Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

LA Times 11.05: Forskere bestemt på å finne link mellom XMRV og ME

Hentet fra Los Angeles Times:

«Researchers who remain convinced that a retrovirus is linked to chronic fatigue syndrome say they have proof their findings are correct, dismissing a recent comprehensive study that found no evidence of the link.

That paper, published last week in the Journal of Virology by a team led by University of Utah researcher Dr. Ila R. Singh, is just the latest in a long line of studies conducted by scientists who have looked for evidence of the retrovirus XMRV in the blood of chronic fatigue syndrome patients but failed to find any.

The scientific community’s consensus is that the original findings, reported in the journal Science in 2009, likely were the result of lab contamination, not a real infection in people.

But researchers from the Whittemore Peterson Institute for Neuro-Immune Disease, which led the team that published that report, say they are confident of their findings.»

Les hele artikkelen HER

Les på norsk med Google Translater HER

5 responses to “LA Times 11.05: Forskere bestemt på å finne link mellom XMRV og ME

 1. melva 11.05.11, kl. 21:50

  Veldig bra, håper virkelig at de klarer å fremlegge bevis så sterke at ingen kan
  borforklare dette mer!
  Virker som visse andre forskere har gått sammen om å forsøke å sabotere og ødelegge for WPI når det gjelder xmrv, her..
  Utrolig å lese Coffin’s, Racaniello, og Stoye (gjett hvor han arbeider!) uttalelser her.
  Disse ønsker nok ikke at ME-syke skal få hverken svar eller hjelp, ever!

  • Måne 11.05.11, kl. 21:56

   Enig,Melva! Det tærer på tålmodigheten å stadig måtte forholde seg til motstridende meldinger. Men det er altså ikke særlig troverdig når de sier at XMRV ikke finnes i ME-syke. Da må hele studien\resultatene til Mikovits være fabrikert, og det tror jeg altså ikke på!

 2. Kristofer 12.05.11, kl. 08:38

  En ting jeg lurer på:

  De skylder på forurensning av prøvene. Men da blir det vel totalt usannsynlig statistisk at de finner viruset/antistoffer hos 4-5% av friske og hele 60-90% av ME-syke.

  De som ikke tror på WPI-undersøkelsene burde vel heller kalle en spade for en spade og kalle undersøkelsen for fabrikert? Men med ettertanke er jo dette også totalt usannsynlig. Hvilket institutt er så korttenkte at det fabrikerer en undersøkelse og funn av et virus? Da hadde de jo visst at det ville bli avslørt som falskneri i løpet av kort tid.

  Litt logisk tankegang viser at det er overveiende sannsynlig at funnene er ekte. Så får vi bare tro og be til Vår Herre om at snøballen er blitt så stor at det ikke kan koke bort i kålen. (Og det er jeg trygg på, til det er nok WPI og disse andre miljøene for store. Heldigvis, eller hadde nok bulldosermiljøene kjørt over alt de kunne).
  Optimistiske kan vi være. Hovmod står for fall, og jeg ber om at de som har blitt mest mistrodd/latterliggjort er de som skal løftes høyest opp. :o)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: