Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Dagens Medisin 08.03: Laila Dåvøy (Krf) taler ME-pasientenes sak!

Hentet fra Dagens Medisin:

«Etterlyser vilje
Dåvøy mener at det ikke er politisk uvitenhet, men mangel på prioritering, som gjør at lite har skjedd for de enkelte pasienter med CFS/ME siden Laila Dåvøys interpellasjon i 2007, som førte til den første store debatten om ME i Stortinget.

– Ingen av helseministrene ser ut til virkelig å ha satt seg inn i den ufattelige lidelsen som de sykeste pasientene utsettes for, hevder hun.

Blir ikke trodd
Dåvøy peker på at pasienter med CSF/ME ikke blir ikke trodd i dagens helsevesen. – Det finnes nok unntak, men de tror jeg er få. Jeg får henvendelser hver eneste måned, hele året fra pårørende til svært syke. Senest i forrige uke ble jeg invitert hjem igjen til en familie som jeg besøkte for flere år siden.

I Sintef-rapporten kom det frem at leger mangler kunnskap om denne sykdommen, og at uklarheter rundt diagnostiske kriterier gjør utredningen vanskelig. Derfor har generalsekretæren i Norges ME-forening etterlyst en massiv holdningsendring og informasjonskampanje om ME, først og fremst blant norske leger.»

Les hele intervjuet HER

TUSEN TAKK, DÅVØY, FOR AT DU SER ME-PASIENTENE OG TALER VÅR SAK POLITISK!!

25 responses to “Dagens Medisin 08.03: Laila Dåvøy (Krf) taler ME-pasientenes sak!

 1. Eva 08.03.11, kl. 12:37

  Stor takk og diger bukett blomster til Dåvøy!

 2. Norefall 08.03.11, kl. 13:03

  Heia Dåvøy! Det er så viktig at du støtter oss! Skulle ønske at flere var som deg, så hadde vi fått hjelp.

  Håper din gode energi i denne saken sprer seg på stortinget 🙂

 3. Tege 08.03.11, kl. 13:10

  Hun er en politiker som har lang fartstid og som framstår faglig, og ikke minst ser bakom tall og foruleringer – og der finner hun mennesker! Og hun engasjerer seg med det hun finner!
  Slike politikere trenger Norge! Slike politikere trenger jeg!
  Glad for at hun nå får litt positiv oppmerksomhet rundt sin innsats, selv om ikke det hennes mål.
  M.a.o.: TAKK for alt du gjør og har gjort også for oss ME-syke!

 4. Kvakk 08.03.11, kl. 13:27

  Jeg er så glad i Laila Dåvøy!

 5. Perle 08.03.11, kl. 13:41

  Tusen, tusen takk Laila Dåvøy!! Du gir oss håp!

 6. Løvemamma 08.03.11, kl. 13:54

  Tusen, tusen takk! 🙂 Måtte din empati og store engasjement smitte dine politikerkolleger! Vi trenger flere som deg.

  • En løvemamma 10.03.11, kl. 21:07

   Jeg har laget en gruppe på Facebook som heter Løvemamma. Flott hvis du melder deg inn der 🙂 og sprer ordet videre.

 7. Beate 08.03.11, kl. 14:15

  Tusen takk for innsatsen!! Betyr så utrolig mye. Stå på videre!

 8. Annhild Hostad 08.03.11, kl. 14:57

  Tusen takk Dåvøy!! Det betyr så uendelig mye å bli tatt på alvor,-og at du vil gjøre noe med situasjonen! TUSEN TAKK!! 😀

 9. Tone 08.03.11, kl. 15:46

  Dåvøy er en tøff dame, og hun har nok veldig rett at det er prioritering som er problemet og ikke uvitenhet.
  Denne prioriteringen fører til at fastlegene får feil informasjon og DE blir uvitende med mindre egen interesse og engasjement til å prioritere søke informasjon selv i sin travle hverdag.

  Dåvøy fortjener en pris for god jobb. Takk for at det finnes slike som henne!

 10. Måne 08.03.11, kl. 16:06

  Kjære Laila Dåvøy! Tusen takk igjen 🙂

 11. En løvemamma 08.03.11, kl. 17:41

  Kjære Laila Dåvøy! Takk for at du sloss for oss. Som mor til me-syk gutt kjemper vi en kamp mot skole, NAV, helsevesen osv I forrige uke stoppet NAV omsorgspenger til far og forslo istedet at vi søker om sykehjemsplass til sengeliggende 15 – åring.

  • Tone 08.03.11, kl. 18:55

   Huff løvemamma, det er jo helt forferdelig!!!

   • En løvemamma 08.03.11, kl. 19:17

    I følge legen skylds dette innstrammninger i NAV og mange har fått denne samme beskjeden. Mener virkelig politikerne at syke barn skal ligge på sykehjem fremfor å bo hjemme og bli stelt av egen foreldre?

    • (en annen) Løvemamma 08.03.11, kl. 22:47

     Jeg har ikke ord. Hjerterått og grusomt. 😦 😦 😦 NAV behandler ulikt. I noen fylker får foreldre pleiepenger – i alle fall en periode, mens i andre nektes de. Er det pleiepenger eller omsorgspenger dere får? Nå virker det som de strammer inn overalt og stiller enda strengere krav. Jeg har vært «heldig» og fått pleiepenger enn så lenge, men vet ikke når de kan finne på å stoppe det. Å sende barnet mitt på sykehjem kunne jeg aldri klart, og det vil jo uansett koste samfunnet mye mer penger! Ikke har de kompetanse på et sykehjem heller for å pleie en alvorlig ME-syk. Det hadde rett og slett vært grov omsorgssvikt.

     • En løvemamma 10.03.11, kl. 20:29

      Det er pleiepenger (erstattning for lønn). Beklager feilen – det går litt i surr. Legen sier det er innstramminger fra sentralt hold.

  • Tege 09.03.11, kl. 10:18

   En i ME-foreningen sa til meg for en stund siden at man tenker at NÅ kan det ikke bli værre – Nå har noen begynt å skjønne – Men så kommer det telefoner med et innhold som du ikke ville tro er mulig..
   – Ja, jeg skjønner vedkommende i MEforeningen hadde rett, og at vi selv har kommet godt ut av det i vår tilværelse.
   Kjære løvemamma(er)! Du/dere er ikke alene. Men hvordan kan vi få støttet og backet opp? Det må da finnes andre som har opplevd samme krig – som du kan få adekvate råd av? Det er så sliitsooomt og burde være sååå unødvendig – å hele tiden skulle kjempe for løsninger som burde vært servert.

 12. Livet på vent 08.03.11, kl. 21:15

  Hadde ikke vi hatt en fastllege, som skjønner at dette er viktig, altså det at det vi foreldere som er de eneste kan pleie/stimulere disse hadde hele vår familie gått dukken, mistet pleiepenger i fjor selvom vi har uttalelse fra alt av ekspertise om at vi er de eneste som kan og skal pleie disse barna, t.o.m la oss kalle han dr skigard skreven uttalelse, men venter i spenning på avgjørelse i Trygderetten, er ikke optimist, men skulle det vise seg at de gir oss rett går vi til erstatningsak mot vårt lokale Nav kontor og mot saksbehandler, de har nesten tatt livet av oss.

  • Tone 08.03.11, kl. 22:06

   Kanskje flere skulle gått sammen med ME forreningen i spissen og fremmet rettslig oppgjør på vegne av flere?

   • ME-rammet 09.03.11, kl. 06:01

    Lurt! Men velg advokat med omhu. Det er en viss advokat (E.A) som det bør advares mot i pasientsammenhenger. Han er kjent, og tar ofte slike gruppesake,r men han har vært innklaget på etisk grunnlag flere ganger (økonomisk svindel). Mange vet ikke om dette. Jeg kjenner godt detaljer, som jeg ikke kan legge ut her. Vil bare på det sterkeste advare mot ham.

 13. Tone 09.03.11, kl. 11:36

  Kanskje lurt og rådføre seg med ME forreningen om de kjenner til noen advokater.

 14. Maritmor 11.03.11, kl. 18:43

  Hjertelig takk for at du engasjerer deg, Laila Dåvøy! Jeg er mor til en ungdom på 20 år, som har hatt sykdommen i mange år, men som fikk diagnosen for to år siden. Kampen for å bli hørt, å bli trodd, å få et rettferdig og verdig liv for ei jente med en slik sykdom, den har vært utmattende også for oss foreldre. Jeg er langtidssykemeldt, Det er en annen side av det. Hvilke kostnader samfunnet egentlig får fordi omsorgspersonene til de syke ME-pasientene blir utslitte og må tre ut av arbeidslivet.
  Enda er ikke min datter av de sykeste. Hun går litt på skole og kan være litt sammen med venner. Hun får hjelp til å bli gradvis litt bedre ved Lillestrøm Helseklinikk. Det har tydelig effekt, men koster oss store summer i familien. Jeg har hørt at du skal komme til støttekonserten i Fredriksstad 12.mai!!! Supert!!! Takk for du er den du er, og for at du jobber for dem som faller utenfor i helseNorge!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: