Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Hvordan gamle virus kan forfølge oss

Hentet fra The Wall Street Journal Health blog:

«The human genome is littered with the genetic remains of ancient viruses that once infected people but now lie dormant. Until recently, scientists didn’t believe they played a role in modern disease.

New research is causing many scientists to think again. Recent studies suggest these old virus shards may play a role in Hodgkin’s lymphoma, multiple sclerosis, rheumatoid arthritis and other diseases.

The ancient viruses scientists are most interested in date from waves of infections that took place as recently as 100,000 to 200,000 years ago. In modern humans, the genes were most likely inherited from a common ancestor infected with retroviruses, probably from rodents. Unlike other kinds of viruses, retroviruses copy their own genes into a host’s DNA. Some of the retroviruses are believed to have infected sperm cells and eggs, ensuring the virus would be passed from generation to generation in the genome.

Researchers estimate that 8% of the human genome consists of virus genes and their remains, translating into approximately 80,000 genes scattered in an individual’s DNA. That’s about twice as many as the number of genes that determine a person’s height, eye color, hair color and other characteristics, says John M. Coffin, a retrovirologist at Tufts University, who is studying these ancient virus genes. «There is more virus in us than there is us in us,» he says.»

Les hele artikken HER

Les på norsk med Google Translater HER

9 responses to “Hvordan gamle virus kan forfølge oss

 1. Norefall 12.04.11, kl. 16:50

  “There is more virus in us than there is us in us,” Hahaha.. Genialt 😉

 2. mhj 12.04.11, kl. 17:06

  Tja en kan jo ikke utelukke det heller, dissse HERV – gamle intregerte retrovirus som har skapt mutasjoner og gjort oss til mennesker engang for noen pr tilbake.

  Men her råder det ganske så store motstridene innen det genetiske miljøet at det er vanskelig p vite, men en kan selvsagt ikke som sagt utelukke at det har med disponiblehet å gjøre.

  Når en vitenskapelig sier utelukke mesens det forøvring det kan ha betydning, men det trenger absulutt ikke være noe holbart i det i det hele tatt.

  Skal æ synse, så trur æ nok at det er multiårsaker og nedarving av gener over tid som er avgjørende, samt hvilke genetiske translokasjoner som har skjedd de senere generasjoner.

  ta svaredøden feks – de som overlevde har også overlevert noen fine gener til neste generasjoner, og det finnes en del viteskapelige studier på slike mennesker «elite-mennesker».

  Darwin på sitt beste – naturlig seleksjon……

  hmmm…samtidig har æ lyst å nevne en ting – litt utenfor tråden her – men der går på det som heter bioakkumulering. Vi ligger øverst i næringskjeden, det betyr at kjemiske/biologiske agenser som har den egenskap å opphope seg i næringskjeden. vil også oppnå høyere og høyere konsentrasjoner for hver generasjon – via mor barn… noe å reflektere over – og en tanke…..

  hmmmm…vi begynner å bli sårbare kanskje…….??!!!

 3. Renate 12.04.11, kl. 17:08

  At virus står for 8% av genmaterialet, var mye, altså! Da kan man jo begynne å lure på hva som er mest skadelig for kroppen, å få et virus, eller å vaksinere seg mot det.

  • mhj 12.04.11, kl. 17:24

   hmmm…. det menes enogene, altså intregerte gensekvenser fra virus/retrovirus, som er funnet etter genetiske studier av det menneskelige genomet. Altså hele vårt DNA.

   Du kan tenke på at den genetiske forskjellem mellom oss mennesker og apenes DNA er bare 1 %.

   så….ja…. Normalt sett skal nu altså virusforsvaret våres virke mot alle de andre virusen vi får gjennom vår levetid og at de som finner seg vel til rette holdes latent av immunforsvaret vårt. vaksiner er nok ikke akkuraat det meste dersom det viser seg at du er en av de med disponiblehet for sykdommer av neuro-endo-immunologisk art – da kan de vaksine medføre i værste fall utløsing av sykdom og du blir iallefall ikke immun, som er hensikten med vaksineringen. Når det er sagt så har nok verdens befolkning overlevd på at vi er vaksiner mot kopper feks, som er omtrent utrydda.

   problemet er altså de få prosentene som aldri skulle vært vaksinert – er det rart der er kampanjer, og helsvesnet er lite flink til å informere og spørre om sykdomstilfeller før vi vaksinerer ungene våre, eller at det er de med immunsupprimering som blir anbefalt influensafaksine – motstridende logikk her???!!!!

   😉

   • Renate 12.04.11, kl. 17:40

    Ja, det er litt motstridende det der. 🙂 Det er et sjansespill med vaksiner, når man er syk. Det frister ikke like mye lenger, med ferier til steder hvor man må ha den ene vaksinen etter den andre.

 4. Kristofer 12.04.11, kl. 20:46

  Nå er det selvsagt en helt annen sak, men jeg synes det ble så mye Darwin-romantikk her, at jeg bare må svare litt på det (håper du ikke tar det ille opp mhj):

  PÅSTAND: «Bare en prosent forskjell i DNA på aper og mennesker»
  SVAR: For det første er det nesten TRE prosent forskjell, og ikke en (forskning.no, 2010). For det andre er tre prosent forskjell i genmateriale EKSTREMT mye. Enkelt og greit fordi tre prosent av et vanvittig stort tall, også er et vanvittig stort tall. Det er faktisk så stor forskjell at man får problemer med regnestykket når det skal regnes ut hvor mye genene må endret seg pr generasjon.

  At vi er i slekt med apene fordi vi har 97% likt genmateriale er like usaklig å si som at vi er i slekt med bananene fordi vi har 75% likt genmateriale. Nei, da tror jeg heller på en Skaper. Kanskje fordi jeg fikk S i Matte på ungdomsskolen. 🙂

  Det sies også at vi er så ekstremt like sjimpansene. Jeg stod lenge bare 20cm fra Julius eller en annen sjimpanse i Dyreparken i Kr.sand. (Ja, det var vindu mellom :o) ).
  Jeg kan bekrefte at ansiktet på en ape er SVÆRT forskjellig fra menneske. Det lignet betydelig mer på en hund enn et menneske.

  Som nevnt var dette ganske så langt fra saken, men er litt lei av å høre propagandaen fra Darwinister, når bildet er betydelig mer sammensatt enn de gir inntrykk av.

  Det er også en grunn til at jeg nevner det her, her på en ME-blogg vet vi nemlig alle sammen at de «ledende og beviste teorier» ikke alltid er de sanne. Jeg bare nevner det…..
  ;o)

  • mhj 12.04.11, kl. 23:55

   hihi jaja litt romantikk skader ikke hihi *fnis*

   😀 ja da får vi skylde på de store forskere der ute som oppgir feil % andeler hehe….

   😀 tommel opp for siste setningen din… for det er faktisk sykt mye feilinfo der ute…. men mye e jo hypoteser, og blir den gjentatt ofte nok blir det overraskende sann obsobs liksom….

 5. iona 18.04.11, kl. 01:45

  Ikke bare arver vi virus, men fra vi blir født til vi dør akumulerer vi mer og mer bakterier og virus fra miljøet rundt oss, noe bra og noe dårlig, og i visse situasjoner når forholdene ligger til rette for det, blir vi syke av disse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: