Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Er kunnskapssenterets rapportplan designet for å få ønsket resultat?

ME Press stiller spørsmål om Kunnskapssenterets rapport er konstruert for å få et ønsket resultat, på samme måte som PACE Trial var laget for å understøtte psykiater Simon Wessleys teorier i UK.

Hentet fra ME Press: 

«Spørsmålet er nå om Kunnskapssenterets nye ME-prosjekt har fått et tilsvarende spesialdesign, og om også hensikten er den samme: Å oppnå nettopp det resultatet man ønsker seg – på en tilsynelatende vitenskapelig måte.

Hoopers bok dokumenterer hvordan forsikrings-rådgiveren Wessely og hans tilhengere, ved hjelp av triks og tryllekunster, har klart å få den alvorlige sykdommen Myalgisk Encefalomyelitt til å forsvinne fra helsevesenets sykdomsunivers. Isteden står man tilbake med en forholdsvis harmløs funksjonell lidelse som kan kureres ved hjelp av tankekraft og lett morgengymnastikk.

Er det et slikt resultat Kunnskapssenteret ønsker å komme fram til gjennom nok en gang å utelukke all biomedisinsk forskning som viser at den somatiske sykdommen ME faktisk eksisterer?»

Les alt på ME Press HER

10 responses to “Er kunnskapssenterets rapportplan designet for å få ønsket resultat?

 1. Eva 15.04.11, kl. 10:22

  Jeg har «ment» om dette før, og jeg mener fortsatt at det er innlysende hva de vil resultatet skal bli: lovprising av PACE, GET og CBT.

 2. Norefall 15.04.11, kl. 10:26

  Jeg tror desverre det. Disse menneskene har aldri ønsket å hjelpe oss. De har hatt mang sjangser.

  Når man har slike psyko-trenings hypoteser, SELV når det er så mye god forskning som sier det er noe galt medimunforsvaret og hjernen, da kan man ikke stoles på. Utmattelsen er IKKE det viktigste, men den er viktig! Det er de andre symptomene som gir ME. Ja til Canada kriteriene! Nei til søppelsekk kriterier!

  Ikke la dere lure. Noen mennesker ønsker ikke å få oss friske. Mange er naive.. 🙂

  • Tege 15.04.11, kl. 23:02

   Er helt enig i det meste. At disse menneskene aldri har ønsket å hjelpe oss er jeg derimot uenig i. Men at de lever i «sin verden».. og vil ha støtte for sine ideer.. se det er noe annet.. – tenker jeg.

 3. ~SerendipityCat~ 15.04.11, kl. 10:30

  Er nok ikke så veldig optimistisk jeg heller… 😦

 4. Mira 15.04.11, kl. 12:38

  Åh, dette er så synd! Er så glad for at bl.a Dåvøy og Saugstad tar opp dette! 😀

  Når forskningen stadig blir bedre og studier stadig viser klare tegn på at ME er fysisk, hvordan kan da kunnskapssenteret og visse leger fortsette å ture frem og fortelle oss at ME er en stress relaterte sykdommen?
  Jeg føler at min rett til å bli frisk har blitt fra tatt meg når man kun forsker og konkluderer slik kunnskapssenteret gjør!

 5. mhj 15.04.11, kl. 13:17

  😀 bare en hilsen til frøkna bak ME Press – ho får nu sagt det!!!!

  😉 jepp det her begynner å rulle opp til noe stort og hmmmm…

  😉 kjenner æ likevel sitter litt på gjerdet og venter på hva som «faktisk» kommer ut av det her….. og det kommer av at det er vanskelig å komme med konstruktiv kritikk om noe som ikke er presentert og står svart på hvitt på papiret.

  • Unn-Elin Andreassen 15.04.11, kl. 17:11

   Til mhj:
   Takk for hyggelig hilsen! Det er fint å få tilbakemeldinger.
   Det er ennå ikke for sent å få tvunget fram et nytt prosjektdesign, en forlenget frist og en radikal utskifting av deltakerne i arbeidsgruppa. (Barbara Baumgarten-Austrheim må gjerne få fortsette, men ikke i rollen som gissel!) Hvis det kommer et massivt krav fra pasienthold, blir det vanskelig for Kunnskapssenteret å stevne fram på autopilot.
   Smil fra
   frøkna bak ME Press

   • ~SerendipityCat~ 15.04.11, kl. 19:48

    Blir alltid glad når det dukker opp nyhetsbrev fra deg i mailboksen! Du skriver med stor innsikt og «snert» – det er så flott med den siden din!

    • Unn-Elin Andreassen 15.04.11, kl. 21:47

     Til SerendipityCat
     Takk for gode ord! Jeg vil gjerne vende rosen tilbake til deg, som driver både blog, nyhetsbyrå og facebookside til tross for at du er så dårlig. Det er bra at det fins et slikt nettverk hvor alle kan utfylle hverandre. Det at denne replikkvekslingen skjer på Rutts blog, illustrerer poenget mitt.

 6. TaS 15.04.11, kl. 13:45

  Helt klart retningsstyrt. Bukken og havresekken. Det er jo klart at flaskehalsen er den samme som i 2006, så man kan ikke forvente noe annet enn at det blir som sist.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: