Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Dr. Bradstreet beskriver hvorfor han er mer håpefull nå enn noensinne når det kommer til bla. ME

Dr. Jeff Bradstreet beskriver i sin bloggpost hvordan infeksjoner og inflammasjoner påvirker immunsystemet vårt. Han forteller at hos en frisk person vil stamcellene kommunisere behovet for å «rense» opp i systemet og hvordan dette ikke fungerer hos de med vedvarende kroniske betennelser som kan føre til sykdom som f.eks. ME. Det er komplisert, men interessant lesing som er illustrert med en tegning av immunreguleringen i hjernen som man kan bruke tid på å studere.

Jeg har etter beste evne oversatt en del av bloggposten:

«Så det spiller ingen rolle om vi snakker om autisme, inflammasjoner etter slag, Alzheimer, HIV demens, den sentrale mekanismen er stort sett det samme.

Nå er dette viktig å forstå: hvis vi har vedvarende betennelse i hjernen, hva er det som styrer signalet? Immunsystemet har massevis av regulatoriske tiltak utformet for å holde det i balanse, men til tross for all det iboende som ivaretar systemet – har det mistet kontrollen. Hvorfor?

Noen perspektiv: For fem år siden satt jeg på en buss med professor Thayne Sweeten. Vi var på vei til middag for å slappe av etter en hel dag med idémyldring med en gruppe forskere interessert i autisme. Thayne er en smart fyr. PhD avhandlingen var Immun Aktivisering og Autoimmunitet i autisme. Han forklarte om alt han hadde sett av immunsystemet til autisme, CSF observasjoner, økningen i neopterin, etc,, at minst en betydelig undergruppe av barna hadde immunologiske fotavtrykk av et vedvarende viral patogen.

Jeg var enig – og jeg fremdeles er enig – spesielt etter 5 år med funn. Og det trenger ikke å være et virus: mange andre sykdomsfremkallende bakterier og sopp kan føre til det samme svaret. Men for enkelhets skyld la oss bare si virus.

Vi trenger ikke å bli enige om hvilke virus som er vedvarende i autisme, det spiler faktisk ingen rolle. Jeg er overrasket over å høre meg selv si det, men etter det jeg har lært de siste par månedene, tror jeg ikke selve viruset er så viktig. Det er fordi de fleste ikke har en spesifikk anti-viral medisinering (bortsett fra HIV og noen Herpes virus). Selv i de tilfeller hvor legemidler er mangelfulle og andre ting er nødvendig.

Immunforsvaret er blindet

image

Bildet viser at den blinde mirakuløst blir gitt synet. Jeg ville elsket å se et mirakel av immun «syn» i autisme, eller noen av disse andre lidelsene. Nå trenger vi å gi dette synet medisinsk.

Hvis du leste bloggen min om dette går kveld snakket jeg om problemet. Vi har en rasende immunrespons akkurat som vi ville vente med en virusinfeksjon, bortsett fra at det ikke går bort. Hvorfor?  Immuncellene (spesielt makrofager) virker som å være blinde og kan ikke finne fienden de leter etter. Så mens de snubler rundt, og ikke finner viral fiender, slås hele systemet på. Og det vil være slått på inntil enten stamceller sier nok – det tid for å gro, eller til viruset er eliminert.

Bevisene er at vi ikke generere nok stamcellerespons til å regulere denne typen immunrespons – antagelig fordi virusene er fortsatt til stede. Derfor kan ekstra stamceller bidra kjøle immune brannene. MEN, og det er et viktig men, ønsker vi å ned-regulere immunsystemet hvis et virus er fortsatt til stede? Min tro er – nei.

Det vi ønsker er å gjøre er å få viruset bort og med det naturlig  roe ned immunresponsene.

For å gjøre dette må vi gi de blinde syn og hjelpe makrofagene finne sine mål.

For å gjøre dette jobber vi med noen av de fineste bioteknologiske laboratorier i Europa, og vi tror vi har løsningen. Mer om dette kommer.»

Les hele bloggposten HER

Les på norsk med Google Translater HER

5 responses to “Dr. Bradstreet beskriver hvorfor han er mer håpefull nå enn noensinne når det kommer til bla. ME

 1. Pinup 08.04.11, kl. 23:34

  Dette syns jeg høres ut som veldig gode nyheter 🙂 Og høres ganske logisk ut utifra hvordan jeg selv og opplever sykdommen!

 2. Pingback: Dr. Bradstreet uttrykker optimisme for bl.a. ME-behandling - Saras Verden

 3. Måne 08.04.11, kl. 23:59

  Ja, vi ser at fler og fler drar i samme retning 🙂
  Som ikke-medisner kan det være vanskelig å vurdere tungt medisinsk stoff. Men bruker man logikk, så virker dette relevant: At infeksjoner\betennelser\dårlig fungerenede immunsystem kan være årsak til en rekke sykdommer. Jmf nyheter NRK onsdag: Forsker\lege, norsk, husker ikke hvilket sykehus, fortalte at de hadde funnet ut at deprimerte hadde større risiko for hjerteinfarkt. De hadde også funnet ut at deprimerte hadde BETENNELSER I BLODET, som førte til hjerteinfarkt. Nå skal studier i gang, her vil de gi deprimerte i risikogruppen betennelsesdempende medisiner. Det er ikke vanskelig å tenke seg at depresjon og en rekke andre psykiske lidelser\sykdommer skyldes infeksjoner etc..-Det blir spennede å se hva mer de finner ut..
  Studie på demens viser at det har sammenheng med genetisk disposisjon OG ET HERPESVIRUS..
  Min personlige spekulasjon er at vi bare ser en flik av starten på en lang rekke oppdagelser av sykdomsårsaker. Det er uhyre spennede å tenke seg 10-20 år framover, da tror jeg mange sykdomsgåter er løst.
  Jeg tror vi går bedre tider i møte 🙂

 4. Tege 09.04.11, kl. 13:36

  Spennende 😀
  Bare et ny understrekning om at skoen trykker. Vi vet det. Og vi elsker skomakere! De som er skikkelig godt utdannet – og har peiling på føtter!

 5. Tege 09.04.11, kl. 16:10

  Og tusen takk for det du har oversatt, Rutt 😀
  Gjør det enda enklere å få med seg. Hjertens!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: