Rutts tankespinn og ME-nyheter

Det meste av det siste innen biomedisinsk forskning på ME

Relevant artikkel for ME-pasienter om diagnosen «Lekk tarm»

Et flertall av ME-pasientene jeg kjenner til lider av alvorlig grad av lekk tarm. Vi er mange som har fått behandling for dette som en del av en omfattende immunstyrkende protokoll og opplevd betydelig bedring. Det er derfor interessant å lese følgende artikkel fra Allers fra september 2010:

  

 Les artikkelen HER

9 responses to “Relevant artikkel for ME-pasienter om diagnosen «Lekk tarm»

 1. Synnøve 29.05.11, kl. 22:42

  Er det noen som har prøvd denne OMX probiotikaen?

  • Rutt 29.05.11, kl. 22:49

   Hei Synnøve :-)!
   Jeg har ingen kjennskap til OMX, men jeg vet at Prof. De Meirleir (som har forsket mye og vært opptatt av dette i mange år) ikke generaliserer når det gjelder probiotika. Han mener det er viktig med individuell testing, slik at man kan få det tilskuddet som er rett for seg.
   Mvh Rutt

 2. TaS 29.05.11, kl. 23:02

  OMX er dyrt! Er det så fantastisk som reklamen sier? Det er alltid et åpent spørsmål. Uansett, tror jeg at man må finne ut om man har LGS og eventuelt årsaken til det, som f eks matvare intoleranse, aktiv mave infeksjon eller annet, før man legger en plan med OMX eller annet.

  • Rutt 29.05.11, kl. 23:12

   Ja, det er viktig det du sier TaS! For å «reparere» tarmen bør man testes for intoleranser, få behandling for inflammasjoner og andre årsaker som f.eks XMRV (jeg vet at det er mye forskning som gjenstår her, men LGS er satt i sammenheng med retrovirus også HIV..) osv. De som behandler dette f.eks De Meirleir/LHK mener jo at det også er viktig å få rett antibiotika for å fjerne overvekst av feil bakterier samtidig som man får tilskudd av de bakteriene man mangler, for å skape rett balanse i tarmfloraen. Dette krever testing og individuell behandling..

 3. Pingback: Lekk tarm av stress « BlueGirl

 4. smgj 01.06.11, kl. 11:26

  L-glutamin er en aminosyre som er spesielt aktiv ifm gjennoppbygging av tarmsystemet. Denne har jeg selv brukt sammen med eliminasjonsdiett og pro- og prebiotica, samt behandling mot candida (nystatin) og leverstøttebehandling. Sammen har dette gitt meg en «ny» mage som er 80% bra i stedet for 90% syk. Leverstøtte fordi leveren får mye å gjøre med å avgifte blodet når mat i feil størrelse lekker ut i blodet. L-glutamin kan kjøpes over disk på «bodybuilderbutikker» i nabolandet. FOS -fruktooligosakkarider – er prebiotikaen jeg har brukt, som probiotika fikk jeg utskrevet VSL3.

  Problemet med lekk tarm er tosidig – det gir matallergier og det hemmer opptak av de stoffene man trenger… samtidig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: