Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

ME assosiert med entrovirus i magen

Studiet er fra John K S Chia, Andrew Y Chia – 2007, så det er noen år gammelt, men likevel interessant:

Hentet fra entrovirusfoundation:

«Enterovirus VP1, RNA and non-cytopathic viruses were detected in the stomach biopsyspecimens of CFS patients with chronic abdominal complaints. A significant subset of CFS patients may havea chronic, disseminated, non-cytolytic form of enteroviral infection, which could be diagnosed by stomachbiopsy»

Les studiet HER

Les det på norsk med Google Translater HER

4 responses to “ME assosiert med entrovirus i magen

 1. TaS 14.04.11, kl. 12:45

  Ja, det er fortsatt et interessant spor.

 2. mhj 14.04.11, kl. 14:00

  🙂 Ja æ trur også at dette er like relevant i dag som ved publiseringsdato. Det her er vel mye denne karen sa ved sin presentasjon på workshopen nylig.

  I denne studien under diskusjoner så sier forfatterene i denne noe som samsvarer med andre (legger inn en fri oversettelse her)

  CFS kan bli trigget av flere infeksjoner som lar seg behandle, og tidligere arbeider viser at 50 % av de første 200 pasientene hadde forhøyet titrervedier for 10 av 20 hyppigste registrerte enterovirus som er isolert i US i perioden mellom 1970 til 2005.

  Et estimat av 1400 CFS pasienter på 80 til 90 % har GI problemer med ulik alvorlighet, sammenlignet med kontroller hvor bare 3 av 100 har tilsvarende problemer.

  Denne studien finner proteiner fra enterovirus ved hjelp av biopsi tatt i mage og viser en at 82 % av prøvene inneholder enerovirusproteiner, noe som ser ut til å stemme/korrelere med CFS pasienters subjektive GI symptomer.

  I denne studien så hadde CFS pasientene utviklet deres sykdom ved ulike tidsintervall med ett gjennomsnitt på ca 5 år (intervall fra 1 til 20 år), noe som tilsier at store utbrudd av enterovirusinfeksjon ikke er direkte årsak for utvikling av lidelsen i denne studien.

  Studien viser at 95 % av deltakere i studien hadde en mild form for kronisk inflammasjon, bare 5 % hadde H. Pylori (magesårbakterien).

  Det her ser nu ut til å samsvare ganske så godt over våre funn…….!!!

  Vel kanskje det tyder på at når en utvikler ME/CFS så er det ja en co-infeksjon for mange. Noen sier jo at de har akutt magetarm infeksjon som starta karrieren.

  🙂 jepp dette var spennende, vi får leite litt på hvilke enetrovirus som er mest hyppig i US. Vi kan vel anta at det er en god del av de som er samsvarende her hjemme….

  😉

 3. ella 14.04.11, kl. 14:36

  Dette viruset kan en få sjekket ved fecaltest innen det offentlige helsevesen?

 4. Tone 14.04.11, kl. 17:34

  Jeg fikk iallefall påvist heliobactor Pylori når jeg endelig møtte leger som tenkte og lete etter noe de kunne behandle, og det fant de! Derfra var veien kort til et nytt friskere liv! Skulle likt og sett regnestykket på de kostadene staten kunne spart på tidligere diagnosering.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: