Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Dagbladet 09.05: Stor artikkel om flått-infeksjon og at pasientene ofte får ME-diagnose

Denne omfattende reportasjen fra Dagbladet illustrerer igjen kaoset i sekkediagnosen ME. Vi er mange med diagnosen som har fått påvist flåttinfeksjon, enten Borrelia eller «søster infeksjonen» Bartonella. Det offentlige helsevesenet har ikke gode nok metoder for å påvise dette og vi må betale laboratorietester og behandling av egen lomme. 

«»Maria» fra Østlandet – Jeg fikk plutselig beskjed om at jeg hadde ME. Jeg var kjempedårlig, klarte ikke å gå ut i hagen en gang og slet med å huske ting som telefonnummeret mitt. Alle prøvene var negative, så da var det ME jeg hadde, sier hun. Hun var i ferd med en doktorgradsstudie da hun ble syk.»

«Rolf Luneng, Arenaklinikken – Problemet er at kronisk borreliasykdom er underkjent. Den har ikke vært akseptert fram til nå. Dermed er det mange pasienter som går rundt med sykdommen uten å få den riktige diagnosen. Mange får diagnoser som ME og MS eller andre diagnoser. Det er en erfaring flere syke har, sier Luneng til Dagbladet.»

Les side 1 HER

Les side 2 HER

Les side 3 HER

7 responses to “Dagbladet 09.05: Stor artikkel om flått-infeksjon og at pasientene ofte får ME-diagnose

 1. TaS 09.05.11, kl. 23:38

  Ja det er jo likere og få ryddet opp i dette enn å diskutere cbt og get. Det er et alvorlig feilspor som mange lider under!

 2. Grevinnen 09.05.11, kl. 23:38

  Fibromyalgi- og ME pasienter blir vanskjøttet av den norske stat:( skammelig at de ikke tar blodprøver av oss, de må vi betale selv….

 3. Pingback: Om flått, ME og norsk helsepolitikk

 4. Måne 10.05.11, kl. 10:57

  Det er som sagt mange ganger:
  Off. Norske helsemyndigheter\mange leger fraskriver seg ansvar for sykdommer de ikke har kompetanse på. De nekter å se til utenlandsk kompetanse, de nekter å bruke utenlandske labratorier, de nekter å forske mer selv, og de nekter for at du er syk dersom de ikke finner positive prøvesvar. Og pasientene nektes dekning av utgifter dersom de finner hjelp utenfor off. helsevesen. Make til arroganse skal man lete lenge etter!!!

  • Tone 10.05.11, kl. 22:29

   Den norske væremåten og slå seg på brystet og vise hvor (sjøl)god man er, trekke nisselua ned og ikke ville se realitetene se det er viktigst i dette landet. Den dagen nisselua faller av, finnes det bare andre og legge skylden på som at det ikke har vært økonomiske midler…osv som vi kjenner fra så mange andre settinger.

 5. mhj 10.05.11, kl. 11:09

  Tja nok engang ikke tilstekkelig behandling. For min del spurte nu faktisk den duden av fastlege som æ har om æ var blitt bitt av flått iallefall – men det er vel som de påpeker at behandlingen langt fra er tilstrekkelig. klarer Arenaklinikken å få 50 % av disse friske, så sier det ganske mye.

  En kan ikke slutte å forundre seg over at Norge som er ett lite land pr innbygger med ett stort BNP ikke klarer å ta vare på den lille innbyggermassen de har – men å stå å klage over at det kommer til å bli for mye gamlinger pr une folk, og rakke ned på langtidssyke – det e de jæv….lg go’ på….

  helt utrolig – og som noen over her i kommentarfeltet sier – skammelig og uverdig!!

  Ja og i tillegg rakke ned på leger som starter eget, kanskje fordi disse ser at det er pasienter som lar seg behandle, men bare ikke innenfor det offentlige…..

  :/ Hva er det de har som motto – alttid trøste blabla – de klarer nu ikke den jobben heller!!! men fryktelig flink på kjemisk lobotomering ^^

 6. Harepus 11.05.11, kl. 08:38

  Har to barn med ME-diagnose og bor i et område med mye flått, det har gått opp for oss den siste tiden at vi blir nødt til å finansiere blodprøvene ( skal sendes til Tyskland ) for borrelia selv. Vi blir også nødt til å betale for eventuell behandling selv selvsagt. Det er noen syke barn i Norge som ikke er verdt noe, det mener tydeligvis det Norske helsevesen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: