Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Tønsbergs Blad 11.08: «Nytt håp for ME-rammede»

Hentet fra Tønsbergs Blad:

«– Noen er så syke at de kun kan kommunisere med en finger. I tillegg opplever de ikke å bli trodd, sier avdelingssjef Jon Anders Takvam ved SiV. Han går i bresjen for at ME-pasientene i Vestfold skal få et helhetlig tilbud.»

«Mottoet for det treårige prosjekteter Henrik Ibsensberømte sitat «Alt skal en prøve og velge det beste». «En dør inn» er tittelen på et av delprosjektene. Målet er at pasientene skal sikres en diagnose så raskt som mulig, og ett sted å henvende seg. Nøkkelen ligger i en bedre koordinert utredning og behandling. I dag føler mange ME-pasienter seg som kasteballer mellom flere instanser. Mange blir avfeid med at de har en psykiatrisk lidelse. – Pasientene henvises fra den ene poliklinikken til den andre. De utgjør en betydelig del av ventelisteproblematikken, og er lavtprioritert innenfor de ulike spesialiteter de henvises til, sier Jon Anders Takvam.

Infeksjon

–Vet dere årsaken tilME? –Ingen diagnostisk test kan idag sikre diagnosen. En utløsendefaktor kan være infeksjon som oppstår etter kyssesyken. I det siste har forskere diskutert et studium som viser sammenheng mellom det nye retroviruset XMRV og ME. Ifølge Takvam har en rekke påfølgende studier ikke klart å bekrefte virusteorien. – Et viktig kriterium for henvisning med mistanke om ME er en medisinsk uforklarlig gjennomgripende utmattelse (fatigue), som har vart lengre enn seksmåneder.»

Les hele artikkelen HER

6 responses to “Tønsbergs Blad 11.08: «Nytt håp for ME-rammede»

 1. Måne 11.04.11, kl. 12:17

  Dette synes jeg virker lovende! Og mottoet er godt og forplikter: «Alt skal en prøve og velge det beste».
  Det er inderlig å håpe at denne nye avdelingens ansatte tar på alvor all forskning som foreligger nå, og søker hjelp der hjelpen finnes. Og at de bruker Canadakriteriene ved diagnostisering!
  Jeg er forventningsfull, om en rolig, til at ballen såvidt har begynt å rulle nå..
  Takk igjen Rutt, for all god info fra deg, du er en knupp 😉

 2. ella 11.04.11, kl. 14:08

  Godt at flere helsepersonell står fram og taler vår sak!! 🙂 Ellers signerer jeg innlegget ditt Måne 🙂

 3. Anna-Lena Grønland 11.04.11, kl. 14:18

  Det her var gledende lesning. Den her legen har en sann vitenskaplig holdnig, som jeg kan se det. Den forutsettningsløse forskningen er spennende.
  Det blir spennende å høre fortsettelsen! 🙂

 4. mhj 11.04.11, kl. 14:57

  😀 Enig liker dette meget…. det virker lovende og bra. Ååå så godt å høre en lege si at disse pasientene blir henvist hit og dit og ingen vil ha de – så superb at noen tar ansvar altså phuuu…

  😀 Hvem tar intervjurunden med denne karen? Skulle gjerne visst litt mere om hva de tester i utredningsfasen, hvilke og hva de de planlegger i teamet sitt, og sist men ikke minst behandling de kommer til å tilby…

  😉

 5. TaS 11.04.11, kl. 16:44

  Det blir mange tomler i været i dag, og det er jo flott. Veldig flott og lese så mange positive innspill om ME. Kanskje man snart kan legge vekk skammen mange har følt med ME diagnosen? Og ikke minst bli tatt på alvor da det gjelder skikkelig utredning.

 6. Pingback: Litt informasjon fra Sykehuset i Vestfolds utforming av behandlingstilbud for ME-pasienter « Rutts tankespinn og ME-nyheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: