Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Ila Singh og hennes team kan ikke finne XMRV/MLV i ME-pasienter

Jeg har ikke fått satt meg inn i alle detaljene i denne saken, men det er et overraskende og litt skuffende resultat. Hvis noen kan forklare mer rundt det tekniske i kommentarfeltet er vi alle veldig takknemlig for det. Jeg er ganske sikker på at WPI og Dr. Mikovits vil komme med en uttalelse om studiet de nærmeste dagene og jeg vil forsøke å få en uttalelse fra Prof. De Meirleir om dette. Jeg vil da poste det her på bloggen, så stay tuned 😉

Link til abstraktet av studiet HER / (Google Translater ville ikke oversette denne..)

Link til full text av studiet HER / (Google Translater ville heller ikke oversette denne..)

Link til pressemelding fra Universitetet i Utah HER / På norsk med Google Translater HER

Link til omtale på Virology Blog HER / På norsk med Google Translater HER

Link til WSJ Health Blog HER / På norsk med Google Translater HER

Link til analyse/diskusjon om studiet HER / På norsk med Google Translater HER

14 responses to “Ila Singh og hennes team kan ikke finne XMRV/MLV i ME-pasienter

 1. Inger Johanne 05.05.11, kl. 11:08

  Mens vi venter på kommentarer fra WPI og Meirleir så kan dere finne analyse av og diskusjoner om Singh studien her: http://www.mecfsforums.com/index.php/topic,7136.0.html

 2. Norefall 05.05.11, kl. 11:12

  Slik jeg forsto det, så er dette heller ikke en replikeringstudie av WPI 2009 studien, så dette blir enda en bortkasta studie.. Hvorfor bruker dem ikke samme metode og måte?! Hvorfor ikke? Gang på gang…

  • May Iren 05.05.11, kl. 11:39

   Det samme sier Mitovits (eller hva heter hun?) også på workshopen som var i Amerika 6 og 7 april.
   Man kan ikke bruke andre metoder eller spinalveske forvente å få de samme resultatene…

   Hvis de virkelig ikke vil finne viruset, men likevel vil gjøre det på riktig måte er det jo bare å finne ME personer i sekkediagnosen som har fått diagnosen på et psykologisk grunnlag… Og vips så har de fakta på ‘rett’ grunn…

   • Inger Johanne 05.05.11, kl. 11:54

    Dette dreier seg også om penger og patents søknader. Hvis du kan utvikle din egen metode for finne XMRV vil du kunne tjene penger på patenten. Ila Singh har en sånn patent på XMRV. Men jeg antar at hun har akkurat vist at hennes nyutviklet metode for å finne XMRV ikke kunne finne det. Og hadde det stoppet der hadde det vært greit. En ny 0/0 studie som viser at denne metoden kan ikke finne XMRV.

    Men denne studien vil selvsagt bli brukt i en politisk spin og Singh et al bidrar også til den politiske spinnen når de kommer med følgende uttalelse i studien:

    «Our findings do not support an association between CFS and MLV-related viruses including XMRV and off-label use of antiretrovirals for the treatment of CFS does not seem justified at present.»

    Uttalelsene de kommer med om antiretroviral behandling finner jeg veldig betenkelig, og syns det er veldig søkt å plassere i en studie hvor du ikke kan finne XMRV i det hele tatt. Jeg synes ikke bare det er betenkelig, jeg synes det er svært uansvarlig av Singh et al.

 3. Inger Johanne 05.05.11, kl. 12:40

  I linken til virologblog som du har postet sier eieren Vincent Racaniello dette til en som skriver at hun har testet positiv for XMRV med en serologi test: » In other words, the antibodies in your serum need not be against XMRV, but a related retrovirus.» Og det var vel noe det samme John Coffin sa under hans recombination fordrag på State of Knowledge konferansen; at det er ikke XMRV men det kan være et annet retrovirus.

  Jeg lurer virkelig på hva som foregår. Hvorfor denne insisteringen på at det er et annet retrovirus?

  • Cathrine 05.05.11, kl. 14:35

   Kan det være at noen ikke ønsker at WPI skal få æren over oppdagelsen, men heller stjele den selv?

 4. mhj 05.05.11, kl. 15:23

  OJ hmmm… ja det her må vi se nærmere på, og grunnen er jo at Dr. Singh har patent på diverse for nettopp å finne gammaretroviruser.

  jeg tviler vel på at Singh og hennes team er ute etter sabotasje og konspirasjon her, da ruinerer hun sin egen karriere i samme slengen – ei heller ære, da det vil være prestisjefullt om du finner viruset uansett.

  😉 men først en ettermiddagshvil i senga……. så sjokket legger seg samtidig. Hadde god tru på hennes team, så vi får se hva det står i den hele rapporten….

 5. lue 05.05.11, kl. 17:43

  ….
  Tror det er viktig å minne sg selv på å stille seg åpen for det som kommer av forskning på XMRV og «Me funn» fremover. Det er lett å bli revet med i desprasjon og ønske om å finne et konkret svar og at det oppstår tilbøyeligheter til «sannheter» i våre miljø- forståelig nok. Da er det lett å avvise i utgangspunktet studier som ikke passer inn i våre ideer.

  • Inger Johanne 05.05.11, kl. 18:07

   Jeg tror at ME pasienter som allerede er på antiretrovirale medisiner og blir bedre av det, har stor grunn til å være skeptisk ovenfor konklusjonene trukket i denne studien.

 6. TaS 05.05.11, kl. 20:09

  WPI og Dr. Mikovits må snart komme med mer enn uttalelser på negative studier. Ellers forsvinner dette snart!

  • Måne 05.05.11, kl. 20:24

   Mikovits har jo tidligere sagt at de vil ha en klinisk testmetode klar 1.juni..-Det er å håpe at de er i rute!

   • TaS 05.05.11, kl. 22:30

    Da burde vel det også opppfylle hiills kriterier, som Dr. Mikovits har nent på før. Får tro det. 🙂

 7. Pingback: Retrovirolog Dr. Ila Singh og hennes team har ikke funnet XMRV eller andre relaterte gammaretrovirus i deres omfattende studie publisert 4 mai 2011 « ToTo NeuroImmunologisk Kurativ Behandling

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: