME)/Kronisk utmattelsessyndrom (CFS)

Kurset bygger både på forskning og erfaringer fra ME/CFS-senteret. Det skal gi relevant kunnskap for å bygge opp et tilbud til pasientgruppen lokalt, både i forhold til utredning og tverrfaglig behandling. Kurset er relevant for leger, annet helsepersonell og andre relevante yrkesgrupper som møter voksne pasienter med ME/CFS på sykehus, i primærhelsetjenesten og NAV

Påmeldingsskjema sendes elektronisk til mecfs@uus.no»

Les mer HER

7 responses to “ME/CFS-kurs i utredning og tverrfaglig behandling på ME-senteret, Oslo Universitetssykehus

 1. Laura 17.02.11, kl. 14:27

  Nå blir jeg sterkt nysgjerrig om ME-senter og/ev. ME-forening får kapasitett og midler til å sende ut info/reklame for dette kurset til fastleger og psykologer i Oslo regionen…

  Eller vi skulle selv kontakte våre leger med info om dette kurset? Slik det var i tidligere år med ME-kurs for helsepersonell på Riksen f.eks.

 2. anonymica 17.02.11, kl. 14:41

  Det så interessant ut. Kanskje jeg melder meg på.

  • Rutt 17.02.11, kl. 20:39

   Det er for helsepersonell og andre som jobber med ME-syke, men du er kanskje i en av kategoriene Anonymica? Hvis du drar, setter jeg stor pris på et referat 😉

 3. Norefall 17.02.11, kl. 16:40

  Må legen min betale 1800 kr av egen lomme for å delta på dette? :s + At det varer i 2 dager?! Hun bor i Fredrikstad, og det tar over 1 time til oslo med bil, som igjen koster penger.

  Sjangsene er vel ca 0, for at hun deltar :/

 4. Tone 17.02.11, kl. 20:33

  Det er vel med leger som andre bedrifter, de får dekket alle kostnader til et visst antall kurs de deltar på som kan heve kompetansen/er innen det fagfelt legen ønsker lære mer om?

 5. mhj 18.02.11, kl. 15:49

  😉 jepp det hadde vært spennende å reise og hørt, men ingen paraply her heller.

  Jeg trur fastleger m.m har plikt til årlig å være med på seminar/kurs og får poeng for det. hvor mange dager er jeg usikker på. Spørre maria om hun vet – kanskje ho skal dra?

  😉

 6. ~SerendipityCat~ 18.02.11, kl. 20:44

  Snakket så vidt med legen min om det med slike seminarer generelt – hun sa det var veldig vanskelig, fordi det betyr at de må ta fri fra pasientene sine, og det både taper de penger på samt at folk ikke får hjelp. Så er det sikkert vanskelig for dem å stille opp for én spesifikk pasientgruppe, hvis det ikke utgjør hovedmengden av pasientene deres.

  Det de skulle ha gjort er å kjøre streaming/opptak av hele kurset slik at det blir tilgjengelig på nett med alt materiale etterpå. Video, foredrag, slides, spørsmålsrunder etc. DET tror jeg vil kunne føre til at ellers travle leger, NAV-ansatte, folk i helsesektoren etc. klarer å ta av sin fritid for å oppdatere seg.

  Men jeg vet ikke hvilken delingskultur de har på ME-senteret? Håper de ser at dette kunne vært en mulighet for enda mer infospredning. Det trenger ikke være «åpent» heller, hvis de vil kan de jo ordne det slik at folk må registrere seg for å få tilgang på konferansevideo, slides etc.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: